1966

J20 vann första DM match mot Helsingborg.
[2005-01-21] Det var en riktig bra juniormatch med två duktiga lag. Vi vann till slut med 5-3 men det satte långt inne. Helsingborg hade samlat ihop ett mycket bra lag och var mycket kontringsskickliga. Det var kanske var tyngd och kondition som eventuellt avgjorde i tredjen.

Första perioden var klart sämst från vår synhåll. Mycket transport genom mitt zonen, vilket innebar att medspelarna bromsade in och puckhållaren fick köra en mot en allt för ofta. Helsingborg vann skottstatistken med 13-7 och de skapade bra tryck på oss stundtals. 1-0 till Helsingborg kom ändå lite snöpligt mot vår A-lagsfemma. Här var vi för optimistiska och borde fått ut pucken ur zonen tidigare. Detta präglade alla femmorna i första perioden. Som tur var fick vi in 1-1 innan paus genom Johan Wångå. Johan var mycket kontringsstark idag och HHCs backar hängde inte med honom.

Säkra hemmåt och högre pucktempo var budskapen inför andra perioden. Dessutom ändrade vi i alla femmorna. Under de första 15 minuter var det ett stort tryck mot HHCs kasse och spelarna hittade varandra föredomligt. De få chanser HHC fick, som var giftiga, var faktiskt p.g.a. slarv från våra egna backar. Daniel ställdes ibland mot snabba, korta kontringar och det klarade han av mycket bra.
Christian Ozimeck gjorde inget misstag på 2-1 när han snappade upp en lös puck i skottsektorn, efter ett uppoffrande grovarbete av både Wångå och Mikael Larsson. Vi hade flera bud till 3-1 resten av perioden men de hade en mycket duktig målvakt. Vi hade två mål till inne men domaren blåste av den ena för spark(helt rätt dömt) och den andra för att målburen var ur läge(tveksam). Men domaren var mycket duktig idag och det fanns ingen irritation på isen över huvudtaget.
Istället för 3-1 ställde vi till det igen för oss i egenzon. Dåligt samarbete och kommunikation ledde till att vi slarvade med pucken på väg ur zonen och HHC kunde sätta dit 2-2. En kalldusch för oss innan pausen.

Tredje perioden blev också jämn men det var bara skenbart. Vi vann skotten med hela 14-7 och det märktes att HHC hade bränt sin krut i första. Våra tre femmor var mer samsplelta och tyngre och detta tog ut sin rätt i slutet.
Bryne gjorde 3-2 på ett vackert vinkelskott ut vid sargen. Målvaktstavla? Nej, det är just det vi(han) vill i en sån här situation. Här är målvakten upptagen av andra intressen och det är då att målvakten ofta har ögonen på någonting annat. Bra Bryne att skjuta där!!
Nu såg det bra ut och det kändes som att vi skulle kunna skaka av motståndarna. Flera chanser skapade vi och Bryne kunde faktiskt gjort ett mål till, men han lade pucken utanför efter att han hade feinted bort målvakten totalt.
Istället slarvade vi igen och det var plötsligt 3-3. Och på följande tekningen fick HHC ett friläge. Lyckligtvis var Daniel på hugget. Vi vände matchen direkt igen och A-lagsfemman gjorde två väl förtjänta mål till. Wångå ökade på till 4-3 och Ozzies 5-3 mål var en riktig finn individuell prestation. Hans andra medspelare effektivt screenade bort motståndarna så att Ozzie fick ett friläge ut ifrån hörnan i anfallszonen.

Vi spelade två bra perioder och vann rättvist. Våra två A-lagsfemma fick bättre utdelning än deras. Mikael Larssonsfemma med Mollden, Lindvall, Ozimeck och Wånga spelade 4-1 och Brynesfemma med Jonte, Bergvall, Jeppe E och Möller 1-0. När dessa två femmor släppte pucken var de omöjliga att stoppa. Matchens yngsta femma, Filip Nilssons, kämpade och slet hårt men de hade en tuff uppgift i att neutralisera banans äldsta femma. I den femman ingick några duktiga 85´or. En av spelarna, Fabian Brunnström, kanske(?) banans bästa spelare, var en mycket skicklig spelare.
Daniel Starnäs och HHCs målvakt spelade mycket bra och underhållande. Bägge kunde hantera pucken utanför målet och också hålla ner siffrorna. En till som höll siffrorna nere var Andreas Lindvall. Han rensade upp många farliga lägen som sina medspelare ställde till med och dessutom hade den högsta procenten av lyckadpassningar av alla backarna på isen. Anders Bergvall gjorde en intressant comeback efter en månads frånvaro. Hans spelstil liknade Wångås och Addes och detta innebar att HHCs backar alltid hade en tanke på dem ut i mittzonen. Anders dessutom bäddade för Brynes mål.

Dm förresten avgörs hemma i Kristianstad den 20:e februari. Det är den sammanlagda målskillnaden på dessa två matcher som avgörs vilken föreningen blir DM-segrare.