A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Jari och Billy summerar hösten
[2007-01-03] På fredag startar Serien igen och Det är två riktigt "spelsugna" herrar Ericsson och Laakkonen, som Hemsidan möter efter onsdagens träning. Vi vill naturligtvis ha en summmering på hösten som varit och gärna höra något om visionerna framöver.

Hur vill ni sammanfatta den del av säsongen som nu är avklarad så här långt?

- För det första vill jag gärna säga att det är förbannat härligt att vi ska få komma igång igen, berättar assisterande tränare Billy Ericsson, uppehållet har kanske inte varit så där våldsamt långt men just nu känns det gott att vi om några dagar kan få komma till hallen och känna pulsen igen.

- Jag tycker att vi gjort en förbaskat bra höst, konstaterar tränare Jari Laakkonen, det började kanske lite halvtrevande men det som var styrkan i laget då var att vi jobbade oss igenom hela den lite tyngre starten. Vi jobbade med den tro vi hade även på träningarna och till slut gav det utdelning. Vi hade också en del spelare som kom i sent i laget och då tänker jag närmast på att vi hade vissa centerproblem i inledningen av säsongen. Detta gav oss vissa problem att sätta ihop och hitta rätt i formationerna. Men detta gav oss också under resans gång mer rätta konstellationer att jobba med.

Kan man säga att det var problem med centerspelet som gjorde att ni fick en så seg start?

- Nej, det var förvisso ett dilemma för oss men jag kan inte påstå att den lite magra starten enbart berodde på detta. Vi fick börja med attt möta seriens på förhand bästa lag och vi hade ett par riktigt tunga matcher i inledningen. Tittar vi nu var det ju ettan och trean som vi fick fightas redan i våra två första omgångar.

- Dåligt och dåligt, flikar Billy in, det man snarare kan konstatera var att vi började med ett flertal oavgjorda matcher och det är nästan alltid förrödande i ett trepoängssystem för genast halkar man efter. De här matcherna var egentligen relativt jämna men tyvärr hade vi inte riktigt marginalerna på vår sida. Vi fick några tuffa matcher redan från början.

- Jag tycker att den egentliga vändningen kom när vi efter Jonstorp mötte Tingsryd borta och fick till ett riktigt bra vändning i hela laget, menar Jari, och sedan tycker jag det har flutit på riktigt bra. Laget har jobbat sig till och fötjänar verkligen den positionen vi har idag, att få ligga tvåa. Kort kan man säga att vi haft en verkligt fin utveckling i laget både som helhet och på individnivå. Det har ju ändå varit några nya killar som ska hitta in och finna sin plats i truppen och det tar ju sin tid det också.

Det har verkligen varit en stadigt stigande kurva genom hela hösten. Hur har ni tacklat det nu under julens uppehåll?

- Vi har haft ett mycket bra uppehåll måste jag säga. Mycket är givetvis också beroende på att både Mathias Sjöberg och Jonas Håkansson nu kommit in i laget. Det märktes på en gång att det kommit in två extra spelare i truppen. Genst fick vi ett bättre tryck i det hela. Vi har helt enkelt haft oerhört bra kvalitet under hela uppehållet.

- Ja, och nu är ju Adrian Ekström också tillbaka efter sin skada, påpekar Billy, och av allt att dömmma är det inte många skär kvar till att han är tillbaka i sammma klass som innan han tvingades bryta på grund av sjukdom. Det har sett riktigt bra ut. Adrian är för övrigt en av de spelare i truppen som är väldigt vältränad och det märks direkt nu när han kliver på igen.

Ni spelade en "träningsmatch" av lite udda slag mot Osby nu under uppehållet med 60 minuter i box- repektive powerplay. Ett lite annorlunda sätt att lägga upp en träningsmatch på. Hur har det fallit ut för er?

- Det är väl egentligen inget konstigt upplägg, vi är långt ifrån först med det här även om det är lite ovanligt. Vi har en bra samarbetspartner i Osby IK och det är klart att vi ska ta vara på det. Ett sådant här engagemang gagnar båda lagen ömsesidigt.

- Det blev också på många sätt en riktigt bra match för oss, framför allt visade vi tydligt att vi har ett mycket bra och varierat powerplay. Likaså konsterade vi att vårt försvarsspel i numerärt underläge är mycket stabilt. Vi vann matchen med 7-1 och sex av målen satte vi med en man mer på banan. Vi släppte aldrig heller något bakåt i numerärt underläge.

