1966

J18 gick till DM-final.
[2004-12-16] Hässleholm besegrades med 5-3 i en match där vi inte gjorde mer än vad vi behövde göra för att vinna. En kombination av att Hässleholm kämpade för sitt liv och vår underskattning innebar att matchen, resultatmässigt, blev jämn. Vi vann skotten med hela 59-18 och hade pucken 90% av tiden. Trots detta ledde Hässleholm med 2-1 i början av andra perioden.

Första perioden började bra annars och efter tre byten kunde vi haft ledning med 2-0, men några okoncentrerade skott resulterade i ingenting. Detta skulle prägla vårt spel hela matchen. Istället drog vi(?) på oss två petiga utvisningar och bjöd in HHK i matchen. De fick endast ett par skott på oss under detta överläge och i hela första perioden, men det gjorde inget för vi hade inte någon skärpa på våra 14 skott. Även passningsspelet var under all kritik och vissa spelare envisades med att åka själv med pucken. 0-0 slutade perioden.

Andra perioden började som den första slutade, fast passningsspelet och pucktempot var ännu sämre ibland. Ola H gjorde 1-0 på en retur och det kändes som att vi skulle ta tag i matchen. Några bra byten kunde avgjort matchen redan då men deras målvakt var verkligen på rätt plats i dag. Då hände det som brukar hända när alla vill vara med framåt. Det läckte bakåt i fjärdefemman och på ett friläge kunde HHK sätta dit 1-1. Om inte detta vara nog släpper samma femman in 2-1 några minuter senare. Plötsligt var det nerver i matchen och mina killar var pressade.
Som tur var tog Filip Nilsson tag i matchen och singlehanded slog in 2-2 i 4 mot 5 underläge. Strålande av Filip och oj vad glad han blev. Det var kull att se att någon i KIK spelade med sitt hjärta. Det gjorde förresten alla i hans femma. De spelade 2-0 och var sällan i egenzon.
Direkt efter Filips mål gjorde HHK ett självmål för oss på Mathias Gellberg´s genomtänkt inlägg. Ordningen var återställd och det märktes att HHK såg slutet.

Men deras målvakt höll de i matchen så gott han kunde och det dröjde innan vi gjorde 4-2 genom snabba Patrik Sandberg. Även om HHK fick göra 4-3 på en tekning var vinsten aldrig i fara. Eric Claesson fastställde slutresultatet 5-3 kort därefter.

Matchen var ingen höjdare och den var verkligen vår sämsta match i år. Trots detta skött vi 59 skott på deras mål. Alla som har spelet idrott vet hur svårt det är att spela mot ett lag som på pappret är klart sämre än sig själv. Underskattning är oundviklig i såna fall och om man inte får utdelning på sina chanser kan stora överaskningar ske. Samtidigt hade vi luftat truppen rejält för att ge alla en chans att visa upp sig. Det är konstigt att vissa inte tog vara på detta på ett bättre sätt.

Jag vill också tacka HHK, Marcus Hejdesten och Martin Larsson för en trevlig Derby match där de gav allt. Synd att inte alla våra spelare hade deras kämpaglöd.

Resultat: 5-3
Mål: Ola Higgins, Filip Nilsson, Mathias Gellberg, Patrik Sandberg och Eric Claesson
Skott: 59-18