Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

J20 fick kämpa hårt för 4-4!
[2004-12-04] Ännu en gång var det hög klass på vår J20 match. Vi hade 7st. A-lagsspelare och det fanns en stark tro att vi skulle bärga båda pinnar. Men Västervik hade också ett mycket bra lag med sig och matchen var lika välspelad som de sista två matcher vi har haft mot Nybro och Tranås. Matchen präglades av ett högt tempo och många fina kombinationer. Tyvärr hade vi inte den rätta flytten i denna matchen som vi har haft i tidigare matcher och detta innebar att vi fick kämpa i uppförsbacken nästa hela matchen.

Första perioden var kanske den sämsta av de tre perioder från våra ögon sett. Vi spelade för avvaktande för att vara hemmalaget och detta innebar att Västervik fick komma in i matchen gratis. Och när de fick matchens första powerplay visade de hur bra lag de verkligen var. Det blev inget mål men deras självförtroende växte och vi fick omedvetet inrikta oss på försvar. Vi kom mer och mer in i matchen efterhand och när Johan Wångå stänkte in ett slagskott trodde många att vi skulle ta över. Istället gjorde Västervik ett snabbt mål köksvägen. 1-1 slutade perioden, där bägge lagen vann var sin halvlek.

Andra perioden gjorde vi några taktiska byten och som resultat höjdes tempot rejält. Vi avllossade hela 26 skott på mål och minst 10 utanför. Vårt powerplay med Mikael Larsson, Johan Wångå, Eric Claesson, Peter Roth och Jeppe Ekegren var strålande. De skapade hur många chanser som helst men kunde inte slå hål i deras, och matchens, duktigaste spelare - målvakten. Västervik var hela tiden kontringsfarliga och de växlade från försvar till anfall oerhört snabbt. Mitt i vår press fick deras duktiga powerplay en chans till. Det dröjde inte länge förrän 2-1 var ett faktum. Lite passivt framför mål var vi och de kunde enkelt lägga in en retur. Vi kontrade däremot ganska snabbt när Jeppe Ekengren gjorde matchens soloprestation. Jeppe tog fart i egenzon och dribblade av tre spelare innan han elegant sköt in 2-2. Tyvärr kunde vi inte hålla 2-2 perioden ut. Västevik kontrade, som vanligt, in 3-2 när en av våra backar fastnade i anfallszonen.

Tredje perioden började olyckligt när än en gång en back gjorde bort sig. Blixtsnabbt bröt en Västervikspelare vårt uppspel och han hann dessutom frispela en medspelare i skottsektorn. Pang small det! Då kändes det tungt och det var viktigt att vi tog inniativet igen så snabbt som möjligt. Men då hände vändningen. Västervik kontrade än en gång 2 mot 1 och just när en av deras spelare skulle lägga in 5-2 gjorde Philip Ödmark matchens räddning. En otroligt snabb benparad!! Mikael Larssons femma replikerade sen två gånger om genom Peter Roth. 3-4 var ett riktigt elegant mål där alla i femman rörde pucken innan Peter kom fri mot målvakten. 4-4 målet sköt Peter från sin backplats vid blå efter Larsson, Claesson coh Wångå hade snurrat upp Västerviksförsvar totalt. Mikaels femma var mycket konstruktiv idag och borde haft bättre utdelning.
Vi pressade de sista minuterna och var så nära att avgöra, men deras målvakt vår omutlig.

4-4 och vår första tappade poäng hemma. Som matchen gestaltade sig ska vi vara glada att vi fick en poäng, men det kändes ändå som att vi hade de flesta rena chanserna. Vi gör en strong match de två sista perioder och egentligen borde vi har vunnit andra perioden med två eller tre mål istället för att förlora med 2-1. Då hade vi avgjort matchen.

Matchresultat: 4-4
Mål: Peter Roth 2, Jesper Ekengren, Johan Wångå
Skott: 47-42

Stephen Higgins

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.