1966

J20 spelade ut Mörrum!
[2004-12-18] Mörrum var i princip hjälplöst mot ett taggat J20-gäng. 6-3 blev det men det kunde blivit det dubbla. Mikael Larssons femma satte dit 1-0 i första byte och sen var det inget snack om vilket lag som skulle vinna. Alla lagdelarna fungerade mycket bra idag och vi hade även den möjligheten att vi kunde byta in nytt folk under matchen, med hänsyn till morgondagens DM-semifinal mot Jonstorp.

Första perioden slutade 3-0 till oss och stundtals spelade vi riktigt bra hockey. Speciellt genom mittzonen rörde vi oss bra. Backarna hittade forwards i luckorna och vi kontrade mycket farlig. 1-0 var på en kontring där Christian Ozimeck lade in en puck till Mikael Larsson som snyggt styrde upp pucken förbi målvakten. Det dröjde hela 8 minuter innan Mikael gjorde sitt andra mål med ett dragskott. I slutet av perioden gjorde Oscar 3-0 på en passning från, just det, Mikael Larsson. Detta knäckte Mörrum, särskilt när det gjordes i 4 mot 5 läge där Oscar och Mikael väggspelade sig förbi hela Mörrums powerplay.

I andra perioden fick Mörrum göra det första målet och det var just det vi inte ville skulle hända. Men grabbarna var mycket kalla denna dagen och de fortsatte hålla pucken inom laget så att Mörrum fick jaga oss. Sällan slarvade våra backar bort pucken och i anfallet släpptes pucken på ett föredomligt sätt.
Johan P Persson fick göra 4-1 när han fick en puck från sin backplats och tilläts åka hela vägen in till målet. Han gjorde inget misstag med ett rappt handledsskott! Tyvärr släppte vi in Mörrum i slutet av perioden när de gör 2-4 men det var mycket kortvarigt. Adrian Ekström klappade in 5-2 med en minut kvar efter ett klappklappspel med Mikael Larsson.

Även i tredje perioden fick Mörrum göra det första målet, detta med 5 minuter kvar. Många i hallen säkert väntade på en Mörrumanstormning, men det är inte lätt att få vårt lag i gungning när de spelar med så mycket självförtroende som de gör nu. Vi fortsatte hålla i pucken och Mörrum fick knappt pucken i vår zon igen. Istället kunde Oskar O och Mikael L väggspela genom deras 6 utespelare som var kvar och sätta pucken i den vakanta buren.

Vi gör en bra match, och vi hade kunnat spela ännu bättre om Mörrum hade kommit med ett bättre lag. Vi var det hungrigare laget både anfalls- och försvarsmässigt och är man det då måste man ha mycket otur eller en dålig målvakt om man ska förlora. Idag hade vi ingen otur och Philip Ödmark var säkert bakåt. Han räddade ett par frilägen och gjorde några "showy" plockräddningar.

Annars var Mikael Larssons femma kung idag med 5 mål framåt och inget bakåt. A-lagsfemman spelade pucken så det stod härligt till. Pass och sök ny position. Då är hockey roligt att spela och titta på.

Tyvärr fick vi några skadade när några Mörrumspelare inte tålde att bli utspelade. Olle Jönsson(armen) missar morgondagens DM-match och Bryne(ryggen) är tveksam. Men vi har en bred trupp och det skiljer inte mycket mellan våra 85'or och 88'or. T.ex. Möller och Ted Svensson som spelar nästan felfri idag.