1966

Knapp förlust för J20 mot Troja!
[2005-11-23] Det blev förlust med 4-2 mot klassiga Troja men ändå bevis på att vi är på rätt väg. Killarna har den rätta inställning och följer taktiken till punkt. Vi vägar fortfarande för lite i närkamperna och Troja spelarna är snabbare i sina kontringar men däremot var de mycket äldre än vi. Annars står vi upp otroligt bra och med lite tur hade vi faktiskt kunnat tagit en pinne mot ett lag som utklassade oss för endast 3 veckor sen.

Första perioden var en riktig rolig period för oss där det var faktiskt vi som höll i taktpinnen och Troja som fick slå ifrån sig hela tiden. Vi radade upp några bra chanser och 1-0 till oss hade inte varit orättvis. Det är just en snabb ledning man ska få mot ett sånt skridsko stark lag som Troja. Tyvärr uteblev utdelningen och efter 10 minuter fick Troja istället till sin första farliga kontring. Våra backar backade för långt och vår tredje forward var för djupt upp i banan. Detta utnyttjade Troja med en blixtsnabb 3 mot 2 och 0-1 var ett faktum. Synd för jag tycker att vi var värd ett ledningsmål istället. Vi fortsatte spela bra tills Trojas nästa farliga 3 mot 2 kontring mot samma femman. Än en gång släppte vi dem över blålinje för enkelt och skottet kom från nästan exakt samma ställe. Dessa 2 målen borde Philip tagit men det märktes att han var lite nervös i inledning och han sade själv att det var svårt att stå ensam i sitt mål när vi hade pucken i Trojaszon hela tiden. Nu var det viktigt att nästa målet var vårt. And so be it! Patrik Sandberg stod på rätt plats och när en retur kom mitt ut i skottsektorn sköt han den snabbt i tombur. Nu var det match igen. Vi vann skotten med 10-6 men tyvärr var vi inte lite effektiva i avslutningarna som dem.

Andra perioden var lika jämn spelmässigt, men än en gång får Troja bättre utdelning än vi. 3-1 till dem kom i 4 mot 4 när 2 av våra spelare fastnade i anfallszonen. Än en gång konverterade de ett 3 mot 2 läge till ett mål. Fyra minuter senare var det dax för 4-1. Här var det en klar markeringsmiss i egenzon där vi kanske tittar för mycket på pucken. Vi vann skotten även i den andra perioden med 12-11.

I pausen snackade vi om att hålla oss till vår ursprungliga taktik men att vi skulle vara lite mer koncentrerad när vi fick våra målchanser. Efter 5 minuter satte ?Red Hot? Jonte 4-2 och matchen levde i allra högsta grad. Killarna kämpade oerhört bra fast vi fick några dubiösa utvisningar emot oss. Visst hade vi läge för ett mål till men det kändes ändå som att Troja var stabila i de avgörande momenten. Philip Ödmark fick göra några svettiga räddningar medan vi chansade med att försöka sätta dit 3-4 målet.

Matchen i sin helhet var en välspelad match med mycket fart. Vi lärde oss mycket i denna matchen fast vi förlorade och förhoppningsvis har vi kommit ännu närmare topplagen. Grabbarna spelade mycket disciplinerat matchen igenom och gör en bra prestation mot kanske seriens bästa lag. Vi var betydligt yngre än Troja men spelade helt utan respekt. Vi stressade upp motståndarna och samtidigt krympte deras ytor.

Spelmässigt gör vi en kanon match och vi har pucken lika mycket som Troja. Många gånger löste killarna uppspelet genom mittzonen på ett utmärkt sätt och det märktes att Troja hade stora problem med oss än de hade räknat med från början. Kan vi hålla en så hög lägstnivå som vi har för tillfället kan vi säkert klara oss i eliten. Men det krävs lika mycket ödmjukhet och disciplin som vi har visat de sista matcherna.

Matchresultat: 2-4 (1-2, 1-2, 1-0)
Skott 31-33 (10-6, 12-11, 9-16)