1966

J20 borta slog Mariestad med 5-4!
[2006-10-08] Matchen blev lika svår som vi hade fruktat och vi är jätte nöjda med två poäng. Mindre nöjd är jag med hur vi släppte Mariestad in i matchen. Trettio minuters kloka spel och en 4-0 ledning borde borga för två lätta poäng. Men flera slarviga passningar och en mindre aggressiv forecheck släppte Mariestad in i matchen. Att matchen slutade 5-4 till oss kan vi tacka Lunkan i målet för.

Första perioden började med en kavalkad av utvisningar. Vi gör 1-0 efter tre minuter när Mikael Andersson kom ut från utvisningsbåset och kom ensam mot Mariestads målvakt. Iskallt lade han pucken mellan benen på honom. Femton sekunder senare drog vi på oss utvisning nummer två och naturligtvis gjorde vi mål nummer två. Det var Mikael Andersson igen som med en studs puck från egen blå ställde Mariestads målvakt. Resten av perioden följde samma scenario där antingen vi eller Mariestad hade powerplay, men inget fler mål gjordes. Lunkan var strålande och även vi hade några fina chanser.

Andra perioden var inte gammal när Adrian Ekström jagade sönder en Mariestad back och serverade Filip Nilsson i slottet. 3-0 var ett faktum. Det dröjde inte mer än fyra minuter innan matchens kämpe Erik Claesson serverade Niklas Bröthlin med en perfekt passning mellan fyra spelare. Nickie behövde bara sätta klubban till. Tyvärr släppte vi Mariestad in i matchen de sista fem minuter och de kunde reducera i slutet av perioden när vi tryckte på för mycket i anfallszonen och de kontrade.

Men en 4-1 ledning borde vara nog om man håller sig till sitt gameplan. Men Mariestad agerade aggressivare än vi i den tredje perioden och plötsligt blev vi rädda för att förlora. En fel passning efter tre minuter på ett uppspel orsakade ett friläge där Mariestads bästa spelare Richard Blom gjorde inget misstag. Erik Claesson vill inte bli sämre han heler och två minuter senare gjorde han 5-2 på ett skott som målvakten inte såg p.g.a. all trafik framför honom. Detta såg ut som spiken i kistan men tyvärr kom det en fel passning till och Mariestad utnyttjade det igen. Än en gång var det Blom som avslutade. Plötsligt var det panik och vårt tidigare lugna spel förvandlades till pojkhockey. Mariestad gjorde 5-4 kort därefter när en Mariestad forward rundade en av våra backar som tittade på pucken och glömde spela kroppen. Men en timeout och en toppning redde upp situationen och de som var med i toppningen visade att de kunde klara av det ansvaret de tilldelades. Mariestad hade inte många chanser de sista fem minuter trots att vi fick en utvisning.

Men två poäng är två poäng även om vi skulle avgjort matchen utan så mycket dramatik. Men förhoppningsvis lärde vi oss någonting idag. En hockeymatch är aldrig avgjort tills ”den tjocka damen” sjunger. Idag spelade vi en bra borta match och idag hade vi lite flytt. Men kanske nästa matchen vi kan knyta säcken när vi har chansen.

Match resultat: 5-4
Skott: 29-41
Utvisningar: KIK 8 x 2 minuter
Mariestad 7 x 2 minuter