1966

Vinst mot Olofström, efter förlängning
[2006-11-26] Med 0-2 efter en spelad period såg det till en början rätt stabilt ut när Kristianstad på söndagen mötte Olofström på bortaplan. Kristianstad tappade däremot mycket av sitt spel i sista perioden då laget brandskattades hårt av utvisningar. Hemmalaget kom tillbaka och vid full tid var det oavgjort. Inte heller i andra perioden lyckades laget fullt ut, en tilldömd straff och ett otal powerplay till trots.

I förlängningen kunde dock Kristianstad plocka en extra poäng när Eric Back satte 2-3.

Med dagens resultat ställer sig Kristianstad på tabellens tredjeplats i kraft av bättre målskillnad än Pantern. En seger hade inneburit en andraplacering.

Att notera för dagen var den straff Kristianstad missade att utnyttja i inledningen av andra perioden. Vidare konstaterar vi att Eric Back var riktigt på hugget, ivrigt understödd av Johan Ström, Anton Hellsing, Jens Nilsson och Daniel Granqvist.

Matchresultat 2-3 (0-2, 0-0, 2-0, 0-1)

- Idag förlorar vi två poäng men vinner en extra, summerade tränare Jari Laaakkonen söndagens möte med Olofström, fast nog borde den här matchen varit punkterad efter en och en halv period. Åtminstone om vi ser till de chanser vi har i första perioden, som jag vill påstå, är vår bästa period på bortaplan i årets seriespel.

Jo, Kristianstad var utan tvekan det bättre laget i söndagens inledande tredjedel. Mängder av chanser vaskades fram. Det var desstom rejäla chanser med ordentliga avslut. Dessvärre hade Kristianstad inte marginalerna på sin sida. Ett Boxplaymål blev det i alla fall (Anton Hellsing) och i mitten av perioden tryckte Nicolai Chamizo in 0-2. Ser vi sedan till chanserna hade det inte alls varit orättfärdigt med 0-4 till Kristianstad vid första pausvilan.

I andra perioden startade Kristianstad ungefär som i den första. Men en bränd straff i inledningen blev ingången till någon slags mental spärr. Trots att laget i perioden hade knappa fyra minuter i spel fem mot tre och dessutom ett antal fem mot fyra-sitiúationer gick spelet i stå.

- Ja, i de där lägena måste vi kunna prestera klart bättre än vad vi gjorde idag, suckar Laakkonen, tyvärr tror jag att vi redan här föll på vår egen mentala blockering. Med massor av resoluta avslut och helt öppna lägen utan resultat misstänker jag att killarna började misströsta en aning.

Andra perioden förblev mållös och Kristianstad hade riktigt svårt med det engna spelet. Här bjöd man också in hemmalaget på ett sätt som var i bjär kontrast med första periodens briljanta insats.

Olofström fick med andra ord luft under vingarna och när Kristiansytad i tredje perioden drabbades av den ena utvisningen efter den andra såg det riktigt tungt ut. Kristianstad spelade hela 10 minuter i numerärt underläge och till sist tog det ut sin rätt. Hemmalaget kunde, i numerärt överläge, i åttonde minuten reducera till 1-2.

- På sätt och vis bjöd vi in till det här redan i andra perioden, menar Laakkonen, och när deras andra mål var ett faktum tvingades vi helt enkelt att försöka försvara ett oavgjort resultat.

Efter full tid och 2-2 på tavlan var det dags för förlängning. Och vilken förlängning det blev. Kristianstads tränarduo valde strategiskt att spela med tre forwards och en back i alla femmorna. Följden blev ett Hawaii-inspirerat givande och tagande. Chanserna avlöste varandra i parti och minut. Bägge lagen bjöd på 120% vilja framåt och tappade samtidigt ordentligt bakåt. På sätt och vis blev det här säsongens hittils mest händelserika sudden-period.

Till sist var det Kristianstad som drog det längsta stråt. Eric back stänkte in 2-3 och avgjorde därmed den publikvänliga bataljen för gott.

- Trots att vi idag inte plockar full pott vill jag ändå mena att resultatet var positivt för oss, konstaterar Laakkonen men tyvärr är det lite för stor spännvidd mellan vårt briljanta spel i första perioden och vissa sekvenser i t ex den andra. Det där måste vi kunna överbrygga på ett mycket bättre sätt. Vi bör kunna hålla en betydligt bättre lägstanivå. Men samtidigt är det bara att konstatera att det mentala spelet är precis lika viktigt som det rent fysiska. Tyvärr tär det hårt på psyket att skapa den ena öppna möjligheten efter den andra och samtidigt inte få utdelning. Idag blev det extra tydligt för oss när vi helt i onödan bjöd in Olofström i andra perioden. Men som sagt positivt ändå i den bemärkelsen att vi ännu inte förlorat mot Olofström den här säsongen och de ligger ju trots allt tvåa i tabellen.

Extra plus i kanten - för enastående prestationer - ger vi till Tommi Tervo i KIK-buren. Han var ju bara helt otroligt bra idag. Vidare är det gott att se hur formationen med Chamizo, Alricsson och Paananen nu verkar ha hittat kalasform, Bra jobbat! På backsidan lägger vi extra betoning på Rooth, Nilsson och Brandting som alla spelade stabilt och säkert.

Särskilt trevligt är det också att trion Ström, Hellsing och Back fick en lysande start i matchen. De fick också avgöra dagens match i förlängningen.

Kedjan med Larsson, Hållström och Ekström var för dagen inte alls lika framträdande som vi är vana att se dem. Larsson friläge i andra perioden kan vi dock inte glömma så där utan vidare (den chansen var värd ett bättre öde). Adrian Ekström såg också mot slutet aningen trött ut. Men å andra sidan var det inte särskilt länge sedan killen klev ur sjuksängen.

Trots att Kristianstad i dagens match tappade lite av sin förmåga i mitten av drabbningen kunde laget jobba till sig två av de tre möjliga poängen. Ömsom vin och ömsom vatten skulle vi kunna säga utan att ljuga.

På onsdag är det åter hemmamatch då Jonstorp kommer på besök. Förhoppningsvis orkar nu Kristianstad ladda om batterierna och vi ser gärna mer av det som Kristianstad bjöd i dagens inledande period mot Olofström