A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Derbyseger hemma - vinst över Tyringe
[2006-10-13] Fredagens hemmamatch mot gästande Tyringe i motsats till mångfa tidigare möten en rejäl derbyfight. Kristianstads insatser i matchens två sista perioder blev avgörande och laget kunde än en gång plocka full pott. Matchen slutade 5-2 (1-1, 2-1, 2-0).

- Det var djäkligt skönt med en seger idag, dundrade tränare Jari Laakkonen efter matchen, så som vi började matchen såg det inte särskilt bra ut.

- Tyringe öppnade helt respektlöst, menade Martin Nilsson, trots att de har två dunderförluster i ryggen. Dom var riktigt starka i inledningen av matchen.

- Det var kanske ingen höjdare idag, konstaterade lagkapten Daniel Hållström, men huvudsaken är att det blev seger. Tyringe orkade helt enkelt inte stå distansen ut, det gjorde vi och det var det som blev avgörande.Det var stundtals riktigt tätt spel, och det var Tyringe som öppnade bäst.

Jo, det var Tyringe som öppnade bäst. Med ett övertygande spel och enorm vilja skar laget djupa revor i Kristianstads försvar. Att perioden slutade 1-1 ska vi tacka Peter Johansson för. Han gjorde en riktigt bra match. På backsidan hade han också två klippor att luta sig emot, Branting och Rooth. Men som sagt det dröjde en dryg period innan Kristianstad hittade sina formationer.

För dagen fungerade Kristianstads powerplay på ett lysande sätt. Med fyra mål producerade i numerärt läge ska vi inte klaga. Lagets fantastiska boxplay i spel tre mot fem var också en av de avgörande faktorena denna dag. Fyra sådana avverkades på ett mycket stabilt sätt.

Kristianstad inledde matchen med att dra på sig den ena utvisningen efter den andra. Med Tyringes taggade inställning blev detta ohållbart. Kristianstad fick spela i numerärt underläge ända in i tolfte spelminuten. De få stunder laget spelade fem mot fem var inte många och avståndet mellan backar och forwards var som ett helt ösregn. Det blev med andra ord helt rättvist Tyringe som tog ledningen efter knappa 3 minuters spel.Adrian Ekström var den viktigaste spelaren när Andreas Larsson petade in 2-1 till Kristianstad. Han skymde Tyringes målvakt perfekt.

Det enda positiva man kunde skönja var Kristianstads boxplay. Inte ett mål släppte man för dagen i numerärt underläge. Inte ens när Tyringe ägde matchen i den inledande perioden.

Lyckligtvis kunde Kristianstad kvittera i sjuttonde minuten, detta i spel fem mot fyra.

- Vi fick precis den öppning som vi hade kommit överrens om att vi inte skulle ha, suckar Laakkonen, Tyringe ägde första perioden från början till slut. Vi ska vara ordentligt glada att vi lyckades få till en kvittering i slutet. Likaså ska Peter i kassenb ha en eloge utan hans stabila spel kunde det slutat illa redan i inledningen.

- Med så mycket boxplay som vi fick starta med är det verkligen skönt att backlinjen idag var riktigt vass, inflikar assisterande tränare Billy Ericsson, Branting, Rooth och Jens Nilsson spelade mycket stabilt och tack vare det kunde Peter spela med maximal trygghet.

Tyringe vann skotten i första och det såg illavarslande ut inför andra perioden. En sen Tyringeutvisning i första gjorde att Kristianstad kunde öppna andra tredjedelen i numerärt överläge. Dessvärre fick inte Kristianstad sitt powerplay att fungera i det läget. Men det vände minuten senare när man i ännu ett powerplay kunde ta ledningen med 2-1.Peter Johansson storspelade mellan stolparna. Kristianstad kan med andra ord stoltsera med två målvakter av rang.

- Jag vill mena att vi arbetade oss in i matchen på ett mycket bra sätt i andra perioden, säger Laakkonen, sedan får Tyringes tränare tycka vad han vill. Andra perioden blev utan tvekan vår.

Jo, på sätt och vis har han nog rätt, Lakkonen. För nog var det så att laget nu jobbade långt mer tight än i inledningen av matchen. Utdelningen kom också när hete Johan Ström hittade 3-1 i åttonde spelminuten. Samtidigt kan man också konstatera att det där riktiga fighterhjärtat inte visade sig förrän gästerna hade reducerat till 3-2.