- Matchen gav oss också en helt unik möjlighet att prova samtliga spelare i nya roller. Både boxplay och powerplay är lite av specialistgrenar inom hockeyn men i just den här matchen kunde vi vända på kuttingen och pröva killarna i nya roller och det har givit oss flera riktigt bra signaler. Det var också ett bra break för oss gentemot den ordinarie träningen. Det blev en mycket positiv erfarenhet både för oss och Osby.

Över hela jul- och nyårshelgen har det bara blivt fem hellediga dagar för truppen. Hur har lagt upp förberedelserna för omstarten?

- Vi har haft mycket fokus på benstyrka och lite mer konditionsinriktad träning, vi har inte kört den där riktigt tunga träningen eftersom vi tycker att det är viktigare för oss att komma igång ordentligt nu när det startar igen på fredag.

Är inte det lite stick i stäv mot vad man normalt sett kan förväntar sig av ett hockeylag under juluppehållet?

- Vi har valt en lite annan väg än vad vi gjorde i fjol, förklarar tränarduon, dock har vi inte givit avkall på kvaliteten i träningen. Vi har tränat hårt men inte riktigt på sammma sätt som under vårt förra juluppehåll. Mycket för att vi ska känna att vi är på bettet redan från början.

- Det är 11 omgångar kvar och vi har ett helt annat konkurrensläge i laget än vad vi haft tidigare och det gör att vi ser mycket positivt på vad som komma skall. Samtidigt är det mycket viktigt att spelarna lär sig att hantera detta på ett proffessionellt sätt. Att vi nu har några extra killar att ta till gör att våra möjligheter är rejält annnolunda än under hösten. Våra spelare får räkna med att om man har en dålig dag på jobbet kommer det bli mindre istid helt enkelt. Att göra det bästa för laget och ha rätt attityd blir en av de viktigaste hörnsten för oss. Både per individ och som helhet i laget.

- Det faktum att vi nu är aningen övertaliga i trupppen är egentligen det enda som jag ser möjligtvis kan utgöra ett problem för oss, menar Jari, det är därför A & O att vi kan ta till oss detta på bästa sätt och visa upp en proffessionell inställning. Det är lite av en ny situation för oss och det måste vi kunna hantera på ett bra sätt. Vi måste nämligen kunna spela på en riktigt hög nivå hela våren. Vi har som mål att nå en av de tre platserna ovan strecket och vill vi fortsätta att vara ett topplag måste vi ta vara på den här möjligheten att höja vår lägstanivå.

- Att vi är aningen övertaliga i truppen kommer stimulera kvaliteten i vårt spel, det är min övertygelse. Samtidigt har vi det positiva i vår laddning under uppehållet. Det är andra året för oss i div I och vi befinner oss i toppen, det bidrar naturligtvis det också till att hitta rätt inledning på våren.

Hur ser ni nu på chanserna att nå det efterlängtade målet?

- Ser vi till truppen och vad vi hitintills har åstadkommit har vi mycket goda förutsättningar för att nå ända fram. Samtidigt krävs det att vi kan hålla oss skadefria på ett klart bättre sätt an vi gjorde förra våren. Samtidigt är det av yttersta vikt att vi klarar av vår roll som proffsiga representanter för Kristianstad IK. Vi måste betrakta varje drabbning som en ny match och visa respekt både för det egna laget, publiken och framför allt våra motståndare. Klrar vi alla av att göra det jobb vi på förhand har kommit överrens om har vi alla möjligheter att själva avgöra reultatet.

Tyringe på fredag, känns det som om den drabbningern redan är avgjord?

- Absolut inte, även Tyringe har haft ett uppehåll och är precis lika sugna som oss att plocka poäng. Det vore inget gott betyg för oss om vi redan nu förutsätter en vinst. De kommer att vara heltaggade precis som vanligt och det måste vi vara beredda på. Om vi vill fortsätta vara ett topplag måste vi fokusera på vår egen insats och inte se så mycket till vilka våra motståndare är. Vi bedriver, som jag ser det, en elitsatsning i föreningen och då krävs det att vi levererar det vi ska och ingenting annat. Det handlar väldigt mycket om att vara professionell i allt det vi gör.

Hemsidan tackar för pratstunden och önskar laget lycka till inför vårpremiären på fredag. Matchen mot gästande Tyringe startar kl. 19.00.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Kristianstad Automobil

Jaffa Blommor

Lelles Atervinning

Skyltforum

Bykrogen

Friskis & Svettis

Budettan

Toyota Center

Elpoolen

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Shell Rondellen

Nordströms beglast

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender