1966

J18s 'slow start' ödesdiger!!
[2005-01-17] En riktig trög start(0-3) fick oss i en allt för stor uppförsbacke mot ett så bra lag som Jonstorp hade idag. 2-4 vann Jonstorp med. Killarna utnyttjade inte uppvärmningen för att preparera sig för en så rejäl fight som de fick av Jonstorp. Tyvärr boys, det räcker inte att spela 40 minuter och känna efter de andra 20.

Första perioden gick helt till Jonstorp. Några chanser hade vi(11-11 i skott) men Jonstorp hade som vanligt en otrolig fart genom mittzonen. Våra backar gjorde bort sig gång på gång i anfallszonen och Jonstorp kontrade med den ena 2 mot 1 efter den andra. De hade t.o.m. 3 frilägen. På det första friläget, vår tredje femmans första byte, satte de något turligt 1-0 på Daniel. Hur deras spelaren fick in pucken vet han nog inte själv än, men 1-0 var det. Detta var startskottet till en ruggig Jonstorp-period och jag tror inte de kunde spela bättre. Mina killar var tillbakatryckta, som vi brukar göra med våra motståndare. Utvisningar blev ett resultat av detta och Jonstorp utnyttjade den första på bästa sättet och satte dit 2-0 efter de hade snurrat upp hela boxen. Här gjorde våra backar några fel avvägningar och det blev öppet mål till slut. 3-0 kom lite olyckligt när en av våra spelare körde över Daniel i målet och en Jonstorpspelare kunde bara lägga in pucken.

I pausen snackade vi om det här med hjärta. Man ska brinna för att göra sitt bästa och skämmas om man är bortgjord som vi var i första perioden. Vi ändrade i alla femmorna och satte in tre hungriga vargar - Sigge Sigfridsson, Henrik Ekstrand och Mattias Gellberg. Deras mission var att sätta fart på skutan. Och fart blev det!!! Jonstorp blev lika chockade, skrämda och paralyserade som vi i första. De kom inte ur zonen och när Filip Nilsson elegant satte 3-1 visste vi alla att något var på gång. Några minuter senare bar vår forchecking frukt igen. Denna gången var det ett hårt uppoffrande jobb i hörnan av Henrik Ekstrand och Marcus Algottson som bäddade för Sigges viktiga 3-2 mål. Hela perioden spelade vi med hjärtat och vi var ettrigare än en fluga bakom en ko under högsommaren. Tyvärr gick "Gongen" för andra rondan för tidigt, annars hade Jonstorp slängt in handduken.

Istället fick Jonstorp tid att slicka sina sår och snacka om hur de skulle bromsa oss. Zebrorna hjälpte dem lite genom att plocka ut oss på några efterslängar, riktiga utvisningar alltså, men de såg inte upprinnelsen till brotten. Jag vill inte skylla på domarna, för inget mål gjordes, men det var ett effektivt sätt att få vårt spel att komma av sig. Annars var vi fortfarande på hugget och det var vi som stod för trycket och Jonstorp för vassa kontringar.

Bägge målvakterna storspelade och tiden rann snabbt ifrån oss. När det var två minuter kvar tog vi ut vår målvakt på en tekning i anfallszonen. Tyvärr ställde inte våra killar upp som de borde på tekningen och Jonstorp kunde enkelt vinna tekningen och komma ur zonen utan att någon gick på dem. Här, när man ska vara mest tänd, såg det plötsligt ut som i första perioden. Jonstorp gjorde 4-2 och därmed var matchen avgjord.

Matchen hade två ansikten och tyvärr förlorade vi mer på deras spelövertag i första perioden än vad vi vann tillbaka i andra. Det gäller att komma till varje match för att spela alla 60 minuter! Det har inte J18 gjort efter jul och det är därför det har gått så trögt. Idag var vi inte på banan mentalt förrän i andra perioden och mot Helsingborg sist glömde vi huvudet i omklädningsrummet inför andra perioden. Har man inte den rätta inställning kan man få stryk av vem som helst, och tvärtom.

Filip Nilssons femma var än en gång den stabilaste femman och de spelade 1-0 i sin match i match. Men än en gång borde de gjort flera mål, men det kommer säkert.

Bröthlins femma var mycket anonym i första och de gillade inte att Jonstorp trykte på så hårt. Några ändringar i första pausen fick fart på dem och de spelade två bra perioder sen.

Tredje femman, Marcus Algotssons, hade en riktig svår första period. Men när Marcus fick en "makeover"- in med Sigge, Henrik, Mattias samt en omplacerade Joel - blev det mycket bättre. Den kämpaglädjen som de visade upp lyfte hela laget. Detta är ett typiskt kännetecken för en lyckad tredje femma. De har en viktig roll i laget. De ska vara en energiinjektion för hela laget samt se till att de spelar minst 0-0.

Resultat: 2-4 (0-3, 2-0, 0-1)
Skott: 28-43 (11-11, 6-15, 10-17)
Mål: Filip Nilsson, Fredrik Sigge Sigfridsson