A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Något seg insats mot Gislaved gav tre poäng
[2006-01-04] Kristianstad vann till sist den lite avslagna premiärmatchen mot gästande Gislaved. Slutresultat 2-1 (1-1, 0-0, 1-0).

- Vi fick ju sämsta tänkbara start idag, suckar tränare Jari Laakkonen, ett mål i baken efter 11 sekunder är ju inte riktigt vad vi planerat för - innan matchen. Gislaved hade bra energi med sig redan innan första nedsläpp och med ett ledningsmål spädde de på ytterligare.

I mångt och mycket styrde Kristianstad skeendet men Gislaved toppade till sig med jämna mellanrum och ett tag såg det faktiskt ut som om det skulle bli oavgjort efter ordinarie tid.

- Tyvärr hittar vi inte riktigt framn i vårt spel, menar Laakkonen, vi fick starta samtliga perioder i någon form av underläge och framför allt i andra perioden "duttade" vi allt för mycket i vårt agerande. Det blev liksom inget ordentligt spel. Vi skapar ju annars ett par tre riktigt vassa lägen i samtliga perioder men utdelningen var ordentligt skral.

Att Kristianstad trots den något magra insatsen för dagen tar poäng är naturligtvis tacknämligt. De tre viktiga poängen smakar riktigt bra men samtidigt undrar man om det är någon form av matchoträning som gör att killarna inte hittar varandra och stundtals agerar håglöst.

- Nej det vill jag nog inte påstå, säger Lakkonen, det är nog snarare så att när utdelningen på chanserna uteblir blir det lätt lite osäkerhet i spelet, fast vi bjuder till på ett bra sätt.

Nu ska vi komma ihåg att matchen bara stundtals var ordentligt tempostark. Dessutom spelade de båda målvakterna på topp. Bägge dessa herrrar fick också helt rättmätigt ta emot kvällens pris som bästa spelare i respektive lag.

Med dryga minuten kvar att spela satte gästerna allt på ett kort och plockade ut sin duktige målvakt till förmån för ytterligare en utespelare. Med detta satte Gislaved en gigantisk press på Kristianstad och ett kvitteringsmål hängde i luften ända fram till slutsignalen.

Onsdagen drabbning på hemmmaplan blev en rätt jämn historia där båda lagen med jämna mellanrumm blandade brilljanta uppläg med svaga insatser. Gästerna utnyttjade t ex ett direkt felbeslut från Kristianstad i egn zon och kunde redan efter 11 sekunders spel gå till ledning med 0-1.

Snöpligt, snöpligt men Kristianstad repade mod och jobbade offensivt och höll trycket uppe. Gästerna i sin tur kontrade till sig flera heta situationer.

Gästerna drog på sig flera utvisningar under första perioden och trots att Kristianstad hittade ett rätt rappt powerplay lät utdelningen vänta på sig. Gislaveds målvakt Tommi Niemelä storspelade och hade fått precis den kanonstart han önskade.

Kristianstads tålamodiga abete fick till sist utdelning. I numerärt överläge och med en ytterligare avvaktande utvisning i luften kunde Peter Rooth raka in kvitteringen till 1-1. Tervo rusade mot eget bås men hann aldrig ut innan trissan satt i maskorna. Det gedigna förarbetet stod Niklas Ponné för. Ponné tvingades senare i matchen att bryta på grund av en lindrigare skada efter en tät smäll.

- Vi räknar med att Ponné är med igen nästa match, menade Kristianstads tränarduo, det var inte så våldsamt allvarligt men han kände det säkrast att avbryta för dagen.

Med bara 7 sekunder kvar av första perioden åkte Andreas Larsson ut för roughing det innebar att Kristianstad tvingades starta andra perioden med en man mindre på banan. Detta faktum tog Gislaved vara på ordentligt. När sedan även Jonas Håkansson fick inta botbänken gav Kristianstad urymme för ett piggt Gislaved. Hårt pressade orkade Kristianstad dock mota Olle i grind.

Strax innan mitten av andra drabbades ävebn gästerna av två täta utvisningar. Detta fick till följd att laget en bra stund tvingades spela med tre man mot Kristianstads fem. Kristianstad fixade då till ordentlig press men det myckna "duttandet i det egna spelet gjorde att utdelningen uteblev. Det yhela jämnade sedan ut sin när även Kristianstad drog på sig ännu en utvisning.

