1966

J20 slog Jonstorp lätt med 6-2!
[2006-10-04] Segern var odiskutabel och faktum är att vi borde gjort betydligt flera mål. Men det känns som att killarna börjar få tillbaka sina pigga ben vilket innebär att spelet kommer säkerligen också. Bevis på detta var i tredje perioden när Jonstorp tillåts komma i vår försvarszon endast när de hade 5 mot 3.

Första perioden började hyfsad från vår sida och det dröjde endast 4 minuter innan snabba Markus Algotsson snappade upp en puck och och sprintade ifrån sin försvarare. Pucken satte han säkert i mål och Mackan markerad för Jonstorp att denna kväll hade de inget att hämta i Kristianstad. Två minuter senare följde Erik Claesson upp med ett powerplay mål. Här var det inte bara en massa spel runt och runt. Erik fick ett skottläge och pangade på. Målvakten blev dessutom överaskad att han sköt. Efter dessa mål tappade vi koncentrationen en bit och föll i Jonstorps destruktiva spel. Ett par kanske onödiga utvisningar fick vi och därmed var Jonstorp in i matchen igen. Men Lunkan var säker i målet så det känndes tryggt.

V i snackade i period pausen om att vi var tvungna att korta ner byten och hålla upp båda skridsko- och pucktempo. Detta gjorde vi och det blev total utklassning. Vi skapade den ena feta chans efter den andra. André Möller gjorde 3-0 när även han sköt i ett läge som många hade försökt dribbla längre. Pang upp i krysset och än en gång blev målvakten överaskad. Jonstorp tilläts göra 3-1 när en av våra femmorna var för optimistiska och forcheckade med för mycket folk. Men 4-1 skulle komma och än en gång kom ett skott när målvakten hade inte väntat på det. Erik Claesson klippte till på en vunnen tekning av Niklas Bröthlin och pucken hamnade mellan benen på en förvånad Jonstorp målvakt. Resten av perioden var en självförtroende injektion för hela laget och vi kunde ha gjort betydligt flera mål. Passningsspelet var mycket bättre än i första och det blev en del fina kombinationer.

Tredje perioden var kanske vår bästa spelmässigt. Två mål var på tok för lite men det känns som att vi kommer att få dessa mål retroaktivt när vi möter tuffa Mariestad på borta plan på lördag.
Adrian Ekström gjorde 5-1 på dagens finaste anfall där alla i femman kunde fått assist. Denna femman var mycket bra när de släppte pucken, kämpade för varandra och gick på mål. Detta gjorde de exemplariskt i de två avslutningsperioder. Här skapade de minst 2-3 farliga målchanser varje byte. Men i den första föll de i den typiska "A-lagsspelare som kommer ner till juniorlag" syndrom där man överarbetar spelet i hörnan och tappar bort överasknings momentet i den viktiga avslutnings moment.
6-1 gjorde Markus Algotsson när han också sköt på ett typiskt passningsläge. Markus´ femma var betydligt mer i matchen idag jämfört med förra matchen mot tunga Troja. Emil Nilsson var en frisk injektion i den femman och hans roll som energigivare klarade han mycket bra.
Niklas Bröthlins femma fick bästa utdelningen idag och alla deras 3 mål var på lägen där de sköt snabbt utan förvarning. Femman var mest effektiv i den andra och tredje perioden när pucken släpptes snabbt.
Lunkan var bra igen och han klarade vara på hugget hela matchen fast han stod länge utan någonting att göra. Motsats till förra matchen där han fick 50 skott på sig och var varm hela matchen.

Matchresultat: 6-2
Skottstatistik: 51-32
Utvisningar KIK 10 x 2 minuter
Jonstorp 7 x 2 minuter