1966

J18 tappade en pinne mot Pantern.
[2004-12-12] Det blev en fartfylld och svängig match mot ett toppat Panternlag. Pantern ställde upp med 6 nya spelare - 3 från MIF och 3 överåriga - sedan vi möttes sist och detta präglade matchens inledning. Full gas från början och tackla allt var direktiven de fick av sin tränare. En taktik som hade kunnat lyckas om inte André Lundgren hade varit så bra som han var i första perioden. Konstigt nog (förtjusningen med hockeyn) tog vi över i både andra och tredje och ledde med 2-1 tills endast 1 minut var kvar. Då gjorde Pantern 2-2 när de hade powerplay.

Än en gång fick motståndarna oerhört mycket press på oss i första perioden. Det verkade som några hade glömt uppvärmningskläder hemma och några andra var lite rädda. Nej grabbar det gäller att spela 100 procentigt i 60 minuter!! Pantern prickade stolpen 4 gånger och hade ett par frilägen de första tjugo minuter. Vi kom knappt in i deras zon. Som tur var var André verkligen på hugget i målet idag. 0-0 slutade perioden och det var inte någon annan som fick fullt godkänt för sin insats.

Andra perioden blev ombytte roller. Killarna fick order att pressa-stressa deras backar så att de inte kunde slå det typiska Malmöuppspelet till en forward med fart i mittzonen. Samtidigt skulle vi höja pucktempot. Alla femmorna lyckades väldigt väl med taktiken och vi tog över matchen totalt. Pantern hade toppat sitt lag redan i första perioden och när de inte fick utdelning gick de på knä istället. Filip Nilssons femma etablerade ett hårt tryck i anfallszonen och Jesper Ekengren stänkte in 1-0 med ett slagskott från blå. Här kändes det som att vi skulle dra ifrån. Istället släppte vi in 1-1 omgående när nästa femman kom ut på isen. Ett par riktiga markeringsmissar bäddade för detta.

Vi började tredje perioden med samma kloka spel som vi spelade i andra och när banans bästa spelare, Filip Nilsson, turligt kunde göra 2-1 trodde alla att matchen var slut. Vi fortsatte att spela smart och vi var nära 3-1 flera gånger, men den rätta skärpan var inte riktigt där och vi brände några vassa chanser. Pantern fick till slut hjälp av domaren i sista minuten när han visade ut endast Johan Larsson, fast deras spelare var lika skyldig. Pantern plockade ut målvakten och spelade 6 mot 4. Pantern åstodkom inget hotande och när Filip Nilsson och Jonte Nordström kom 2 mot 1 trodde man att 3-1 var ett faktum. Filip hade fintad bort backen och det var bara till att lägga in pucken i öppet mål eller passa till en fristående Jonte. Tyvärr kom backens klubba emellan och Pantern kunde kontra 5 mot 2 och enkelt slå in kvitteringen. Synd! Men kom ihåg grabbar att man behöver inte göra fler mål om man leder i sista minuten. Bara spela klokt.

Matchen var en riktig bra match som hade två ansikten. Pantern dominerade i första och vi fick turligt 0-0, fast vi var totalt utspelat. Sedan tog våra killar på sig sina jobbabyxor och vände matchen totalt. Filip Nilssons femma visade vägen. De var mycket bra idag och hade faktiskt kunnat avgöra matchen på egen hand. Filip, Ola och Johan hittar varandra överallt och har ett bra snurr i anfallszonen. Dessutom är alla tre målfarliga. Jeppe Ekengren och Möller jobbar examplariskt i försvaret. Markus Algotssons femma var stabil framåt och kämpade mycket effektivt. Oftast ställdes de mot Panterns bästa femma som innehöll ett par överåriga. Bra jobbat! Tyvärr släppte de onödigt många 2 mot 1 emot sig, men 0-0 är ett välgodkänd resultat för en tredje femma och det var deras målsättning idag. Niklas Bröthlins femma, som har skämt bort oss hela säsongen med sitt aggressiva spel, var ovanligt blek idag. De fick inte riktigt igång sin forechecking och vassa kontringar. Ändå fick de godkänd i två perioder.

Matchresultat: 2-2
Mål: Jesper Ekengren, Filip Nilsson.
Skott: 35-32