1966

J20 orkade inte stå emot Jonstorp.
[2004-12-11] Jonstorp kom med ett väldigt rutinerat lag och det var inte förrän i de sista fem minuterna som de kunde avgöra med 3-2 målet mot våra unga, kämpande grabbar. Det var som vanligt små marginaler som avgjorde denna match och i ärlighetens namn har vi inte de marginaler med oss för att slå ett så bra lag som Jonstorp hade idag.

Annars började vi matchen bra och Johan Molldén stänkte in 1-0 tidigt i första perioden. Alla femmorna var riktigt aggressiva och Jonstorp fick slå ett par icing för att lugna ner oss. Men det som lugnade ner oss mest var en utvisning på oss själva, som tillät Jonstorp komma in i matchen och känna på pucken. Tyvärr drog vi på oss några riktigt onödiga utvisningar under matchen. Sådant kan man inte göra om man är så mycket yngre än motståndarna, som vi var idag. Två av våra utvisningar kom när vi hade eget powerplay! På den ena var vi t.o.m. 5 mot 3 och på den andra var det i anfallszonen. Detta får inte hända i en så jämn match som denna, där powerplayet kan avgöra.

Som sagt nu var Jonstorp in i matchen på allvar och Daniel Starnäs fick storspela de sista 10 minuter. Våra backar vill tydligen spela för Frölunda, för på de sista 10 minuter i första perioden slog vi 5 till 6 "Indianare". Till slut fick Jonstorp in 1-1 och de hade bud sen på båda 3:an och 4:an. Även vår avlastare skänkte bort pucken för ofta vid egen blå. Detta hände alldeles för mycket idag och det har man inte råd med om man ska ligga i toppen av serien. Mitt i deras press, och våra felpassningar, kontrade Eric Claesson in 2-1 och så slutade perioden.

Inför andra perioden gjorde vi några ändringar för att försöka bättre vårt uppspel och begränsa våra felpass. Vi lyckades till en del och perioden var mycket jämn. Vi kunde lika väl har vunnit perioden. Johan Molldén träffade stolpen i ett ganska fritt läge och det hade varit mycket skönt att kunna haft 3-1 där. Istället drog vi på oss ett par onödiga utvisningar och Jonstorp kunde kvittera på den ena. Vi hade också några chanser i powerplay men tyvärr kom vi inte till skott så ofta och när vi gjorde det var det ingen framför mål för att skymma målvakten. Framför mål tycker jag är just nu vår svagaste punkt. Här måste vi offra oss mer. Vi gör aldrig några skitmål längre!!!

Tredje perioden var lika jämn som den andra. Båda lagen hade dödat en hel del utvisningar i de första två perioder och det kändes som att tröttheten skulle avgöra denna matchen. Men tempot hölls uppe även i tredje. Jonstorp var oerhört duktiga på kontra och ofta tappade vi vår tredje man för högt uppe i banan. Det var så Jonstorp fick till sitt 3-2 mål. Våra backar var lite passiva och borde avväpnat deras anfallare vid blå. Istället tilläts han gå hela vägen och spela tillbaka till en omarkerad tredjeman som stänkte pucken förbi chanslösa Daniel.
I slutet tog vi ut målvakten och satsade på två sexor, men än en gång var vi för dåliga framför deras mål. Ibland hade vi ingen alls framför deras mål, även när vi var 6 mot 4 i två minuter. Vi var trots allt duktiga på behålla pucken i zonen men det måste skjutas och grisas om det ska bli några poäng.

Matchen i sin helhet var en spännande och rolig match. Vi hade lika mycket spel som Jonstorp men det kändes som att de ändå kunde komma in i vår zon, och sen på vårt mål, mycket lättare och effektivare än vi. De var ett vassare kontringslag och idag var deras ålder och rutin tungan på vågen. En skillnad till var att de gjorde ett skitmål framför vårt mål, i första, och vi gjorde inga. Revansch kan vi få redan nästa vecka nere i Jonstorp när vi möter dem i DM semifinalen. Men då får vi ta på oss blåställen.