Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

J20 fick en pinne mot Mariestad!
[2005-11-20] J20 förlängde sin förlustfria svit till 5 matcher efter en riktig bra kämpainsats uppe i Mariestad. Adrian Ekström, i 3 mot 5, skrinnade ifrån två backar och satte 2-2 med 20 sekunder kvar. Ironisk nog var det just i underläge som vi höll på att förlora matchen.

Men första perioden var mycket bra ur ett defensivt perspektiv. Vi snackade mycket om att hålla nollan med ett tät och disciplinerat försvar och ta vara på de chanser som dyker upp varje period. Killarna följde instruktioner som de soldater de är och en 1-0 ledning till oss var i underkant. Målet var snyggt och gjordes av Jonte Nordström som har verkligen fått luft under vingarna. Mikael Andersson fick ett pass av Filip Nilsson och skottet styrdes in av Jonte.

Vi hade flera chanser att göra 2-0 men vi var inte riktigt aggressiva och hungriga nog i de avgörande situationer. Vi måste höja vår vinnarskalle i varje duell. Vi ska vinna närkampen!!! Försvarsmässigt var vi nästan perfekta och de skott som duktiga Philip Ödmark tog hade han klar sikt på.

Vi tappade lite disciplin i andra och tredje perioderna samtidigt som domaren plötsligt ändrade sin bedömningsnivå. Tyvärr kunde inte alla acklimatisera sig till denna nivåändring, med resultat att vi fick en massa onödiga och ibland själviska utvisningar. Jag kan inte klaga på domaren heller för de utvisningar vi fick var i de flesta fall rättfärdiga och var ett resultat av vår lathet eller dumhet. Men tack och lov hade vi ett ärligt och kämpande artilleri kvar som skulle försvara KIK's färger i vått och torrt, oavsett hur många vi var på banan.

Andra perioden började med att vi fick spela en minut i 3 mot 5 och här visade Philip att han inte skulle släppa någon över bron frivilligt. Direkt efter utvisningarna dödats hade både Niklas Bröthlin och Eric Claesson var sitt gyllene läge att öka på vår ledning, men pucken gick precis utanför bägge gångarna. Tyvärr tog Adde på sig en riktig onödig 10 minutare och här tappade vi ett riktigt vasst anfallsvapen. Som tur var skulle Adde revanschera sig sen. Resten av perioden kämpade grabbarna så gott det gick och det märktes att dessa killar har växt in i sin elitkostym. Få allvarliga individuella misstag begicks med puck, fast vi blev tillbakapressade ibland. De svåra lägen som dök upp tog Philip hand om.

Tredje perioden började som den andra med en minut i 3 mot 5 underläge. Detta klarade vi också, men tyvärr började alla utvisningar slita på folk och trötthetssymtomen på vissa började synas. Som tur var hade vi använt våra reservspelare i boxplay hela matchen och jag är övertygad om att vi inte hade klarat av denna matchen om inte vi hade haft Marcus Algotsson, Patrik Sandberg och Pierre Estensköld tillgängliga för boxplay. Bra jobbat grabbar!!! En utvisning till direkt efter detta följdes upp av 2 snabba utvisningar till och denna 3 mot 5 visades vara för tungt för våra "penalty killers". I 3 mot 5 kunde en Mariestadspelare cykla en av våra backar och i friläget därefter blev han nerdragen. Straffslaget kunde inte Philip ta och plötsligt fick ett tillsynes uppgivit Mariestad förnyade krafter och de satte "full-speed ahead". Än en gång, tredje under matchen, kom vi i underläge 3 mot 5 och här kunde vi inte stå emot. Ett skott från blå lyckades lite turligt passera Philip och 2-1 var ett faktum.

Mariestad fortsatte att pressa oss och 3-1 låg i luften. Lägg därtill att några viktiga kuggar i vårt lag tog på sig några onödiga utvisningar med 45 sekunder kvar och det var inte många i hallen som trodde att vi skulle ta en pinne med oss hem. I 3 mot 5(har vi sagt det innan?) kunde Adde turligt slå en rullande puck förbi en förvirrad Mariestad målvakt och rättvisan skipades. En förtvivlad besvikelse förvandlades till en TV-Puck glädjescen.

En poäng mot ett sånt rutinerat Mariestadlag på bortaplan borde smaka gott och jag är stolt över hur vi genomförde matchen spelmässigt. Vi hade faktiskt möjligheter att avgöra matchen flera gånger och det märktes att Mariestad var riktigt frustrerade över vårt disciplinerat försvarsspel och aggressivitet. Vi släppte inte till någonting i onödan och så länge vi spelade 5 mot 5 var vi faktiskt det bättre laget. Detta spel måste vi ha med oss till den tuffa TROJA-matchen som ska spelas på tisdag kväll. Troja och Tingsryd är just nu i en klass för sig tycker jag, fast vi äter upp försprånget mer och mer för varje match.

Det vi inte ska ha med oss på tisdag är de onödiga utvisningar som vi drar på oss. Tyvärr har vissa spelare svårt att förstå detta här med LAG-känsla. Ibland kommer det fram för mycket JAG när de blir bortgjorda och i deras frustration drabbar de laget med onödiga efterslängar. I USA har vi ett ordspråk "There's no I in TEAM!" Här kan vi då säga "det finns inget J, som i JAG, i LAG". Hockey är en kampidrott med mycket ge och ta men reglerna måste följas och aggressioner kan faktiskt få sitt utsläpp genom regelrätta handlingar. Dessa spelare kan inte bli A-lagsspelare i KIK så länge de inte fixar detta!

Matchresultat: Mariestad- KIK 2-2 (0-1, 0-0, 2-1)
Skott: 45-21 (14-9, 12-8, 19-4)
Mål:
0-1 Jonte Nordström(Mikael Andersson, Filip Nilsson)
2-2 Adde Ekström

Utvisningar: Mariestad 6x2 min KIK 12x2min, 1x10min samt ett straffslag

Stephen

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.