1966

Seger i kallinge
[2005-03-09] Kristianstad vann onsdagens bortamöte mot KRIF med slutsiffrorna 3-6(1-0, 2-4, 0-2). Detta innebär att kristianstad nu glider upp i tabelledning med 9 poäng.

Matchen startade mycket jämnt och de båda lagen gav och tog i ett hyfsat tempo. Det blev dock Hemmalaget som först kunde spräcka nollan då man strax efter mitten på perioden tog ledningen med 1-0.

- Ja det där var ett ordentligt turmål, säger tränare Risto Kurkinen, nog tusan hade domaren blåst av innan pucken gick över linjen. Tveksamt var det i alla fall men det var inte mycket att göra åt. Dömt mål är mål.

Det jämna upplägget förändrades däremot i inledningen av andra perioden då Kristianstad fick ordentlig far redan från början. Efter 16 sekunder hade de kvitterat och 2.43 tog Kristianstad också ledningen. Nu var det Wild Kings som hade koll på liret. Det lossnade ordentligt för förstaformationen med Arvidsson, Alriksson, Ponné, Johansson och Nilsson. Ja, det gick så pass bra att man kunde spä på sin ledning ytterligare till 1-3.

Då smög den där bedrägliga inställningen in - att matchem var klar. Plötsligt började Kristianstad finlira och lägga tid på sådans det definitivt inte fanns plats för. Gång på gång tappade man i eget spel och KRIF tackade och tog emot.

Raskt vaskade hemmalaget fram två mål och med ens var det oavgjort igen. Ett öde som Kristianstad faktiskt bjöd in till helt på egen hand.

Ett powerplay i slutet av andra perioden blev en rivig revanch och Kristianstad kunde psykologiskt ta ledningen igen, strax innan periodvisslan. Ett recept vi sett i snart varje kvalmatch den här säsongen, med mål i någon av periodernas slutminuter.

I tredje perioden rättade Kristianstad upp sitt spel betänkligt. Man spelade smart och lät inte hemmalaget komma till på några större ytor. Kristianstads balanserade spel och säkra skridskoåkning tvingade KRIF att ta till flera onödiga utvisningar. Utvisningar som gav Kristianstad alla möjligheter att behålla herraväldet om spelet.

I spel fem mot tre vräkte Ariksson in 3-5 och minuterna senare kunde Kristianstad i spel fem mot fyra öka på ytterligare. 3-6 blev också slutresultatet. Ett helt rättvist sådant. I matchens tredje period bjöd Kristianstad på ett mycket diciplinerat spel och det var egentligen aldrig någon oro i Kristianstads bås.

- Nej, idag spelade vi helt ok, menar Kurkinen, eller hyfsat. I princip kan man säga att vi har en femma som funkar fullt ut och två som har lite sämre utdelning i sitt spel. Det är tydligt att vi kan bättre och det handlar i mångt och mycket om att ha tålamod. Tålamod att jobba vidare och inte ge upp.

Insatsen i dagens andra period visar tydligt att det inte går att slappna av i sitt spel. Med ledning 1-3 började Kristianstad lattja och hitta snygga kombinationer. Det här fick till följd att man lade tid på saker där det inte fanns utrymme. Kallinge var också mycket snabba att greppa tag i Kristianstads flera misstag.

Nu revancherade laget sig på ett övertygande sätt i matchens tredje period och detta gjorde att hemmalaget inte längre hade samma möjligheter att störa Kristianstads spel.

- Det spelet vi hade i tredje perioden tar vi med oss till nästa mach, avslutar Kurkinen, med den stabiliteten och skridskoåkningen har vi maximala möjligheter att lyckas framöver.

Tre friska poäng gör nu att Kristianstad kliver upp i tabellens topp. En ganska skön placering känner vi på hemsidan. Grattis Till Segern!