1966

J18 förlorade mot Helsingborg med 7-3.
[2005-02-27] Tydligen betydde denna betydelslösa match mycket för Helsingborg. De fyllde lite onödigt på med tre A-lag utespelare och en A-lag målvakt. Snacka om strykrädda!!! Vi körde med alla vi hade kvar i truppen för att försöka ge dem som inte har spelat så mycket i år en chans att visa upp sig. Vi spelade faktiskt inte så dåligt med tänke på utgångsläget och hade de inte fått 3-4 billiga mål hade vi kunnat vinna.

Första perioden började bra och när Filip Nilsson bröt in från hörnan och satte 1-0 enkelt mellan benen på målvakten såg det ljust ut. Men tyvärr gjorde två av våra backar grova pojklagsmisstag, tittade på puck i "en mot en" situation, och plötsligt var det 2-1 till Helsingborg. Horribelt alltså. HHC spädde på till 3-1 i powerplay när vi inte orkade slå ut pucken ur zonen, fast vi hade flera chanser, samt de fick slå på två returer framför våra passiva backar. Spelmässigt var perioden jämn men det är målen som räknas.

Andra perioden började som den första. Två snabba mål denna gången. Oskar gjorde 2-3 och Johan Larsson slog in sin egna retur till 3-3. Bra för Johan som inte har gjort mål på länge. Här spelade vi riktigt bra och matchen var hur jämn som helst. Killarna hade taggat upp och ett ledningsmål var nära. Tyvärr fick de ett pyskologiskt 4-3 mål när Andre styrde en retur rätt på klubban på en omarkerad HHC anfallare, som kunde bara lägga in den.

Tredje perioden dök linjemannen in på scenen och tog en 5+20 på Jonte för spearing. Mycket härt dömt men han var rätt placerat och var övertygad om att Jonte försökte skada spelaren. Det var inte någon annan övertygad om, t.o.m. deras tränarna. Ett olycksfall på jobbet och två minuter, men inte mer tycker jag. Första bytet i detta långa 4 mot 5 underläge hade vi faktiskt ett öppet mål som vi missade! Vi spelade mycket bra i boxplay och det såg ut som att vi skulle klara hela 5 minutersutvisning utan baklängesmål. Men just när utvisningen skulle ta slut gjorde de turligt 5-3 på ett missat skott som ställde Andre och gick under klubban mellan benen. Även 6-3 var på ett missat skott som hade knappt styrfart över mållinjen. Snacka om tur. Inte Andre´s dag alltså. 7-3 gjorde HHC när vår sista man dribblade vid egen blå och blev av med pucken. Får inte hända!

Som jag nämnde innan var det en jämn match som kunnat gå hur som helst, trots att de hade kommit med allt de hade från A-laget. Detta förstår jag inte förresten för rätt så nyligen läste jag i en tidning hur de skröt hur deras juniorverksamhet var så bra och vilken bredd de hade. Som Shakespeare sade "någonting är sjuk i Danmark".

De målen vi släpper in idag är individuella misstag och det är konstigt att det blir så många i en och samma match. Jag kan bara komma till slutsatsen att inställningen var inte den rätta på många händer och fötter. Förbederedelserna inför matchen var för dåliga idag och vissa spelare gnällde mer än de producerade. Då är det svårt att komma till nästa nivån. Dessa spelare måste rannsaka sig själva och fundera på om en lagidrott är vad de ska egentligen hålla på med. De sänkar inte bara sig själva men alla de andra i båset.