A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Wild Kings-seger över Osby trots lite sega ben
[2006-01-15] Det började riktigt segt för Kristianstad i söndagens derby mot gästande Osby. I första perioden var det inte mycket som stämde för Kristianstad. Med en luiten uppryckning i andra och mer stabilt spel kunde laget till sist vinna med 4-2 (1-1, 1-0, 2-1) detta efter att ha fått två mål bortdömda.

- Man kan säga så här efter dagens match, menar tränare Jari Laakkonen, vi är glada över våra tre poäng även om de satt hårt inne. Vi kan helt enkelt inte begära att killarna ska kunna leverera 100% i varje match. Det är en praktisk omöjlighet i den här täta serien. Vi spelar så många matcher i veckan att killarna måste få lov att inte spela på topp varje gång. Varje match är tuff på sitt eget sätt, och vi får spela därefter.

- Ser man till våra tidigare möten med Osby har inte heller dessa varit särskilt välspelade från vår sida, däremot tyckar jag att dagens insats var ett klart fall framåt, vår insats var betydligt bättre denna gång.

- Vi vet att vi kan så mycket bättre än det här och nu får vi två dagar på oss att samla gracerna och kurera oss. Skadeläget är ju som bekant inte det bästa och det tär mycket hårt på de killar som får extra speltid i våra matcher. Men alla spelarna är medvetna om situationen och vi får helt enkelt gilla läget.

Det var således Osby som startade med mest pondus. Redan efter 17 sekunder skapade de en riktigt het situation. Tervo var dock med och fick med den här möjligheten bästa tänkbara start.

Det dröjde sedan några minuter innan det började rassla i nätmaskorna. Osby var först med att ta ledningen, detta i powerplay. Andreas Lindvall satt utvisad för roughing.

Bara dryga två minuter efter Osbys ledningsmål var det Kristianstads tur att måla. Även detta mål kom till i Powerplay, denna gång var det Osby som satt av två minuter.

Kristianstads powerplay fungerade idag på ett riktigt bra sätt. Samtliga Kristianstad mål kom till i numerärt överläge.

- Ja, det är skönt för oss att vi nu hittat ett bra powerplay, menar Laakkonen, just spel i numerärt överläge är det som vi överlägset bäst har höjt standarden på genom serien. Det är så tätt mellan lagen i serien att powerplay blir en mycket viktig kugge i kampen om pinnarna. Där tycker jag att vi utvecklats på ett mycket bra sätt.

De båda lagen gick till första pausvila med ett oavgjort resultat på tavlan. Men fråga är om inte Osby vann perioden på poäng. Mikael Larssons vrålheta möjlighet i 15e spelminuten var förvisso mycket nära att ge resultat men så blev det aldrig.

- Vi hade problem i första perioden, kostaterar Niklas Alricsson efter matchen, vi kom allt för långt ifrån varandra i spelet och det straffade sig direkt. Annars tycker jag att vi jobbar hårt men effektiviteten var inte riktigt där den skulle vara. Det blev klart bätttre i andra.

- Att vi inte spelar på topp i alla matcher det måste både publik och lagledning kunna acceptera, fortsätter Alricsson, spelschemat är mycket tufft för oss. Det som jag däremot vänder mig lite emot i matchen är domarinsatsen. Jag tycker att det är mycket märkligt att vi inte fick spela mer i numerärt överläge idag. Så många ojustheter som vi utsätts för. Det är nog tur att vi har så pass ödmjuk inställning till domsluten. Så som det såg ut idag kunde onödig frustrationen blivit farligt för oss själva.

I matchens andra period hittade Kristianstad ett mer tight eget spel och det gav genast resultat. Laget kunde nu styra och ställla på ett helt annat sätt.

Två tunga utvisningar i starten av andra betades av på ett stabilt sätt. Osby pressade på men hittade inte riktigt in i Kristianstads zon. När så gästerna strax innan mitten drog på sig en utvisning agerade Kristianstad förstklassigt. Daniel Hållströms och Martin Nilssons vackra uppspel landade rakt på Niklas Alricssons klubba och med ben som pistonger jobbade han sig helt fri och stänkte in 2-1.

