1966

J20 till DM-final!
[2004-12-19] Jonstorp besegrades på bortaplan med 6-4, men inte utan en hel del dramatik. Inte mycket talade för KIK när det stod 3-0 till Jonstorp i andra perioden och vi dessutom fick spela 3 mot 5 i två minuter. Men grabbarna reste sig och vann den andra halvan av årets sista match med 6-1. Detta trots en massa utvisningar.

På pappret ställde vi upp med det klart bättre lag och efter 5 minuter hade vi kunnat gjort ett par mål. Jonstorp kom inte ur zonen och det såg ut som Mörrumsmatchen igår. Men då kom våra backar för högt uppe i banan i sitt iver att hjälpa till och i stället kunde Jonstorp kontra ett par gånger. 1-0 kom på ett friläge, på en felpassning vid offensiva blå, och 2-0 kom på ett skott från blå när Jonstorp hade ett powerplay. Vi saknade inte chanser heller, men tyvärr gick de flesta skott rakt på målvakten. Tyvärr fick Filip Nilsson matchstraff för charging i slutet av perioden. Kanske(?) lite för hårt dömt, men utvisning var det.

Andra perioden blev en riktig lång historia. Domaren, som hade redan utmärkt sig negativt i den första perioden, tappade allt i den andra. Lindvall hade en personlig uppgörelse med en Jonstorp spelare, matchstraff och duschen för bägge, och Adde snackade till sig en tiominutare. Då passade Jonstorp på att öka sin ledning till 3-0 i 4 mot 3 spel.
Då satte vi in "operation upphämtning". Ozimeck skrinnade ifrån sin bevakning och elegant lyfte in 3-1 och Oskar Olsson styrde in 3-2 på Johan Molldéns isskott. Eric Claesson blev nerdragen på ett friläge och Mikael Larsson gjorde inget misstag på följande straffslag. 3-3 och det märktes att Jonstorpspelarna var tagna på sängen. Men då fick de ett relativt enkelt mål direkt på tekningen och då var det uppförsbacke igen. I slutet av perioden får vi 4-4 målet bortdömt och Johan Molldén utvisad för resten av matchen.

Tre matchstraffar mot oss de två första perioder var ett hårt slag mot vårt redan decimerade lag, men ingenting kunde stoppa oss denna dagen. I pausen snackade vi om disciplinen och att man skulle skjuta mer på den unga Jonstorpmålvakten. Efter 15 sekunder sköt Jeppe en lös puck som letade sig emellan benskydden på målvakten. Sen var det bara ett lag på banan. Jonte Nordström presenterade sig och satte ett friläge snyggt i mål och Pierre Estensköld skött ett skott från blå som letade sig i nätmaskorna. Resten av matchen var en kamp där domaren försökte ta ut så många Jonstorpspelare som möjligt för att kompensera för alla våra tidigare utvisningar.

Matchen i sin helhet var mycket irriterad och bägge lagen var delaktiga i den hotfulla stämningen. Visst var mina killar övertända när Jonstorp gick fram till 3-0 men det var inte lätt när alla domslut gick dem emot. Detta fast vi var det klart bättre laget. Men när vi blev av med all vår överaggression kunde vi spela ut Jonstorp totalt. Det var inte mycket de åstodkom i den andra hälften av matchen, fast vi hade så lite folk. Alla jobbade för alla och vi brydde oss inte om något orrättvist domslut eller någon ojust motspelare. Total koncentration=total utklassning!

Nu är det DM-final mot Helsingborg för båda J18 och J20. Man kunde inte sluta året på ett bättre sätt!!! Glöm inte att träningen är redan kl 17:15 i morron.

Resultat: 6-4
Skott: 25-37
Mål: Christian Ozimeck, Mikael Larsson, Pierre Estensköld, Jonte Nordström, Oskar Olsson ochJesper Ekengren.