Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Mental härdsmälta? borta i Olofström
[2005-10-14] Kristianstad öppnade fredagens bortamöte med Olofström på ett synnerligen krampaktigt sätt. Det var inte mycket som fungerade och detta gav naturligtvis hemmalaget ett försprång som Kristianstad aldrig mäktade med. Inte ens när Olofström i slutperidens första hälft drog på sig tre utvisningar på raken. Matchen slutar 5-2 (5-0, 0-2, 0-0) och Hemmalaget bäddade för seger redan i matchens första perioden.

- jag är riktigt besviken på grabbarna idag, suckade tränare Jari Laakkonen efter matchen, på 48 tuimmar har vi tappat precis allt vi haft i våra åtta senaste matcher. Att vi kan förlora en förstaperiod kan jag köpa men så här får vi bara intea agera. Det är helt oacceptabelt.

Johan Svensson som för dagen fick agera burväktare i Kristianstad då Tommi Tervo hastigt insjuknat fick definitivt inte heller den hjälp han förtjänade. Att inte laget kan samla sig kring Johans "seriedebut" är på många sätt oerhört svagt.

2.58 in i matchen tog Olofström ledningen med 1-0, 24 sekunder senare stod det 2-0. Kristianstads öppning var under all kritik. Ingen i laget verkade villig att ta tag i situationen och åtminstone bli lite småförbannad och ta i.

Med två man i utvisningsbåset beredde sedan Kristianstad vägen för Olofströms tredje mål, detta i femtonde spelminuten.

Frustratione var nu total i Kristianstadslägret och 16.34 kulminerade detta i ett veritabelt slagsmål där både Kristianstads Niklas Ponné och Olofströms David Colleen drabbades av vars ett matchstraff. Även Erik Back fick sälla sig till herrarna genom ett tvåminuters straff. Innan Erik han ut på isen hade Olofström ytterligare spätt på till 4-0. Och förnedringen blev om möjligt ännu mer distinkt när Olofström bara 35 sekunder senare tryckte in även 5-0. Ja, vad säger man? Den där sanningen om att jobba i 60 minuter verkade inte ha fallit på plats i Kristianstads förberedelser.

Andra perioden blev Kristianstads på poäng. En viss återhämtning kunde skönjas men vägen var nu oerhört lång.

- Ja visst ryckte vi upp oss en aning, menar Jari, men inte spelade vi särskilt bra. Olofström ledde ju så pass stort att de kunde ta det lungt och vi fick därmed ett visst utrymme.

Tredje perioden blev sedan helt mållös då hemmalaget i princip bevakade sin ledning på ett smart sätt. Kristianstads skapade förvisso några heta chanser som aldrig blev till något.

Det klagas med jämna mellanrum på att publiken i Kristianstad sviker. Men när supporterklubben idag begav sig i full styrka till Olofström var det inte mycket återkoppling från spelarna. Den fina viljan vi sett och alla fantastiska insatser blev formodligen kvar "i sta'n". Inte ens de mest garvade i truppen tog ett steg framåt.

I Kristianstad är det idag bara en man som har fötjänat en blomma, Johan Svensson, som jobbade förtvivlat men mest på egen hand.

Kristianstads tränarduo slet i femmorna och jobbade för att hitta en förändring. Den kom aldrig. Den synbart håglösa inställningen höll sig matchen igenom.

Nu ska vi inte sticka under stolen med att Olofström var fruktansvärt giftiga i matchens första period. Oavsett hur bra Kristianstad kan spela hade det inte hjälpt. Det var Olofström som bjöd på showen. Detta gjorde de så effektivt att de sedan inte behövde mer tid än de första 20 för att plocka poäng.

- Ja, i min hela karriär som tränare har jag aldrig någonsin blivit så utspelad i en förstaperiod förut, suckar Jari, för våra spelares del handlar det nu om att se sig sjäv i spegeln, försöka att rannsaka sig sjäv och sedan lägga den här matchen bakom sig. På söndag är det ett nytt derby så det gäller att inte gräva ner sig.

På söndag kommer Osby till Kristianstads Ishall och från Hemsidan kan vi bara se positiv utveckling utifrån fredagens insats. För mycket sämre än så här kan laget omöjligt prestera.

Alla matchfakta hittar du HÄR på sehockey.se

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.