Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Övertygande A-lagsseger mot Vimmerby
[2005-01-23] Kristianstad ökade på söndagen på sin förlustfria svit med ytterligare en match. Detta i bortamötet med Vimmmerby. Laget öppnade hårt, första målet kom redan i dagens andra spelminut. Matchen slutade till sist 4-12 (2-4, 1-4, 1-4).

Att hemmalaget snabbt kvitterade Kristianstads första mål verkade inte bekomma Kurkinens mannar, som för dagen stundtals bjöd på strålande hockey. Särskilt forwardskombinationen med Larsson, Håkansson och Alriksson visade ofta upp ett helt underbart klapp-klapp-spel. Vilken spjutspets det där gänget är för laget!

- Vårt spel idag gick lite upp och ner, sade en nöjd Risto Kurkinen efter matchen, och 12 mål är ju riktigt bra och det ska vi vara nöjda med. Men stundtals bjöd vi in Vimmerby
med egna misstag. Vissa byten var strålande att se medan andra var lite mer modesta. Vi var helt klart det bättre laget och redan första perioden visade vartåt det var på väg. Vimmerby hängde helt enkelt inte med.

Hemmalagets tre första mål i matchen kan med lätthet härledas till Kristianstads egna misstag. Kristianstad var dock utan tvekan det rappare laget för dagen. Det bättre tempot i skridskoåkningen blev ett effektivt vapen. Hemmalaget tvingades haka och spela på gränsen till ojust för att hinna med. Detta gjorde också att Kristianstad redan från början fick spela mycket i numerärt överläge.

- Jag tycker att domaren var bra med där, säger Risto, han tog snabbt tag i situationen och satte gränsen på ett bra sätt. Med alla deras utvisningar i första perioden fick vi också en kanonstart som det blev svår för Vimmerby att hämta upp.

Även om Kristianstad vinner med stora siffror var laget inte överlägset över tre perioder. Spelet böljade rätt bra och Kristianstad hade då och då svackor som öppnade för Vimmerby. Däremot kunde laget spela med ett stabilt självvförtroende matchen igenom. Hemsidan höjer hatten och gratulerar till segern.

Så här direkt efter matchen kan vi inte låta bli att fundera över Kristianstad IKs 130 målsponsorer. Målen strömmar nämligen in för Kristianstad och det utlovade ekonomiska bidraget blir bara större och större!

Lite matchfakta

Period 1
01.26 0-1 7. Martin Nilsson
02.17 1-1 24. Sebastian Hellman
04.53 1-2 15. Niklas Ponné (30. Johan Arvidsson, 16. Erik Back)
09.33 1-3 11. Andreas Larsson (13. Niclas Alriksson)
10.39 1-4 29. Jonas Håkansson (13. Niclas Alriksson)
18.56 2-4 15. Viktor Johansson (24. Sebastian Hellman)

Period 2
00.08 2-5 16. Erik Back (30. Johan Arvidsson, 21. Peter Rooth)
03.25 2-6 15. Niklas Ponné (29. Jonas Håkansson)
09.36 3-6 26. Johan Hermansson (37. Christian Wideen)
09.56 3-7 29. Jonas Håkansson (13. Niclas Alriksson)
10.36 3-8 11. Andreas Larsson (2. Martin Persson)

Period 3
04.58 3-9 22. Martin Pålsson (7. Martin Nilsson, 71. Mikael Larsson)
05.38 3-10 71. Mikael Larsson (9. Johan Wångå)
06.03 3-11 20. Christian Ozimek (30. Johan Arvidsson, 7. Martin Nilsson)
09.36 3-12 29. Jonas Håkansson (11. Andreas Larsson)
12.40 4-12 28. Magnus Sjöström (37. Christian Wideen)

Skottstatistik: 24-39 (8-16, 6-12, 10-11)

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.