1966

Hat Trick av Alricsson banade väg
[2006-11-17] Kristianstad besegrade på fredagen Tyringe med övertygande siffror 2-6 (1-2, 0-3, 1-1). Det stora rycket gjorde Kristianstad i matchens andra period.

Hemsidan höjer idag hatten för Kristianstads i särklass suveräna femma med Alricsson, Larsson, Hållström, Nilsson och Rooth. Strax innan halva fredagens match var spelad hade dessa herrar stått som leverantörer till Kristianstads fem första mål. Alricsson har haft mager utdelning i inledningen av serien men nu djädrar har proppen åkt ur. Under lagets två senaste matcher har den "goe gubben" bjudit på fyra mål och en assist.

- Ja vår svarta line var verkligen heta idag, skrattar tränare Jari Laakkonen effter matchen, de var utan tvekan den riktigt stora behållningen idag. De tog ett steg framåt och stundtals var det rena propagandahockeyn de bjöd. Deras powerplaymål i andra perioden var så snyggt så snyggt.

På Hemsidan hyllar vi gärna Alricsson som nu kommit igång men i samtliga fall var det KIKs alladeles egne "Nestor" Andreas Larsson som stod för förarbetet. När Larsson tar kommandot kan det bara inte gå fel!

- Andreas var riktigt, riktigt bra idag, myser Laakkonen, det är en fröjd att se honom när han är på topp.

Kristianstad satte målet högt direkt och släppte inte många tum till hemmalaget. Alricsson och Larsson öppnade med 0-1 i härligt samspel. 0-2 kom i numerärt underläge och där var kapten Hållström sist på trissan.

En het chans fick Tyringe i första perioden. Detta då Kristianstadsförsvaret krockade olyckligt i mittzon, följden blev att hemmalaget kunde reducera.

- Även om Tyringe fick 1-2 kändes det inte särskilt farligt för oss, menar Laakkonen, vi hade bra koll på spelet, i både första och andra perioden var vi snäppet bättre i allt.

I andra perioden lossnade proppen ordentligt. Alla de chanser som liksom rannn ut i sanden från första satt nu som på ett snöre i andra. Inom två minuter hade Alricsson ännu en gång spätt på Kristianstads ledning till 1-3 och när samma femma, bara minuten senare, i numerärt överläge tryckte in 1-4 var det på sätt och vis redan avgjort.

- Killarna i svarta femman var fruktansvärt heta i det där läget så vi valde att matcha dem lite extra hårt, ler Jari, Billy och jag kastade in killarna igen och det gick vägen direkt. Som plockat ur skolboken ökade dem på vår ledning!

Ja, innan halva matchen var gången hade samma formation sett till att sätta även femte trissan i Tyringes maskor.

Med överlägsen ledning efter två perioder kunde Kristianstad säkert bevaka sin ledning. När sedan Johan Ström hittade Antom Helsing med en underbart förlösande passning var sista spiken på plats. Med 1-6 på tavlan valde Kristianstads tränarduo att lätta på offensiven en aning.

- Här kände vi oss riktigt trygga och då är det alltid på sin plats att spara lite för nästa match, menar Laakkonen, vi gick upp på fyra femmor och tempot mattades rejält.

Med så pass stor ledning slappnade nu Kristianstad av och plötslig bjöd laget på lite väl enkla slarvfel. I princip slog man bara ifrån sig och koncentrationen var lite si och så. Men å andra sidan är det kanske bara naturligt efter det väl utförda arbetet från de två inledande perioderna.

Extra plus i kanten får naturligtvis dagens bästa femma med Alricsson och Larsson i spetsen. Samtidigt kan vi konstatera att Peter Johansson än en gång gör en synnerligen stabil insats mellan stolparna. Även dagens tredjefemma visade framfötterna på ett bra sätt där de motade Tyringes förstaline på ett väldigt stabilt sätt.

Mot Helsingborg i onsdags var det Gula femman som utmärkte sig, idag var det svarta. Det bådar oerhört gott att se hur laget hela tiden kan hitta det där speciella extra i åtminstone en av formationerna.

- Tänk när alla femmmorna kan hitta fram samtidigt, funderar Laakkonen, det blir en upplevelse att berätta om. Men samtidigt ska vi ha i åtanke att vi inte står och faller med en femma. Idag såg vi också bra prov på ett mycket intesivt lagarbete. När samtliga killar jobbar så här för laget är vi inte lätta att tas med.

För Kristianstad blir det nu till attt ladda om för söndagens hemmamatch mot gästande Gislaved, ett lag som i den här omgången hängde med Olofström en bra bit in i sin match. Senast lagen möttes drog Kristianstad det längsta stråt så att de vill ha revanch kan vi räkna med!