- Gislaved visade flera gånger idag att de på intet sätt är ett dåligt lag, konstaterar Jari Laakkonen, däremot tycker jag att vi på olika sätt gav dem den chansen genom att inte bjuda till fullt ut. Egentligen spelar vi inte så himla dåligt men man kan rätt enkelt konstatera att vi kan långt bättre än så här. I efterhand kan m,an kanske säga att så som matchen utvecklade sig spelade vi rätt stabilt. Framför allt i tredje perioden.

Jo, den mållösa andra perioden kommer inte att gå till historien direkt. Framför allt slarvade Kristianstad i sitt eget spel något även gästerna bjöd på då och då. Renst spelmässigt öppnade gästerna bäst men Kristianstad jobbade sig så sakteliga in i perioden.

I inledningen av tredje hade Gislaved förmodligen bestämt sig för att punktera matchen ordentligt. Rappt och tjänstvilligt jobbade laget febrilt för en ledningspuck. Även denna period inleddes svagt av Kristianstad. Måhända var det julskinkan som fortfarande hade sitt grepp. Oavsett vad som var anledningen fungerade inte det egna spelet några längre stunder.

- Vi pratade mycket om att behålla tålamodet inför tredje, menar Laakkonen, och det tycker jag på sätt och vis att vi lyckades med. Särskilt som det var Gislaved som höll i taktpinnen i inledning av sista perioden.

Det som kom att bli avgörande för resultatet idag var Jonas Håkanssons soloprestation i femtonde spelminuten. Först slog han ifrån sig på offensiv blå och höll så nära på att bygga upp ett Gislavedsanfall på kuppen. Men han revancherade sig ordentligt genom att bryta innaför blå och med två tunga kroppsfinter banade han sig brottande väg fram till motståndarkassen där han lurade in 2-1.

Det här målet gav genast råg i ryggen för Kristianstad och plötsligt verkade det egna spelet falla på plats. Gislaved visade dock att de inte på långa vägar tänkte förloira den här drabbningen. Spelet böljade nu friskt och stundtals var temopot riktigt högt. Mot slutet valde Gislaved att plocka ut sin målvakt och deras tilltag var mycket nära att orska oavgjort efter full tid.

Pressen i Kristianstads zon sista matchminuten var mördande men med näbbar och klor orkade Kristianstad hålla undan och kunde därmed plocka full pott för dagen.

- Rent allmänt tycker jag att vi tappat lite av vår skärpa i avsluten, svalutar Laakkonen, om vi jämför med våra matcher starx innan juluppehållet. Idag hittar jag inga direkta spikar bland våra forwards. Vissa av de öppna lägen vi skapade idag ska ju bara vara mål. På backsidan var det också jämnt skägg i prestationerna. Vi har bra tempo i powerplay men lyckas ta oss ända fram.

Extra plus i kanten för dagen får Tommi Tervo som gick in med samma starka instas som vi fått se tidigare under säsongen. Även Lindvall ska ha ett plus för sin insats. Stabilt och säkert spel blev hans signum för dagen. Ett mål var han också riktigt nära att registrera sig för. Men det kommer nog vad det lider.

Om vi ska höja någon av lagets forwards denna afton får det bli Ronsström som efter en lite seg inledning visade framfötterna i både andra och tredje perioden. Ozimek som ersatte skadade Ponné såg dessvärre lite ringrostig ut.

- Han får en ny chans på söndag, påpekar Laakkonen.

Så var årets premiär avklarad och nu stundar ett synnerligen tufft schema för samtliga lag i ettan. Tätt, tätt med tre matcher i veckan blir det. Att agnarna kommer sållas från veten är hemsidan inte så där övertygade om. Lagen har tidigare under säsongen visat att det går både upp och ner.

För Kristianstads räkning blir det hemmamatch mot gästande Tranås nu på söndag. Missa inte det. det blir en ordentlig hockeyfest med gratis entré för alla. Först till Kvarn!

Alla rapporterade matchfakta finner du på stats.swehocke.se

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Restaurang Metropol

Va Mat & Kart

Bikab

Kristianstad Automobil

Budettan

Jaffa Blommor

Starka Betongindustrier

Lelles Atervinning

Elpoolen

Bykrogen

Friskis & Svettis

Waypoint

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender