1966

Lite lättköpt vinst för gästande, danska Cobras
[2006-08-16] Årets första träningsmatch slutade med förlust för Kristianstad Wild Kings. Gästande Nordsjælland Cobras vann rättvist med 4-6 (1-3, 1-2, 2-1).

- Vi är på flera sätt delaktiga i samtliga av Cobras mål, konstaterade Kristianstads tränarduo efter matchen, men vi är väl medvetna om bristerna så på det hela taget ser vi rätt positivt på dagens insats. Vi öppnade mycket bra och vann tredje perioden men visst, vi har som sagt en hel del kvar att jobba på. Detta var vår första match på säsongen och det var ingen tvekan om att killarna var sugna på att komma igång.

Ja, även om Kristianstad öppnade riktigt friskt och hade ett bra övertag i matchens inledande 11 minuter kan vi inte sticka under stolen med att Kristianstad bjöd på dagens förlust. 0-1 kom i ett numerärt underläge där Cobras Stefan Älvenäs fick gå lite som han själv ville. 0-2 var en grov försvarsmiss och 0-3 kom efter en lite onödig avvaktande utvisning.

Vi kan naturligtvis räkna upp ytterligare några blunders men som helhet visade Kristianstad upp en synnerligen god vilja och med sitt effektiva spel i tredje perioden var laget mycket nära en kvittering.

Spelarna själva var efter matchen rätt överrens om att man släppt in Cobras lite för lättvindigt. Att sedan erkänt vassa Cobras effektivt utnyttjade samtliga Kristianstads misstag i matchen hade naturligtvis rätt stor betydelse för slutresultatet.

- Ja, där ser vi idag den stora skillnaden mellan lagen, menar assisterande tränare Billy Ericsson, med deras tre allt för lättköpta och snabba mål i första perioden fick de ett mycket bra utgångsläge.

- I vissa situationer väger vi lite för lätt, menar Jari Laakkonen, i andra blottar vi oss men jag ser också sköna tendenser till ett riktigt bra samarbete. Framför allt är vi väl medvetna om de brister som idag orsakade vårt "fall" och bara det är ett gott tecken för det kommande arbetet. Det är en månad kvar till seriepremiären och jag är övertygad om att vi är beredda när det blir dags.

Det vill nog till det! Premiärmatchen spelas nämligen på hemmaplan mot gästande IF Troja Ljungby den 20 september.

Extra plus i kanten för dagen fick Martin Nilsson och Daniel Granqvist som båda spelade lungt och vårdat. Framåt visade både Ström och Hållström stundtals riktigt goda kvaliteter.

Peter Johansson i kassen gjorde en helt OK insats med tanke på att det var första matchen i Kristianstad. Särskilt om man ser till att han stundtals hade mycket lite hjälp från det egna försvaret.

Att gästande Cobras tog hem segern var inte orättfärdigt på något vis. Totalt set var de det bättre laget. Att Kristianstad gjorde ett fullt godkänt ryck i sista tredjedelen hjälpte helt enkelt inte.

Det som över lag var glädjande var engagemanget i truppen. Kristianstad rullade runt på fyra femmor och samtliga killar jobbade hårt för sin plats. Dock kan vi krasst konstatera att samarbetet behöver lite mer kött på benen om det ska fungera fullt ut. Kommande motståndare kommer inte att vara några duvungar och då vill det till att spelet blir lite mer tight mannarna emellan. Något Hemsidan är övertygad om att det också blir.

Ett starkt bevis på engagemang och vilja var det numerära underläge laget drabbades av strax efter mitten på andra perioden. Med bara tre utespelare höll laget gästerna stången i hela 1.38, det gjordes dessutom på ett synnerligen stabilt sätt.

Trots förlusten kan vi konstatera att det finns bra go i det här laget och de misstag man bjöd på idag är saker som går att arbeta bort.

Nästa träningsmatch spelar Kristianstad på söndag i Kristianstads Ishall. Kl. 16.00 då Pantern kommer på besök.

Kristianstads mål för dagen gjordes av Martin Nilsson (1-4), Anton Hellsing (2-4), Johan Jacobsson (3-5) och Daniel Granqvist (4-5). En rätt bra spridning med andra ord.