Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Bortaförlust för Wild Kings, mot Troja
[2005-11-23] Onsdagens bortamatch slutade dessvärre med förlust 5-3 (2-1, 1-1, 2-1) och med sin seger passerade Troja Kristianstad i tabellen. En av nycklarna till hemmalagets tre poäng var deras fruktbara powerplay i slutet av matchen.

- Ja tyvärr, suckar tränare Jari Laakkonen, vi gör en kanonmatch och var väl värda en poäng idag så flyger vi på en synnerligen billig utvisning i slutet av matchen. Domaren gjorde en kanoninsats ända fram till den där situationen då Viljanen får två högst orättfärdiga minuter.
Just Viljanens utvisning gjorde att vi inte hann med att jobba för en kvittering. Där rann matchen faktiskt ifrån oss.

I det powerplay Troja hade strax innan Viljanens utvisning fixade de 4-3 och när KIK sedan på ett mycket odiciplinerat sätt drar på sig ytterligare en utvisning - förutom Viljanens - var det helt enkelt kört.

Spelet böljade friskt genom hela matchen och de båda lagen turades om att styra och ställa. Men att Kristianstad idag spelar 55 koncentrerade minuter räcker naturligtvis inte när man sedan tappar greppet i slutet.

- Idag är jag mycket nöjd med just de första 55-56 minuterna, säger Laakkonen, men att vi inte kan tygla vår frustration i slutet är inte accceptabelt. Jag vill inte påstå att domaren idag avgjorde matchen för det fixade vi själva, men Viljanens utvisning blev definitivt avgörande för oss.

Kristianstad kunde egentligen lätt ha avgjort den här matchen tidigare i tredje perioden. Efter 3-3-målet lutade det faktiskt mot en seger. Kristianstad vaskade fram två riktigt glödheta möjligheter att gå till 4-3. Men som bekant räcker det inte med att bara vara nära.

Johan Svensson som för dagen ansvarade för burväkteriet släppte också lite för mycket returer och nog tusan borde han tagit Trojas första mål.

Med ett ledningsmål i första perioden satte Kristianstad tidigt prägel på spelet. Lite snöpligt och aningen billigt kunde Troja kvittera och sedan även ta ledningen innnan första perioden var till ända.

Kristianstad jobbade stenhårt i inledningen på andra perioden och hade ett visst grepp när laget plötsligt blev sex man på isen. Den här situationen utnyttjade Troja på bästa sätt och plötsligt ledde de med 3-1.

- Vi hade en tung period i mitten av andra, menar Laakkonen, men vi lyckades långsamt arbeta oss tillbaka igen och i ett numerärt överläge kunde vi reducera till 3-2.

3-2 målet inleddes med att Alriksson blev nerdragen i en riktigt het situation och Troja drabbades av en utvisning som Kristianstads tog väl vara på.

I slutet av andra perioden bjöd sedan Kristianstads på en stabil instas och tog stundtals över spelet. Dock fick laget vänta på utdelning till en bit in i tredje perioden.

Med 3-3 och dryga 12 minuter kvar att spela tändes ett hopp om en positiv utgång för Kristianstad. Tyvärr grusades detta hopp lite onödigt. Andreas Larsson utvisning blev öppningen hemmalaget behövde för att fälla Kristianstad vid målsnöret.

Det där powerplaymålet är inget att säga om, men Viljanens efterföljande tvåminutersstraff blev verkligen ett slag under bältet. Här var Troja riktigt effektiva och den frustration som KIK-spelarna kände gav sitt utlopp på ett synnerligen mänskligt men ändå förkastligt sätt. En helt onödig följande KIK-utvisning gav hemmalaget öppningen till 5-3 och i det läget var Kristianstad chanslösa.

Johan Svensson i kassen gjorde för dagen en godkänd insats men nog hade vi förväntat oss ett lite mer stabilt spel och definitivt inte fullt så mycket returer.

Riktigt bra för dagen var backarna Martin Nilsson och Persson tillsammans med kedjeformationen Andreas Larsson, Erik Back och Christian Ozimek.

Några riktigt bra inhopp gjorde också Jakko Viljanen. Även om det blev hans utvisning som starkt kom att prägla matchens avslutning.

- Ja, det var mycket olyckligt för Jakko att han drabbades på det sätt som han gjorde. Där tycker jag verkligen att domaren var allt för hård i sin bedömning, avslutar Laakkonen.

Den starka diciplin Kristianstad bjudit i ett antal matcher fick på onsdagskvällen sig en ordentlig törn. Med lite mer tålamod i slutet kunde laget med med all sannolikhet försvarat åtminstone en poäng. Nu blev det aldrig så. Och den gamla kära floskeln om att jobba 60 minuter i en match får ännu en gång sin bekräftelse.

Närmast för laget stundar en riktigt tuff hemmamatch mot ärkerivalerna och förra världsrekordkollegorna Olofström. Hemsidan hoppas att dagens sista fem minuter då är som bortsopade. Och att Oloström får ta smällen. Spännande lär det otvivelaktigt bli i alla fall. Missa inte det mötet.

Alla rapporterade fakta i matchen hittar du HÄR på Swehockey.se

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.