Osby bjöd också på ettt par vassa baljor men Tommi Tervo var med på samtliga noter, vissa mer falsettliknande än andra. Tommi fick för övrigt välförtjänt priset som bäste hemmaspelare. Osbys Henrik Gustavsson fick samma tillkännagivande i sitt lag.

Osby drog sedan på sig en utvisning då Henrik Ivarsson fortsatte spelet trots att han tappat sin hjälm. Detta utnyttjade Kristianstad på bästa sätt. 4.18 dunkade Martin Nilsson in 3-1 och med ens kändes det så mycket tryggare. Men säg den glädje som varar.

I periodens femte spelminut ordnade Kristianstad ett par riktigt heta lägen. Ja, t o m ett mål som dessvärre dömdes bort. Domare Andersson hävdade att buren var ur sitt läge.

Erik Back visades bara någon minut senare ut för en boarding här visade Osby friska tag och reducerade till 3-2 men nog tusan var det en ojusthet från Osby strax innan skottet som fick trissan att glida in i nätmaskorna. Nåväl målet godkändes. Kristianstad spelade också väl optimistiskt i eget boxplay.

Med sin reducering fick Osby råg i ryggen och jobbade nu hårt för en kvittering. Kristianstad behöll dock sitt lugn och spelet böljade friskt. Bägge målvakterna fick agera snabbt och effektivt. Kristianstad stod för merparten av puckinnehavet medan gästerna effektivt roffade åt sig med jämna mellanrum.

I en av Kristianstads anfall bjöds vi på en läckerhet som också resulterade i ett mål. Fyra snabba överlämningar i flygande fläng friställde Andreas Larsson som skottade in pucken. Dessvärre dömdes målet bort. Pucken tog i ribban hävdade Domare Andersson. Till publikens högljudda förtret.

Strax innan periodens slut hittade Martin Nilsson än en gång Niklas Alricsson som i en nästan reprisartad situation kunde spä på Kristianstads ledning till 4-2. Vackert, vackert.

- Jag känner mig stark nu och det enda som har varit lite frustrerande för mig så här långt har varit avsluten, menar Niklas, nen andra i laget har ju lyckats så jag har inte fäst mig så mycket vid det hela men det är naturligtvis skönt när det lossnar. Just den här varianten har vi jobbat hårt på och lite då och då har den givit frukt. När det lyckas är det helt rent framför mål.

I ett sista försök att komma ifatt valde Osby att i slutet ta ut sin målvakt. Pressen i Kristiansttads zon blev mördande men KIK mäktade stå emot och något mål fick aldrig gästerna till.

Som helhet kan vi konstatera att Kristianstads isats för dagen var ett par snäpp under det som bjudits tidigare på hemmaplan. Tre poäng blev det i alla fall men det beror nog mer på Osbys lite sega boxplay. Detta ser vi som direkt avgörande för matchens förlopp.

Vidare kan vi berätta att den parlaver som inledde tredje perioden hade att göra med en spelare i dagens laguppställning. Av någon anledning fann domare Andersson att Osbys spelare nr 29 inte var den han utgav sig för i protokollet. Ett missförstånd eller vad det nu är gjorde att killen inte fannns med bland lagets registrerade spelare. Det innebar att han fick lämna spelet omedelbart. Här har sekreteriatet i efterhand gjort en kontroll av de rutiner som gäller och såvitt vi i skrivande stund kan se har matchsekreteriatet inte frångått de uppgifter som ålagts dem. Vi gissar att sista ordet inte är sagt i det här ärendet.

Närmast för Kristianstad stundar ett tufft bortamöte med Tyringe på onsdag.

Alla rapporterade matchfakta hittar du på Swehockey.se

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Nordströms beglast

Autoexperten

Länsförsäkringar

LA Pipe Welding

Lelles Atervinning

Restaurang Metropol

Bikab

Skyltforum

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Defendo

Fasab

Din Mäklare

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender