1966

J20 malade sönder Mariestad!
[2006-01-15] J20 följde upp sin seger förra helgen mot Tingsryd med ytterligare en meriterade seger mot svårspelade Mariestad. Vinst med övertygande 5-0 visar att killarna är på rätt väg i sin utveckling. Receptet var en stark kollektiv insats i defensiven, med ett obarmhärtigt tryck på puckhållaren, och ett högt passningstempo i anfallet. Naturligtviss kompletteras detta av en stark målvakts insats av André Lundgren!

Vi har tidigare haft svårt mot Mariestad och deras sätt att täcka upp i mittzonen. Men idag skulle vi se till att vi hade hög fart genom mittzonen och ordentligt tryck på deras backar. Detta lyckades vi med i första perioden och flera chanser skapades i de första tio minuter, men tyvärr kunde vi inte utnyttja dem. Det dröjde ända till periodens sista minut innan vi kunde slå hål på deras målvakt. 1-0 kom på en snygg djupleds passning från egen mållinje av André Möller till Andreas Bergström vid bortre blå. Andreas missade inte friläget. En väl förtjänt ledning alltså. Mariestad var inte ofarliga på något sätt men vi hade ett väl samlat försvar och en duktig målvakt i André Lundgren.

Vi började den andra perioden på samma sätt som den första och det kändes som att 2-0 var nära. Men än en gång var det utvisningar, 12 minuter i perioden, som satt stopp på vår framgång och kunde lika väl förändra hela matchbilden. Men dagens speciella boxplay formation med Marcus Algotsson, Johan Larsson, Dennis Christiansson och Patrik Sandberg stressade Mariestads powerplay och släppte inte till många skott. Mycket bra gjort av dem. Andreas Brynolf vill inte vara sämre han heller i underläge och på egen hand ordnade han 2-0 i tre mot fem!!! Detta knäckte Mariestad och lyfte oss. 3-0 kom kort därefter genom Andreas Bergström. Denna gång var han helt fri spelat av en för dagen mycket duktig Andreas Hardarsson.

I den tredje perioden kom vi tillbaka till det fina spelet vi hade i den första perioden. Många chanser skapades men än en gång dröjde det till i slutet av perioden innan vi kunde näta igen. Bryne gjorde sitt andra mål med ett vackert �topshelf� skott från slottet efter en passning från Johan Larsson. Ola Higgins avslutade mål fabrikationen med en backhand på Eric Claessons retur.

Matchen i sin helhet var bra och de flesta spelare höll till vår gameplan av �press på puckhållaren i försvaret och högt pucktempo i anfallet�. Vi hade många fina kombinationer i anfallet som borde resultera i flera mål. Men fem mål mot ett snålspelat Mariestad är ändå mer än bra. Försvarsmässigt gör vi ett kanon jobb också. De gånger Mariestad fick till en farlig chans var p.g.a. ett misstag som vi själv gjorde i uppspelet. Ibland håller vi pucken för länge och därmed täcks upp alla passnings vägar. Förhoppningsviss kan vi tvätta bort dessa misstag innan våra två svåra borta matcher mot Troja och Skövde nästa vecka, för där har vi inte råd att bjuda på någonting alls. I målet var �Birthday Boy� André Lundgren strålande i sin första A-junior match. André stod upp hela tiden och spred lugn i försvaret.

Det är roligt at se att grabbarna har anammat vår taktik till 100% och har utför det exemplariskt. Dessutom har konkurrensen höjts i.o.m. att flera yngre killar har släppts fram och vill slås om en plats i laget. Man har inte råd nu att missa en träning för den som ersätter kommer inte att lämna den platsen tillbaka frivilligt!

Matchresultat: 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Skott: 28-34 (12-12, 5-11, 11-11)