1966

J20 vann mot Mölndal med 5-1.
[2006-01-28] J20 pliktskyldigt slog ett ungt och aggressivt Mölndal med 5-1 utan att imponera. Idag var en ny erfarenhet för mina grabbar i.o.m. att de var favoriterna i stället för laget som slog från underläget. De klarade sig bra i den ovana rollen men de kom aldrig upp i den formen de visade mot Skövde i före matchen.

Första perioden var kanske vår sämsta. Mölndal spelade en fysisk hockey och förföljd i alla närkamperna. Spelet blev lite grinigt och därmed mer kamp än skönspel. Som tur var tröttnade Mölndal spelare ut sig själv och i andra halvan av perioden kunde vi ta över och göra två mål. 1-0 gjorde Patrik Sandberg på en retur från ett stolpskott av Jonte Nordström. Det andra målet gjordes av Ola Higgins på en fin passning från Joel Olsson. Målet kom i powerplay.

Andra perioden var mycket lik den första men denna gången orkade Mölndal trycka på ännu mer i början. Sebastian Rönn var duktig i målet och höll nollan tills dagens bästa anfall kunde resultera i 3-0. Det var ett dröm anfall där Hardy passade upp till Johan Larsson som passade till trailern Filip Nilsson. I stället för att skjuta passade Filip diagonalt bakåt till Mikael Andersson som slagskottade in 3-0. Tyvärr fick vi en onödig utvisning efter detta och Mölndal kunde reducera till 3-1 på ett skott från blålinjen som Sebbe inte såg. Men Johan Larsson skulle få revansch för sin utvisning när han gjorde 4-1 precis innan pausen.

Resten av matchen var en transport sträcka för oss. Vi gav inte Mölndal en chans trots mycket spel i boxplay. Mölndal var trötta och vår bättre kondition tog ut sin rätt. Att vi gjorde endast ett mål var svagt. Målet gjordes av Ola Higgins igen, denna gång frispelat av Filip Nilsson.

Än en gång visar vi upp ett stabilt försvar och ger inte Mölndal några heta chanser. De fick inte såna fina lägen som vi. Ibland höll de pucken i vår zon i långa stunder men resultatet var mest ofarliga skott som Sebbe enkelt tog. Deras kontringar var också ofarliga i.o.m. att vi alltid hade en eller flera forwards som jobbade osjälviskt hem.

Anfallsmässigt kan vi mycket bättre. Stundtals var passningar för slarviga i uppspelet. En eloge till Mölndals forechecking som stressade oss. De gånger vi hittade rätt adress och med fart var vi hyperfarliga. Killarna har lärt sig detta med att kontra snabbt och vi skapade många fina lägen på såna anfall. Därför såg det ut som att våra mål kom lite lättare.

Matchresultat: 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Skott: 38-32 (12-5, 11-20, 15-7)
Utvisningar: KIK 8 x 2 min 1 x 10 min; Mölndal 6 x 2 min

1-0 Patrik Sandberg pass Jonte Nordström
2-0 Ola Higgins pass Joel Olsson
3-0 Mikael Andersson pass Filip Nilsson och Johan Larsson
4-1 Johan Larsson pass Ted Svensson
5-1 Ola Higgins pass Filip Nilsson