1966

J20 fortfarande obesegrade hemma
[2004-11-20] J20´s fina vinst mot Nybro förra veckan följdes upp av en lika stark insats idag. Tranås besegrades med 5-3, men inte utan mycket dramatik. Tranås hade ett mycket bra lag med sig och jag vill påstå att de var t.o.m. bättre än Nybro. Dessa hade ett högt tempo och flera gånger hade vi svårt att få tag i dem i förvarszonen. Som tur var hade vi matchens gigant Philip Ödmark i målet. Än en gång har vår målvakt avgjort var matchens två pinnar skulle hamna.

Första perioden började riktigt illa för oss och efter fyra minuter hade Tranås kunnat gjort minst tre mål. Pucken dansade på mållinjen flera gånger och våra backar fick t.o.m. rädda ett par skott. Hönsgård i vår egenzon kombinerat med ett riktigt rörligt Tranås offensiv ställde oss i ett tillsynes hopplös situation. Tranås hade skjutit tio skott innan vi fick vår första skott på mål.

Men då hände det som oftast händer när ett lag pressar och sumpar sina chanser. Vi gick upp och tog vara på Tranås svagpunkt - försvarsspelet. Pålitliga Johan Larsson än en gång nätade när han elegant väntade ut målvakten, tills han gick ner, och sen enkelt lyfte pucken över honom. Snyggt assisterad av Filip Nilsson. Ketchupflaskaeffekten, för sen gör vi snabbt 2-0 genom Hamupus Jönsson och 3-0 genom Anders Bergvall. Rättvist? Nej, men skam den som ger sig! Killarna jobbade sig in i matchen och behövde inte be om ursäkt när vi trampade gasen i botten och började spela som vi är kapabla att göra. Plötsligt var det "VI" på planen och då hade Tranås svårt at hänga med.

Andra perioden började som den första slutade. Vi tog tag i matchen och även gjorde mål(4-0) i boxplay. Joel Olsson, inspirerat av sin backkollegas(Pierre) mål förra veckan, stänkte in en rökare i nättaket. Nu spelade vi bra och det kändes som 5-0 skulle komma. Tyvärr fick Tranås en utvisning och vi(?) tappade tempo, istället för tvärtom. Detta med en passiv 5-4 inställning där man slappna av på grund av att man är just en man mer på isen ofta straffar sig. Tranås jobbade sig in i matchen igen och gjorde 4-1 innan periodpausen.

Det var viktigt att vi kom ut i tredje och visade direkt att det var vi som skulle bestämma. Adrian Ekström kom fri och fräckt satte pucken "topshelf" (översta hyllan) på en förvånad Tranås målvakt. Ett viktigt mål för oss, för att Tranås är ett mycket duktigt lag och en 4-1 ledning är ingen trygg ledning mot dem. Det fick vi erfara för i slutet av matchen satte Tranås in ett sista desperat försök. De toppade laget och pressade oss rejält. 2-5 kom på en markeringsmiss framför mål och 3-5 kom från en markeringsmiss ute vid sargen. Här måste vi införa hockeyns grundsyn i försvarszon - "Håll dig mellan motståndarna och ert mål"!!! Så enkelt är det.

Plötsligt var det match igen och vi gjorde allt för att göra matchen ännu mer spännande i slutet. Vi drog på oss två utvisningar och Nybro kunde spela 6-3 en lång stund i slutet av matchen. Här hade vi stor nytta av våra A-lagsspelare, som med sin rutin höll Tranås ifrån vårt mål. De skott som kom tog Philip.

En match i högt tempo och med många fina kombinationer. Olle Jönssons femma gjorde två mål i första perioden och det ser ut att de börjar jobba "för" varandra mer och mer, istället för en och en. De gör sin bästa match i år.
Filip Nilssons/Johan Larssons femma var en pigg injektion framåt med sin härliga forchecking. Erik Claesson var strålande igen och hade hur mycket energi som helst. Filip spelade 3-0 fast han var i boxplayfemman två perioder. Starkt gjort! Johan P Persson spelade sin bästa match i år och Lindvall var som vanligt hur säker som helst. Brynes femma var upp och ner idag. Ibland blir det för mycket transport genom mittzonen och resultatet blev ingenting. Ibland var det snabba passningar genom mittzonen och då var det ingen motståndare som hängde med dem. Dessutom gjorde de det viktiga 5-1 målet. Johan Mollden var uppspelsdirigenten i den femman och hade väldigt få felpassningar. Fortsätt med det spelet Molle!

Än en gång var vår boxplay en avgörande faktor. Inga insläppta mål fast vi hade 20 minuter i utvisningar. Bra gjort av bl.a Möller, Jonte och Filip. Vi t.o.m. gjorde ett mål i boxplay.

Men vi får inte glömma Philip Ödmark. Tranås vann skotten med 44-30 och många av deras skott var kvalificerade projektiler. Tack Philip.

Nästa hemma match är J18 på söndag kl 11:00 mot Nässjö.

Resultat: 5-3
Skott: 30-44
Mål: Anders Bergvall, Johan Larsson, Hampus Jönsson, Joel Olsson, och Adrian Ekström.