1966

J20 föll med 3-2 mot Tingsryd!
[2006-10-18] Det var en fartfylld, välspelad och just match som var oviss än in i det sista. Tyvärr var det alla de petiga utvisningarna som vi drog på oss som eventuellt avgjorde matchen. Men det var ändå rätt lag som vann om man ska se till antal chanser som skapades. Några av oss kan höja oss ett snäpp för det krävs att alla är på hugget om man ska slå ett sådant bra lag som Tingsryd.

Första perioden blev mållös men det saknades verkligen inte chanser. Vi började bra och hade ett par heta chanser i inledningen. Tingsryd, i kraft av tre snabba powerplay, kom mer och mer in i matchen och de skaffade fram några heta målchanser. Men i fem mot fem spel var vi lika bra. Vårt boxplay gäng med Emil Nilsson, Johannes Landren och Mattias Gellberg i spetsen var mycket aktivt och stressade sönder Tingsryds powerplay. Jo de lyckades mycket bra under hela matchen! André Lundgren var strålande i målet igen och en bidragande anledning till att vi kunna hålla nollan de första tjugo.

Inför den andra perioden snackade vi mycket om att hålla oss på banan och rätta oss efter den domaren vi hade för dagen som följde regelboken till sin spets. Ändå drog vi på oss fyra utvisningar för hooking och slashing. Visst var de petiga utvisningar men de var utvisningar. Tingsryd kopplade ett bastantare grepp på oss och 0-1 var inte oväntat. Tyvärr kom det på en slump där en av våra backar olyckligt fastnade i isen när han skulle lägga ut pucken. Men skam den som ger sig. Backlänges målet var en väckarklocka för många i laget och när Möller tryckte in 1-1 trodde jag och spelarna att vi skulle vända matchen. Vi fortsatte med vår patenterad forchecking och även tvingade domaren att plocka ut en Tingsryd spelare! Första för dem på nästan 40 minuters spel! Men man måste ärligt säga att Tingsryd spelade riktigt fin och just hockey. Andra perioden slutade 1-1 men Tingsryd hade många läge som de brände, särskilt i powerplayet.

Vi fortsatte att trycka på i tredje perioden och när vi fick vårt andra powerplay kunde Mikael Andersson göra 2-1 på sin egna retur. Nu var vi verkligen på gång och Tingsryd tappade allt mer av sitt fina spel. Deras backar blev rundningsmärken och allt såg bra ut för oss. Men då drog vi på oss två snabba utvisningar för slashing och hooking(känner ni igen det?) och detta mäktade vi inte med. Tingsryd, med lite tur igen, kunde utnyttja det följande fem mot tre läge när en spelare kunde lägga in en lös puck som André trodde han hade kontroll på. Detta hände precis innan båda våra utvisade spelare kom ut igen. Vi kände oss panikslagna och försökte trycka in ett vinstmål. Resultatet blev att vi fick för många spelare högt upp i banan på ett byte. Tingsryd utnyttjade detta effecktivt och med lite tur igen kunde de göra 3-2 på ett friläge där spelarens skott på något viss smet igenom Andrés utrustning.

Vi plockade ut målvakten när det var två minuter kvar och här skapade vi några fina chanser. Den bäste hade Andreas Bergström i de sista sekunderna när han sköt mitt i plockan från nära håll på duktiga Pontus Pramle. 3-3 där hade kanske varit för bra men när ett lag kämpar så bra som vi gör hela matchen brukar man förtjäna liten tur. Den turen hade tydligen Tingsryd istället.

Matchen gick i ett högt tempo och detta klarade vi utan problem. Men ska man slå ett lag som Tingsryd har man inte råd att dra på sig 12 utvisningar. Det innebar att vi var mer än en period i underläge.
Hardys femma var genomgående bäst hela matchen. Dessa spelare offrar sig för varandra och jobbar i symbios. De andra två femmorna också jobbade bra men det är viktigt att alla i femman är med och jobbar samtidigt. I många fall var det så att en spelare inte hängde med och därmed var inte femman så effektiv som det borde varit. Man är bara så stark som den svagaste länk!
Lunkan var mer än bra idag och han har verkligen fått en formtopp. Likaså Erik Claesson..

Resultat: 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)
Skott: 28-41 (5-15, 11-17, 17-9)
Mål: 1-1 André Möller
2-1 Mikael Andersson pass Filip Nilsson
Utvisningar: KIK 12 x 2minuter Tingsryd 3 x 2 minuter