1966

J18: 52-19 i skott men 3-8 i mål!!!!
[2005-01-30] Vi är för tama matchen igenom och just nu är rädslan för att förlora mycket större än viljan att vinna. Vi spelar ut Limhamn i stora stunder av matchen (ca. 90%) men kan inte få in pucken. Istället går vi bort oss i anfallet och bjuder Limhamn på kontringar som de lyckas sätta. Vi behärskar helt enkelt inte att möta ett sämre lag som bara backar hem, litar på sin duktiga målvakt och kontrar.

Första femton minuter av första perioden var spel mot ett mål. Vi spelade ut dem totalt och Limhamn fick inte sitt första skott på mål förrän efter 15 minuter. Tyvärr tappade André Lundgren pucken och våra två trötta backar på isen för tillfälligt, som borde bytt innan, kunde inte få undan Limhamns spelare framför mål. 1-0 till Limhamn var en riktig kalldusch och en start till en uppryckning för dem de sista fem minuter. De fick 9 skott på oss på dessa 5 minuter och det gick inte att känna igen våra spelare. Ändå borde vi vunnit perioden med minst två mål. Problemet var att ingen av våra spelare vill offra sig och ta ett blåmärke medan de bröt in på mål. Det gjorde Limhamn en gång och det resulterade i deras mål. Hockey ska göra ont!!!

Några ändringar i andra perioden såg ut att ge resultat och vårt tidiga 1-1 mål var ett riktig kämpemål där Adde, Filip, Eric, Pellbring och Möller forcerade in målet. Möller var sist på pucken. Då trodde man att killarna hade vaknat och en hård press mot Limhamns mål i nästa bytet tvingade fram en utvisning på dem. Men övermod orsakade ett 2 mot 1 läge mot oss och med en hel del tur kunde deras spelare styra in 2-1. Mer disciplin i powerplay krävs om man ska vinna såna här viktiga matcher. Tyvärr släppte vi in flera mål i powerplay under matchens gång och detta är oacceptabelt.

En sak till som vi var dålig på var att byta innan man blev trött. Första målet var ett exempel. Limhamns tredje mål ett till. Först orsakade vi ett 4 mot 5 underläge p.g.a. att vi inte orkade byta i tid (för många spelare på isen som resultat) och sen under den följande boxplay stannade våra två forwards ut på isen så länge att de inte orkade backchecka. Mycket själviskt alltså. Så vinner man inga "ballgames". 4-1 kom än en gång när vi var 5 mot 4. Än en gång var det övermod som ställde till det och Limhamn kunde kontra in målet efter en 2 mot 1 situation. Målet såg väldigt billigt ut och det var faktiskt signifikativt för hur hela matchen såg ut. Vi kämpade och sköt och de kontrade in ett skitmål. Skillnaden mellan vår skott och deras var att deras målvakt alltid hade fri sikt. Vad var det med blåmärken jag snackade om innan!

Någonting drastiskt behövdes göra och när Limhamn fick en utvisning i slutet av perioden bestämde vi oss för att ta ut målvakten. Denna gången lyckades vi inte med shackdraget och när pucken studsade över en våra backars klubba, typiskt, kunde de göra 5-1. Vi vinner skotten med 17-5 och de vinner perioden med 4-0.

Inför tredje gick vi ner på två femmor och bytte in unge Sebastian Felixsson(född ´90)i målet. Han fick ett par skott på sig direkt men han klarade dessa galant. När Limhamn tvingades till ännu en utvisning tog vi ut målvakten igen och Johan Larsson kunde kämpa in 2-5. Hoppet var inte ute än tänkte vi. Men i det följande byte tappade vi markering i egen zon och ett backskott letade sig förbi Sebban. Här var det ett typiskt exempel på "pojkhockey" där vi jagade pucken istället för att hålla vår position. Dessutom hade de en man parkerade framför vår målvakt. Han måste bort helt enkelt och vi kan inte överarbeta i hörnan som vi gjorde här.
Men vi kämpade vidare och än en gång hängde inte Limhamn med och de fick dra på sig ett par utvisningar. Vi plockade ut målvakten naturligtvis och spelade 6 mot 3. Än en gång studsade pucken Limhamns väg och plötsligt stod en Limhamnsback alldeles ensam i hörnan när pucken kom till honom. Han lade ut den i mittzonen och den letade sig t.o.m. in i vårt mål. Och det var inte slutet på vår mardrömsdag. 8-2 målet gjorde Limhamn när vi än en gång hade en man mer på banan. 8-3 gjorde Adde i slutminuten.
Vi vinner skotten med 20-7 och de vinner perioden med 3-2. Låter det bekant!

Nej, denna dagen vill vi helst glömma snabbt. Dålig inställning och brist på vilja på alla fötter. Vi lirade ut Limhamn totalt men när det gällde att gå den extra milen och sätta pricken över i´et vågade vi inte gå framför deras mål och offra oss. Visst spelar vi fin hockey men det är i skyttegraven som man vinner kriget. Man måste spela med 100% av sitt hjärta och tänka som ett lag. Vem ska våga ta stryk framför mål i nästa match? Det ska ni visa mig denna veckan!!!