1966

J20 förlorade mot ett hungrigare Kungälv med 6-3!
[2005-03-18] Idag var mina grabbar tyngd av favoritskapet och detta klarade de inte av. Långa byten och själviskt spel spelades rätt i händerna på de mycket yngre Kungälvsspelare. Vi förlorade på att vi underskattade motståndarna och inte spelade med ödmjuket för varandra. Ingen skulle offra sig för att någon annan skulle lyckas. Kungälv hade ett stort HJÄRTA och vann hur rättvisst som helst.

Men det började bra för oss. Deras målvakt var mycket nervös i början och Eric Claessons 1-0 och Adrian Eksröms 2-0 borde han tagit. Samtidigt höll vi i pucken och Kungälv knappt kunde komma ur zonen. Men då fick vi några tveksamma utvisningar och plötsligt började pucken studsa Kungälvs väg. De gjorde 2-1 precis innan period pausen och naturligtvis hann vi med att få en utvisning till i slutet. Våra annars stabila backar stod plötsligt inte att känna igen och gång på gång backade in i knäet på Daniel. Men 2-1 kändes OK om man tänker på att vi spelade ungefär på 50% av vårt kapacitet.

Men den andra perioden blev en mardröm. Vi orkade inte öka högre än de 50% vi presterade i första. På 5 minuter gjorde Kungälv 3 mål. Den första när vi hade två man utvisade. Skottet tog på en av våra klubbar och upp i nättaket. Den andra när vi hade 5 mot 4 och två av våra spelare inte kunde bestämma vem som skulle ta pucken vid anfallsblå. Så det tog en Kungälv spelare den istället och gjorde 4-2. 5-2 kom när vår målvakt inte kunna hantera ett enkelt isskott. Alla mål var bjudningar från vår sida. Men Kungälv var aggressiva och spelade på gränsen hela tiden, vilket mina killar inte tyckte om och inte klarade av. 4-0 i baken i en period mot ett så ungt lag som Kungälv är oacceptabelt.

I tredje fick vi den öppningen vi behövde. Jeppe skjöt ett skott från blå som på något konstigt sätt letade sig in i nätet och vi var verkligen på gång. Kungälv än en gång hade svårt att komma ur egenzon och 4-5 låg i luften. Istället kontrade deras forwards blixtsnabbt mot två stillastående backar och det var som att ta godis från ett litet barn. 6-3 satte killen enkelt mellan benen på Philip och matchen var historia för vår del.

Ska man hitta något positivt kan det bara vara att vi skjöt 44 skott. Tyvärr blev det bara 3 mål. De gjorde 6 på 36 skott. Målvakts match i match vann de klart alltså. Men de vann på mycket mer än så . Närkampspel och viljan vann de på TKO. Pucktempot var de ljusår förre oss. Försvarsmässigt krigade de för att hålla oss borta från målet medan vi tänkte på kontringar i vårt försvarszon. Många av våra meriterade spelare försökte åka med pucken själv och dessutom spela två byten i rad. Då har man inte jobbat 100% för LAGET! Vi har kommit så långt i år p.g.a. vårt osjälviska spel och teamwork. Idag såg jag bara "JAG" där ute. Det håller inte, och till nästa matchen blir det en ändring i inställningen det kan jag lova!!! För nu är det vinna eller försvinna.....

Jag vill tacka Kungälv för den lektionen de gav oss. En riktig laginsats. Jag hoppas att vi kan dra nytta av denna matchen för det kommer vi att behöva mot ett sånt bra lag som Borås.

Matchresultat: 3-6(2-1, 0-4, 1-1)

Mål: Eric Claesson, Adde Ekström och Jesper Ekengren

Skott: 44-36(9-10, 18-14, 17-12)