1966

Bortaförlust mot Borås
[2005-10-07] Kristianstad förlorar dessvärre fredagens bortamöte med Borås slutresultat 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

Hemmalaget öppnade effektivt trots att Kristianstad var mest på hugget i inledningen av matchen. Med ledning 2-0 för Borås efter en spelad period blev det lite uppförsbacke för Kristianstad.

En del individuella misstag från Kristianstad blev direkt avgörande för resultatet. Utan dem hade det lätt kunnat vara oavgjort efter två perioder.

Kristianstad gör en stark insats men har inte utdelning på sina chanser. Vi räknade till 4 klockrena stolpskott för Kristianstad och minst fyra öppna frilägen som blev till intet.

Borås var också vassa och bjöd upp till en yster dans. Den stora skillnaden idag var nog den att Borås hade maginalerna på sin sida och lyckades också göra mål när tillfällena vankades. Borås är inte favorittippade för inte.

- Jag är som helhet mycket nöjd med insatsen idag, berättade tränare Jari Laakkonen efter matchen, vi faller tyvärr på några individuella misstag. Sen är det djäkligt synd att vi inte få trycka in trissan i inledningen av matchen då vi hade bra tryck och minst fyra riktigt giftiga chanser.

Jo, Kristianstad ägde matchens 10 första minuter och var mycket nära att ta ledningen. 2 stolpskott och två öppna lägen vaskades fram men marginalerna var inte på rätt sida.

Efter halva första perioden kom Borås så sakteliga in i matchen och direkt efter en tekning gick Kristianstad bort sig totalt och resultatet lärt inte vänta på sig. Borås tog ledningen. Hårt tillbakapressade fick Kristianstad sedan också ytterligare ett mål i baken innan perioden var till ända.

- Inför andra rättade vi till en del konstigheter i vårt spel från slutet av andra perioden, säger Laakkonen, och med det hamnade vi mer i den typ av matchbild vi hade förväntat oss. Borås stod för merparten av puckinnehavet men vi vaskade fram flera heta möjligheter.

Ronström bjöd på en läckerhet som borde varit värd ett bättre öde. Likaså jobbade sig Alriksson helt fri men tappade pucken i avgörande sekunden.

I numerärt överläge efter en försmädligt p-Out från KIK kunde Borås 10.43 öka på till 3-0.

Trots det målmässiga underläget jobbade Kristianstad förtjänstfullt och lyckades också reducera till 3-1. Den struten stod Martin Nilsson för. Martin gjorde för övrigt en mycket stabil insats i matchen.

Möjligheten för Kristianstad att komma igen i tredje perioden var i pausvilan helt öppen men efter bara 15 sekunder i starten av tredje grusades dessa planer direkt. Då dunkade nämligen Borås in 4-1.

- Det där målet får nog Tommi Tervo ta på sig, menar Laakkonen, skottet var inte så farligt och Tervos insats i matchen var förutom just den där situationen av ypperlig kvalitet.

Med 4-1 i baken blev det sedan inte så lätt för Kristianstad att brotta sig tillbaka i matchen. Rent mentalt var drabbningen i princip avgjord. Dock genomför laget tredje perioden på ett mycket bra sätt.

Att Kristianstad idag tappar poängen är på sätt och vis avhängt de missade chanserna från både första och andra perioden. Arbetsmässigt och med offervilja genomför laget matchen på ett starkt sätt. Tyvärr finner vi några plumpar i de avgörande individuella misstagen. När det är så här tätt är det absolut avgörande om man inte kan slipa bort egna enkla misstag.

Riktigt bra för dagen var Ronström och Ozimek som slet intensivt för laget. Likaså Tervo i kassen hade en gyllene dag med bara ett enda litet minus för 4-1-målet.

I bussen upp till Borås insjuknade Branting och han tvingades därför följa matchen från läktarplats. Lindvall gjorde här ett starkt inhopp.

Och hur gick det nu för nyförvärvet Jacobs?

- Jo vi är mycket nöjda med hans insats, ler Laakkonen och Eriksson unisont, han får fullt godkänt. Han bjöd på ett rejält och gediget arbete. Han spel är defensivt och kryddat med enorm pondus. Framför allt i första och andra perioden var han verkligen på hugget. Tyvärr kroknade han nog lite i slutet av matchen, med all rätt. Om jag förstår saken rätt har han inte varit på is de senaste 8 dagarna. Det där kommer han att rätta till vad det lider.

Närmast för Kristianstad stundar ny match på söndag, denna gång är det favorittippade Tranås som står för motståndet. Missa inte den matchen!