1966

J20 vann med 5-0 i Norrköping!
[2005-10-01] J20 rivstartade elitsäsongen med en 5-0 vinst mot Vita Hästen. Ett disciplinerat försvarsspel och ett bra box- och powerplay bäddade för KIK´s första två poäng någonsin i juniorelit. En nervös första period följdes upp av en aggressivare andra period och en riktig bra tredje. 5-0 var faktiskt i underkant och det var inte ofta vårt försvar släppte till några farligheter. När de väl fick iväg ett skott var Philip Ödmark perfekt placerad och tog det.

Första perioden var lite darrig på alla händer och fötter. Vi var nervösa och tröga i benen efter en 5 timmars bussfärd. Men vi lyckades med vår målsättning att inte släppa till något bakåt i början. Faktum var att Hästen fick endast 3 skott på mål under hela perioden.

I andra fick killarna fart på benen och de tryckte tillbaka Hästen omgående med en hög forechecking. Hästen kom knappt ur zonen och efter 4 minuter gjorde Ted Svennson 1-0 på en tekning som Filip Nilsson vann. Här hade vi lite folk framför mål och målvakten har ännu inte sett pucken. Vi fortsatte vår dominans och tvingade Hästen till många utvisningar. Flera mål till borde vi har gjort, speciellt när vi spelade 5 mot 3. Men tyvärr var vi lite okoncentrerad och släppte övertagit. Vi hann även bli lite nonchalanta och drog på oss några onödiga utvisningar. Vi blev tvungen att t.o.m. döda ett matchavgörande 3 mot 5 läge precis innan pausen. Bra gjort av Bryne, Adde och Jeppe E.

I tredje perioden kom ketchupflask effekten. Micke Andersson stänkte in 2-0 efter 2 minuter precis när vi blev fulltaiga. Detta följdes upp av tre snygga powerplay mål där gummitrissan studsade från klubba till klubba som en proffs flipperspelare. Först gjorde Jonte 3-0 från slottet och sen Joel Olsson 4-0, framspelat av Marcus Algotsson. Ola Higgins avslutade målkalaset efter en suverän passning från poängkungen Ted Svensson.

Sett över hela matchen gör vi en stabil match försvarsmässigt. Ett bra försvar är grunden till ett bra offensiv och det fick vi vittna idag. Vi tog över mer och mer som matchen gick och i tredje var vi överlägsna.

Alla femmorna var duktiga framåt fast jag tycker vi kan spela ännu bättre. Just spelet genom mittzonen var inte lika vasst som vi har visat upp tidigare i år. Passningar från backarna var lite slarviga, speciellt i den nervösa första perioden, och forwards hittade inte alltid de rätta bågar de skulle ta. Men backarna hängde bra med upp i anfallet och detta innebar att vi fick längre anfall som tröttade ut Hästen till slut. Resultatet blev att de fick ta på sig en massa utvisningar och i powerplay var vi super effektiva.

Filip Nilssons femma spelade 2-0 och var kanske den mest konstruktiva femma. Filip är spindeln i nätet och ofta lägger ut mackor till Johan och Ola.
Andreas Hardarssons femma var lika produktiv framåt, 2-0, men det var inte samma spel som de har skämt bort oss med under träningsmatcherna. Förhoppningsviss har de sparat det till Jonstorps matchen på tisdag.
Andreas Brynolf´s femma kan också prestera bättre men de fick lägga ner ett otroligt mycket energi på att döda utvisningar. Deras 3 mot 5 spel i slutet av andra var mycket viktigt. Ett mål för Hästen där och tredje perioden hade kunde varit helt annorlunda.

Philip Ödmark var mycket stabil i målet och detta betydde att vi kunde vända spelet mycket snabbare och sätta press på deras backar.

Nästa matchen är på tisdag och där behöver vi mycket publikstöd. Vi möter Jonstorp och det är just Jonstorp och Hästen som jag vill ha bakom oss när vi summera säsongen i mars 2006.

Matchresultat: 5-0 (0-0, 1-0, 4-0)
Mål: Ted Svensson, Mikael Andersson, Jonte Nordström, Joel Olsson och Ola Higgins
Skott: 39-17 (3-8, 8-17, 6-14)