1966

Stabil seger för J18 med 5-2.
[2004-11-28] J18 mötte Helsingborgs HC idag och faktum är att segern var aldrig hotad. Vi var bättre på alla positioner och med den inställning som vi hade i första perioden finns det ingen chans att ett lag som Helsingborg kan slå oss.

Vi var förberedd för en typisk tuff Helsingborgsmatch där de skulle ge allt ända in i slutet. Men idag fick de inte en chans att komma ur egen zon i första perioden. De hade 4 långskott som Sebastian Rönn plockade lätt. Vi, däremot, var taggade och spelade riktigt fint hockey den första kvarten. Hård forchecking som "en femma" var receptet. Alla jobbade för varandra och att perioden slutade endast 3-0 ska Helsingborgarna vara tacksamma över. Vi var t.o.m. lika bra som Helsingborg när vi hade endast fyra man på banan. Det var just i 4-5 läget som Filip Nilsson kämpade in 1-0 efter förarbetet signerat Dag Samuelsson. Johan Larsson satte 2-0 på ett friläge och dito gjorde Patrik Sandberg på 3-0. Vi hade ytterligare en mängd chanser men vi kom oftast för nära deras lilla, men duktiga, målvakt. Här är grabbarna fortfarande för heta. Lite mer kyla och vi hade kunnat gjort 4 mål till. I de sista 5 minuter agerade vi som ett transportföretag ibland och därmed tappade vi lite av vårt spel och bjöd dem in i matchen.

Andra perioden präglades av en massa utvisningar och här fick Eric Claesson och Emil Nilsson jobba för sitt traktemente. Och det gjorde de bra. Fem mot fem var vi fortfarande bättre och när Dag Samuelsson gjorde 4-0 kändes det som att matchen var i hamn. Men här började backarna tänka för offensiva och som ett resultat fick Helsingborg några 2-1 situtioner och t.o.m. en 2-0 situation. Onödigt att släppa motståndarna in i matchen. Här fick Sebastian Rönn visa vem som bestämde och det gjorde han bra. Visserligen reducerade Helsingborg till 4-1 men det bjöd den goda Sebbe på. Tyvärr fick Helsingborg blodad tand och det var ett par byten som Helsingborg hade lite tryck på oss. Mest när vi var utvisade.

Helsingborg reducerade ytterligare till 4-2 och plötsligt var det match igen. På detta målet var vi alldeles för tama och vi lättvindigt släppte motståndarna in framför oss på ett par lösa puckar. Här måste man ta smällen och vara stolt över att inte vara rädd att gå i närkamp. Var först! Hockey är en närkampssport även när man är överlägsen. Grabbarna försökte göra matchen ännu mer spännande i slutet när de drog på sig två utvisningar. Helsingborg tog ut målvakten och spelade 6 mot 3. Som tur var var vi mycket aggressiva i detta underläge och Niklas Bröthlin kunde hur lätt som helst göra 5-2.

Matchen i sin helhet var lite för enkel för oss. Mina grabbar var tända och de gav inte HHC en chans. Det var mest i powerplay som HHC skapade någonting. Alla tre femmorna hos oss fungerade bra och det var mycket fint anfallspel ibland. Filip Nilssons femma höjde sig över mängden ändå och de snurrade upp motståndarna ordentligt i anfallszonen. Klapp-klappspel och en fin rörelse bäddade för många chanser. Långtidsskadade Marcus Algotsson fick spela sin första match från start i år och det gjorde han bra som center mellan de viltkämpande Patrik-bröderna. Ett mål framåt stod dessa för. Niklas Bröthlins femma var som vanligt säker i egenzon och de också hade bra tryck i anfallszonen. Ted Svennson passade några riktigt fina genomskärare till Jesper Johansson. Nästa gången sätter Jesper den.

Matchresultat: 5-2
Mål: Filip Nilsson, Johan Larsson, Patrik Svensson, Dag Samuelsson och Niklas Bröthlin.
Skott: 39-28