1966

J18 förlorade toppmatch mot Troja med 3-2!!
[2005-02-13] Vi förlorade mot ett mycket duktigt Trojalag. Matchen var den klart bästa matchen i år i J18-sammanhang och det är synd att det fanns någon förlorare. Matchen gick i ett rasande tempo och bägge lagen hade sina chanser att avgöra. Vi var klart bäst i den första perioden och hade vi gjort 3-0 istället för de 2-1 då hade vi vunnit. Men Troja kom starkt igen och med hjälp av en felletande domare kunde de vinna till slut på ett par mycket tveksamma domslut och mål. Det är väldigt frustrerande att se en så gammal och rutinerad domare som vi hade idag som gick runt med armarna spända, som en cowboy i en västern film, i förväntan att plocka ut en 17 årig kille för snack. Det är två matcher i rad som matchen har urartat och han har legat bakom bägge. Vad gör vi nästa gången om han dömer oss?

Första perioden var vi klart bäst. De farligheter de fick var på sina powerplay, vilket de var mycket bra på. Annars trummade vi på bra, samtidigt som vi täckte hem för eventuella kontringar. Bryne gjorde 1-0 och Eric Claesson 2-0. Stundtals var det spel mot ett mål. Men då kom utvisningar och vi släppte Troja in i matchen. Med 30 sekunder kvar tryckte vi på med för mycket folk och med lite tur, pucken hoppade över Pierres klubba, kunde Troja få ut pucken och kontra 2 mot 1. Deras spelare var riktig kall när han väntade ut en glidande Joel Olsson och serverade en macka till sin medspelare. Ett psykologiskt mål för Troja som vid det laget såg ut som ett slaget lag. Men oj vad vi missade chanser till 3-0. Jag räknade till 6 givna målchanser där vi t.o.m. missade målet. Nerver?

Andra perioden var betydligt jämnare. Vi åkte på ett par utvisningar(riktiga) men det var ändå vi som hade ett klockrent stolpskott av Oskar Olsson. Det var mycket ge och ta och väldigt få ojustheter. Men då i slutet av perioden började domarteamet ställa till det för oss. Först missar huvuddomare en klar bentackling när Eric Claesson blev skadad. Detta blev startskottet till mycket irritation och frustration. Oskar Olsson åkte ut i nästa sekvensen för 2 plus 10 när han snällt beklagade sig till domaren för att han inte såg att målvakten hade blockerat pucken. Var finns ödmjukheten i det domslutet? Snabbt därefter kontrar Troja och lägger en puck i mål(riktigt dömt)som inte alla ser som mål. Mer irritation och frustration. Sen kontrar Troja en minut senare in ett ännu tveksammare mål där linjemannen dömer mål men i verkligheten rensade vår back bort pucken på mållinjen. Behöver jag nämna det här med irritation och frustration? Utöver detta hade linjemannen mod att rapportera en av mina spelare till huvuddomare som till slut gav en av mina spelare 10 minuter. Det slutade inte med detta. När vi tränare skulle fråga domaren vad det var som gällde och hur många spelare vi skulle ha på banan fick han en cowboy attack till och vi fick 2 minuter till. Ödmjukheten!!!

Vi samlade oss i pausen och det enda råd jag kunna ge mina killar var att inte prata med domaren. Är det så hockey ska spelas Mr Domare? När jag spelade hockey var det de domarna som kunna prata med spelarna som var bäst och mest uppskattad. Tyvärr har inte denna domare klarat av att visa ödmjukhet i de två senaste matcher han har dömt oss och bägge har urartat.

Men dagen var inte slut. Efter 1 minut i den tredje perioden kom en ännu mer tveksamt ingripande. Adrian Ekström jagade en puck vid Trojas bås. En Troja kille höll i hans klubba bakifrån på ett sånt sätt att när Adde skull dra väck den tog den i en annan Troja spelares hjälm. Adde fick 5 + 20. Var finns spelkänslan i det domslutet? Nu hade domaren effektivt plockat väck 3 av våra bästa spelare. Man kan nästan ana nåt skumt vid detta läge.

Vi dödade 5 minutaren och i slutet hade vi många chanser att kvittera. Men "Lady Luck" har inte varit på vår sida denna helg. Vi kämpar och vi kommer till skott men killarna är pressade och inte tillräcklig kyliga för att avgöra. Båda 2-0 idag och igår förvaltades till uddamålsförluster. Och när man dessutom har sånt otur(?) med domsluten i en hel match är det svårt att vinna.

Men som jag sade innan det var en mycket välspelad J18-match som innehöll det mesta. Bägge lagen var snabba på skridskorna och pucktempot var högt. Det var ett hårt men rent spel så länge inte domaren letade fel. Jag tycker synd att grabbarna ska behandlas av domaren på det sättet de har blivit de sista två hemmamatcher. Det är bara dessa två matcher som det har funnits en sån kollision med en domare och vi får verkligen hoppas att i framtida matcher vi får någon av de andra duktiga domare vi har haft tidigare.

Mikael Larsson, Bryne, Oskar och Adde bidrog med mycket rutin framåt och med lite tur hade dessa kunnat avgöra i första perioden. Resten av mina forwards höjde sig rejält idag och det bådar gott inför J18 DM-finalen på tisdag mot Helsingborg.
Andreas Lindvall var lika stabil som vanligt och hans backkollegor följde tätt efter. De hängde bra med de kvicka Trojaforwardsen i mittzonen och i försvarszonen medan de visade bra uppspelsintentioner också. Lite slarviga på sina passningar ibland men det ska vi fortsätta jobba med. Philip var duktig i målet också och gav sina medspelare den tryggheten de behövde.

Matchresultat: 2-3
Mål: Andreas Brynolf och Mikael Larsson
Skott: 40-34 (13-10, 15-12, 12-12)