1966

J20 pulveriserade Boro med 14-3!!
[2005-01-08] Året 2005 började med en BANG för J20. 14 mål, en hel del läckra, är inte så vanlig i denna division I-serie där alla kan slå alla. Tyvärr var inte matchen av den kaliber som vi har bevittnat tidigare. Vårt lag var bäst på allt och en vanlig träning hade gett oss mer. Det bästa med matchen var att killarna höll sig fokuserade så på pass bra att de inte gick ner i Boros destruktiva försök att sabotera matchen.

Matchen var inte mer än 1 minut gammal när Bryne satte första pucken bakom en för dagen svag Boro målvakt. Bra för Bryne som behövde detta målet för att bygga upp sitt självförtroende inför morgondagens A-lagsmatch. Under de två följande minuter hann både Johan Mollden och Filip Nilsson pricka in varsitt snyggt mål. Perioden slutade med set siffror 6-1 till oss, efter ytterligare mål av Adde "Ett mål per match" Ekström, Andreas Lindvall och Filip Nilsson (andra för dagen).

Andra perioden var ingen lätt upgift för oss tränare. Hur skulle vi kunna hålla upp motivationen på spelarna när det inte fanns en chans i världen att vi skulle kunna förlora denna matchen? Motståndet var helt enkelt för dåligt idag, mest p.g.a att deras A-lag spelade match i dag också. Det blir andra puckar när vi kommer upp till Boro senare kan jag tänka mig.

Men grabbarna fortsatte med gasen i botten och det såg ut som att alla hade skoj, utan stackars Daniel Starnäs som i stort sätt ägnade sig åt att skicka tillbaka icing puckar till domarna i andra zonen. Men han hann också med att få en assist på Oskar Olssons ärta innan han lämnade över den kalla målvaktsspaden till Bastis. Oskar gjorde sitt och periodens andra mål innan perioden slutade 2-1 till oss.

Riktlinjerna för tredje perioden var enkla. Släpp pucken tidigt innan motståndarna kom för nära. Boro var uppgivna och risken var överhängande att man skulle få en knätackling eller en onödig hög klubba om man höll pucken för länge. Killarna klarde uppgiften galant och än en gång vann vi perioden med 6-1.

Bryne fick göra två mål i perioden och därmed slutade med ett hattrick. Andreas Lindvall och Adde gjorde var sitt och därmed kom upp i två mål var för dagen. Johan Larsson och Olle Jönsson avslutade målkalaset. Roligt att se Olle gör ett mål. Så som "karln" sliter ute på isen. Oftast sätter jag Olles femma mot våra motståndarnas bästa femma så det är givitvis extra kul när han kan stänka in en pärla som han gjorde idag.

Matchen i sin helhet gav inte mycket mer än ett bevis på att KIK har en otroligt bredd i juniorverksamhet. Boro hade inte med sig sitt bästa lag precis, men för den skull saknade vi en hel del spelare från vårt A-lag också. Ändå hade vi 17 spelare idag, plus ett tiotal till i J18, som är bättre än alla Boro hade med sig idag.

Det är bara och konstatera att om KIK sköter sina kort rätt de kommande åren kan de ha ett A-lag med nästan enbart egna spelare. "Varför gå över ån......?" är ett lämplit ordspråk som passar in här. Jag kan även påstå att kringliggande A-lag kommer att ha en hel del KIK-spelare i sitt lag också i framtiden.

Alla var rejält sugna idag och det märktes att A-lagets och juniorlagets julträning hade skötts på ett bra sätt. Nu får vi se hur bra förberedda vi är när vi möter Nybro nästa helg i seriefinalen uppe i Nybro. "FFF"!!!

Resultat: 14-3
Skott: 50-21
Mål: Andreas Brynolf 3, Adde Ekström 2, Andreas Lindvall 2, Filip Nilsson 2, Oskar Olsson 2, Johan Mollden, Johan Larsson, Olle Jönsson.