1966

J20 slog Tranås med 7-2!
[2006-10-15] Resultatet 7-2 var lite orättviss, sett över hela matchen, men det var ändå vi som borde vunnit. Vi gör en så där första period och en lite sämre andra period, men i tredje plockade vi fram vad behövdes och drog ifrån. Men inte förrän efter många om och men.

Första perioden började bra och efter två tidiga och effektiva powerplay ledde vi med 2-0. Det var Hardys femma som svarade för dessa mål och det var Hardy som spelade fram till bägge målen. Först spelade han fram till Erik Claesson som snyggt satte pucken i nättaket och sen kunde Andreas Bergström lägga trissen i öppet mål. Hittills var det ett lag på banan och allt såg så ljust ut. Tydligen gick det för lätt för grabbarna och resten av perioden var mest en konst på hur många gånger vi kunde göra bort oss i mittzonen. Tranås lyckades reducera till 2-1 och som tur var fick de inte in 2-2. Vi ska tacka Lunkan för detta!!!

Andra perioden borjade lika optimistisk som första och 3-1 låg i luften när plötsligt Tranås fick ett fem mot tre läge. Det dröjde endast några sekunder innan vi blev helt överspelat efter två utespelare forecheckade för hårt(?)och Tranås kunde snyggt sätta dit 2-2. Vid detta läge såg det verkligen prekärt ut för mina grabbar. Men då fick vi ett fem mot tre läge och vi satte lika enkelt dit 3-2 på ett hårt Johan Mollden skott efter en snygg passning av Möller. Johan kunde också göra 4-2 på det avslutande powerplayet med ett lite turligt mål mellan benen. Än en gång bevis på att om man skjuter kan allt hända.

I pausen pratade vi mycket om att vara positiv i allt vi gör och detta gav resultat. Endast tre mål och en 7-2 seger var i underkant och killarna och publiken verkade trivas de sista tjugo minuterna. 5-2 gjorde Filip Nilsson på ett härligt slagskott på en perfekt droppassning av Jonte. Här droppade Jonte precis efter han kom över blålinjen och därmed ställde bägge backarna och målvakten. 6-2 gjorde Erik Claesson när han elegant åkte förbi båda sin back markering och målvakten och lade pucken i öppet mål. 7-2 avslutade Niklas Bröthlin med när han styrde in ett Jeppe Johansson pass efter en elegant dumpning av Oskar Persson. Ett mycket snyggt mål alltså. Resten av perioden var en uppvisning från vår sida och det märktes att killarna plötsligt trivdes. Än en gång fick man vittna att skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin. Men på något sätt känns det som att vi är ändå förtjänt av den framgången vi har haft i.o.m att lagmoralen är så positiv som den är!

Vi vinner med 7-2 och det borde vi kanske gjort ändå. Men killarna var väldigt slarviga efter vi fick en 2-0 ledning och plötsligt tappade markering helt i mittzonen. En pigg Tranås utnyttjade detta direkt och vi hade tur att inte Tranås gjorde flera mål än vad de gjorde. Vi avgjorde på vårt powerplay som för dagen gjorde faktiskt 4 mål. Lunkan i målet var också ett stort bidrag till att Tranås inte gjorde flera mål.

Hardy´s femma var suverän idag och 5-0 för den femman talade sitt tydliga språk. Denna femman var banans klart bästa och med ett högt pucktempo och en säker bestämdhet kunde de inget annat än lyckas. Efter några kosmetiska ändringar i tredje perioden kunde de andra femmorna också ta tag i spelet och då kunde vi äntligen visa vad vi verkligen gick för.

Tranås var ett piggt, aggressivt och hungrigt lag som hade lite otur i avslutningarna. De höll ett högt tempo och våra backar hade bitviss stora problem med dem i mittzonen. Men när vi rättade till oss i defensiven och vi tag oss närmare dem var det inget snack.