Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Utvisningar knäckte J20!!
[2005-03-20] Vinst mot Borås var nästan ett måste och matchen började mycket bra från våra ögon sett. Men det disciplinerade spelet i första perioden förvandlades till en veritabel hönsgård i andra, precis som sist uppe i Kungälv. Backarna började backa in i knäet på målvakten och drog dessutom på sig 4 onödiga utvisningar på kort tid. Borås naturligtvis ökade sitt puckinnehav och sargade självförtroende under denna tid. De tog över och kunde även ta ledning med 2-1. En mycket bra tredje period av oss (vi vann skotten med hela 15-5) gav tyvärr ingen utdelning. Tvärtom lyckades Borås göra 3 och fastställa resultatet till 5-1.

Första perioden var riktig vass från vår sida. Kanske den bästa defensiva period vi har spelat i år. Alla tog sitt ansvar i defensiven och Borås´ anfall bestod av en massa icing puckar och dumpningar i zonen, som våra backar och Daniel lätt plockade upp. 1-0 var belöningen och detta genom Pierre Estensköld på ett powerplay. Tyvärr blev det inte mer mål trots många fina lägen. Eric Claesson var fri mot målvakten och Adde behövde bara lifta pucken över en utsträckt målvakts arm. Dessa var bara två av de många utsökta chanser vi hade. Vi vann skotten med 13-8 men vi hade 100% kontroll över läget.

Men vi hade vår svagaste period kvar. Vi hade förlorat bägge andra perioder i våra tidigare elitkval matcher och det var inget undantag idag heller. Vad berör detta på? Det är många faktorer. Den största är att vi har fått flera petiga utvisningar under en kort tid, dålig disciplin, och vi har varit förr passiva under dessa underlägen. Motståndarlagen har fått göra vad de vill utan press och då är det lätt att spela hockey. En annan anledning är att våra backar inte har stått upp vid blå linjen som de borde. De sjönk innanför blå linjen och bjöd in motståndarna utan kamp. Det tredje är att vi har inte gjort mål på våra chanser för det har vi verkligen haft en hel del.

På 1-1 målet, i första minuten, släppte en back in en Boråsare över blå linjen och sen försökte täcka skottet. På ett konstigt sätt studsade pucken från sargplanken och tillbaka mot målet. Samma forward var först på pucken och slog in den. Med första periodens disciplin hade vi tagit bort motståndaren och låtit Daniel ta alla lösa puckar. Direkt därefter började vi dra på oss riktiga onödiga utvisningar. Dessa kom dessutom i helt ofarliga lägen och utan provokation från motståndarna. 4 stycken på kort tid och naturligtvis drabbade detta hårt på spelarnas energikonto. Flera av våra bästa spelare fick slösa bort mycket krafter på att döda de själviska utvisningar vi fick och när Borås gjorde 2-1 kändes det mycket orättvist och tungt. Det märkliga är att detta 2-1 mål gick till precis som Kungälvs 2-1 målet för två dagar. Pucken styrdes oturligt uppe i krysset av en av våra egna spelare.

Men vi hade våra offensiva lägen också. Jonte hade ett friläge(3 mot 0) där han hade två KIKare precis bakom sig men det blev inget bra avslut. Eric hade ett friläge till med en andra forward bakom sig men det blev inget bra avslut heller. Det märktes att vi var stressade och pressade. Skotten vann Borås med 15-7 i andra men de flesta skott kom när vi var i underläge.

2-1 underläget var inte på något viss omöjlig att hämta in. Det gällde att hitta tillbaka till den disciplinen i defensiven som vi hade i första perioden och sen kontra ut dem. Vi började bra och tryckte tillbaka Borås rejält. Tyvärr brast denna taktik efter 4 minuter när vi tappade markering på ett �harmless� två mot två anfall och plötsligt var en Boråsare helt fri framför målet och kunde lägga in pucken i öppet mål(?). Efter detta trappade vi upp spelet igen och skapade den ena lägen efter den andra. Borås drog på sig utvisningar som resultat. Men tyvärr hade vi inget vasst powerplay idag. Vi kunde inte dra sönder deras box heller och skotten från blå linjen var ineffektiva. Vi tog en chansning och plockade ut målvakten men med två minuter kvar kontrade de in 4-1. Vi tog ut målvakten igen när vi fick ett powerplay men när de rensade pucken i sista sekunden åkte inte vår back efter pucken, han trodde det var icing(?) eller orkade inte, och deras forward kunde lägga pucken i öppet mål. Det kan visa sig att vara ett viktigt mål för om Borås och Kungälv spelar oavgjort en gång till blir det en målskillnadsaffär på torsdag.

Matchen i sin helhet var bra och vi kunde lika väl ha vunnit. Vi vinner skotten med 35-28 och är det klart bättre laget spelmässigt. De hade kanske säkrare försvarare under hela matchen och deras målvakt var alltid på rätt plats samt hade den turen en målvakt ska ha. Vi fick inte tillgång till någon av A-lagsspelare idag och det är tydligt att vi saknar en back typ som Andreas Lindvall som är säkerheten själv i försvaret och Johan Mollden som är konstruktiv framåt. Allt för ofta hamnade slarviga passningar från våra backar i famnen på Boråsare idag och dessa �turnovers� sätter onödigt press på vårt försvar. Framåt är våra forwards och backar duktiga på skapa lägen men alldeles för dåliga på att avsluta. Ett mål på 35 skott idag och 3 mål på 44 skott i torsdags är för svagt om man ska vinna. Försvarsmässigt har man inte råd att släppa in 5 mål heller.

Matchresultat: 5-1
Skott: 28-35
Mål: Pierre Estensköld

Stephen Higgins

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.