1966

Kristianstad obesegrade i grundserien!
[2005-02-27] Kristianstad besegrade på söndagen Boro-Vetlanda med 1-4 (0-1, 0-1, 1-2) i grundseriens sista match. Med den segern sätter laget ett rejält rekord då man går obesegrade genom säsongen. Kristianstad har med detta varit årets absoluta serisuveräner. Hemsidan gratulerar!

När det gäller dagens match kan vi inte påstå att spelet var av högsta klass. Boro behövde poängen för att slippa kvalspel, och de kämpade också med näbbar och klor. Kristianstad var inte riktigt med i starten och detta fick till följd att laget i ren irritation drog på sig massor av utvisningar medan matchen fortgick.

- Idag var det mycket fart utan tanke, menade tränare Risto Kurkinen efter matchen, och även om jag inte är nöjd med vårt spel idag är det som bekant alltid trevligt när vi får ta poäng.

En viss skärpning bjöd Kristianstad dock i matchens avslutande period, då man till sist kunde dra ifrån i målprotokollet.

Riktigt bra för dagen var Niclas Alriksson som med sedvanlig finess var i högsta grad ansvarig för Kristianstads två sista mål. Även Betsikokos i kassen fick visa sig på styva linan när Kristianstads överdrivet många onödiga utvisningar gav hemmalaget flera kraftfulla övertag i matchen.

- Boro krigade verkligen idag, säger Kurkinen, och det blev riktigt tufft flera gånger i numerärt underläge men där var Betsikokos en klippa.

Ett resultat av den irriterade stämningen för dagen var Eric Backs 5+20 minuters utvisning.

- Ja, det där var inte så roligt, menar Risto, med Eriks matchstraff tvingades vi göra om i femmorna och det gjorde inte direkt saken bättre för oss.

Nej, kristianstad bjöd för dagen inget skönspel. Inte heller var det särskilt diciplinerat. Hemmalaget var taggat och deras spelförstörande strategi skapade ordentlig irritaion i Kristianstadsspelet. Kristianstadsutvisningarna haglade och vid flera tillfällen spelade laget tre man mot fem.

- Det här är inget vi ska ta med oss framöver, menar Risto, nu måste vi samla oss och koncentrera tankarna på spela riktig hockey. Under de kommande dagarna gäller det för oss att hitta riktigt rätt så att vi kan öppna kvalet på bästa sätt.

För Kristianstad var dagens match bara en del i den sega transportsträcka laget befunnit sig i den senaste tiden och det gör säkert sitt till att den där verkliga tändningen och koncentrationen stundtals fattas.

- Det har varit tungt för grabbarna att liksom bara vänta in kvalet, konstaterar Risto, idag gör vi det vi ska och plockar poäng men jag räknar med en helt annat tändning på onsdag.

Men nog har det väl haft betydelse för er att få gå genom seriespelet utan förlust?

- Det betyder väl egentligen inte så hemskt mycket, säger Risto, naturligtvis är det kul för publik och fans, och visst - när man om några år ser tillbaka på insatsen har det naturligtvis en viss betydlse, men idag är vi så focuserade på vårt kval.

Som helhet var det hemmalaget som satte tempot i dagens match. Det tryck de skapade i Kristianstads zon under andra perioden var enormt. Kristianstads boxplay firade däremot triumfer. Boro-Vetlanda hade inte mycket att ta till för att hitta vägen ända fram till mål.

Under matchens två första perioder var det bara Kristianstads som hade utdelning. Detta trots att Boro hade merparten av trycket i spelet.

När Boro i tredje perioden lyckades reducera till 1-2 skärpte Kristianstad till sig ordentligt och lyckades sedan hålla hemmalaget stången resten av matchen. Niclas Alriksson fixade och trixade ordentligt och bidrog på ett starkt sätt till både 1-3 och 1-4.

Serispelet är nu slut och Kristianstad kan med full kraft koncetrera sig på det hett efterlängtade kvalet.