Utvisningarna i matchen var många och ribban var mycket låg. Många av utvisningarna kändes både underliga och malplacerade. Dessbättre drabbades båda lagen lika illa. utom möjligtvis den "icke-utvisningen" som blev upptakten till Kristianstads femte mål i matchen. Men det där utspelade sig inte förrän en bra bit in i tredje.

Den tredje perioden tvingades gästerna öppna precis som sin andra, med en man på botbänken. Den här gången var inte Kristianstad nödbedda. Hållström styrde in Andreas Larssons vackra inspel i slottet.

Tyringe var nu märkbart tröttare och det fick till följd att laget drog på sig flera lätta utvisningar. Kristianstad trummade på och kunde också sätta 5-2 i numerärt överläge.

- Att vi äntligen har fått utdelning i vårt powerplay känns härligt, konstaterar Marti Nilsson, När nivån är så pass låg som den är nu är det mycket viktigt att vi kan dra fördel av de här situationerna. Det fungerade riktigt bra idag.Johan Jacobsson kom in i tredje perioden och genast hittade han ett chans att ta sig in i målprotokollet. Den här gången gick det dock inte vägen.

Martin Nilsson var positiv till lagets totala insats men hans irritaion efter matchen var ändå tydlig. En incident strax innan slutsignalen fick honom nämligen att se rött.

- Ja, det var ett rent överfall som fick mig att tända till.

Roger Nilsson i Tyringe öppnade situationen genom att göra sig skyldig till en ren interference. Hans attack mot Martin avslutades med att han måttade en armbåge mot Martins huvud.

- Ja, han träffade också, fast jag lyckades i sista sekunden komma undan så träffen blev inte helt ren. dfet var hur tydligt som helst att anfallet var menat att skada mig.

I det här läget ingrep Daniel Hållström från eget bås. Med en blixtrande vänsterkrok mot nacken golvade han Roger Nilsson, hängande ut från eget avbytarbås.

- I det läget ställde jag bara upp för Martin, menar han efteråt, det var så tydligt att han var ute efter att märka Martin att jag helt enkelt inte kunde hålla mig. Nilsson tilltag var av fulaste slag och då small det bara. Det är egentligen inget att orda om. Jag försvarade en lagkamrat vid en djäkligt ful situation.

De båda herrarna fick båda lämna isen med varsin 5+20-minuters missconduct.

Innan den här olycksaliga händelsen såg man tydligt att Tyringe inte längre orkade hålla ett stabilt tempo. Kristianstad bevakade effektivt sin ledning och lät aldrig gästerna få de ytor de behövde. Slutet blev lite av en transportsträcka.

Att Kristianstad plockar tre friska pinnar är på olika sätt ett fall framåt. Det egna spelet fungerade idag i åtminstone två perioder. Tyringes oerhört inspirerande och vassa inledning kom av sig i inledningen av andra perioden.Johan Ström var som vanligt en av lagets hetaste lirare. Här på jakt efter en sarjduell med Tyringes Deniss Konosev.

Inget av lagen bjöd egentligen på något skönspel. Men en ordentlig derbystrid blev det till sist ändå. Kamp och böljande spel bjöds från båda håll.

Kristianstads upphämtning mot slutet visar att det aldrig är för sent att lägga manken till.

- Vi vann idag för att vi orkade vara tålmodiga hela matchen, avslutade Daniel Hållström, samtidigt som vi orkade hålla ett jämn tempo matchejn igenom.

Vi på Hemsidan vill påstå att dagens gigantiska insats i fyra tre-mot-fem-underlägen blev en viktig kugge. Att drabbas så hårt av utvisningar utan att släppa ett enda mål bakåt tyder på både vilja och säkerhet.

Riktigt bra för dagen var Adrian Ekström för både vilja, styrka och intensitet. Vidare måste vi lägga några plus för dagens backlinje. Det stabila spelet bakåt stärker för kommande drabbningar.

Alla matchfakta hittar du på Stats.swehockey.se Kristianstad-Tyringe

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Waypoint

Autoexperten

Va Mat & Kart

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Starka Betongindustrier

Restaurang Metropol

Defendo

Skyltforum

Nordströms beglast

Sanering & Bygg

Bykrogen

Länsförsäkringar

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender