WK Grafik
WK Song (mp3)

Hemmaseger mot Hässleholm
[2004-11-17]
- Idag gör vi kanske en av våra bästa matcher, log tränare Risto Kurkinen efter onsdagens stabila seger mot gästande Hässleholm, i våra två första perioder var spelet riktigt bra och tempostarkt. Men tyvärr har Hässleholm en riktigt bra målvakt och det låg oss lite i fatet innan det lossnade i andra perioden.

Jo, Kristianstad bjöd för dagen på en riktigt trevlig match. med fart, kamp och stundtals bländande spel. Gästerna jobbade också förtjänstfullt men det var Kristianstad som bjöd på merparten av skönspelet.

- Vi checkade högt och försökte få till ett eget spel med snabba vändningar, säger Hässleholms tränare Christer Dreberg, men när Kristianstad spelar så här pass bra som idag hade vi tyvärr inte så mycket att sätta emot. Hade vi hade tagit vara på våra två numerära överlägen i början av matchen kunde det kanske blivit aningen annorlunda. När vi spelade fem mot tre hade vi ju chansen till ett tidigt ledningsmål, men Kristianstad stressade bra i boxplay och vi fick inte till någon nämvärd press. Det syns att Kristianstad spelar med ett stort självförtroende. De har inte förlorat några matcher än och kan spela ut på ett bra sätt.

Hässleholm var för dagen aningen decimerade med två sjuka, en skada och ett matchstraff i matchen.

Matchen startade i ett rasande tempo och det bjöds verkligen på derbytakter. Hässleholm jobbade stenhårt med hakningar och spelförstörande insatser. Allt för att få till snabba vändningar och rappa kontringar.

Kristianstads passningsspel fungerade för dagen på bästa sätt och det temposnabba spelet förorsakade också ett flertal utvisningar. Först var det Hässleholm som drabbades men även Kristianstad fick sin beskärda del.

Tre heta möjligheter bjöd Kristianstad tidigt i första perioden, men Jani Palmros i Hässleholmskassen stod som den mur han har rykte om sig att vara. När så Kristianstad drog på sig två täta utvisningar i mitten av perioden såg det plötsligt ut att kunna ljusna ordentligt för gästerna.

Men det boxplay Kristianstad bjöd gick inte av för hackor. Tuff och provocerande stressade Kristianstads box de anfallande gästerna. Chanserna för Hässleholm blev inte många under det lååånga numerära överläget i fem mot tre. Nej istället blev det Kristianstad som tog ledningen i fjortonde minuten. Efter ett ruggigt framspel lyckades Johan Arvidsson till sist peta in 1-0.

Att Hässleholm sedan fick en straff i slutet av perioden ändrade inget på resultattavlan. Betsikokos var med bra och motade effektivt.

Det blev andra perioden som kom att avgöra. Med styrkan av sitt fina boxplay i första kom Kristianstad extra starka ut i andra. Efter bara 31 sekunder rakade Johan Molldén in ett sladdrigt slagskott, och detta blev upptakten på ett ordentligt målkalas.

2.22 kom 3-0 då Niklas Ponné petade pucken över mållinjen efter Unge herr Molldéns luriga skott.

Kristianstad fick så ett numerärt överläge. Men drog raskt på sig en egen utvisning och bara sekunderna efter det att Hässleholm blivit fulltaliga kunde Kristianstad i en rask spelvändning fixa till 4-0 i numerärt underläge.

Att det var Kristianstad som bestämde var det nu ingen tvekan om. Men matchbilden vände plötsligt.

- Ja, vi tapppade vårt fina tempo i mitten av andra perioden, suckar Håkan Hedin, och ett tag var det riktigt nära match igen. Hässleholm tog vara på vår obeslutsamhet och kunde också reducera.

Ja raskt reducerade Hässleholm till 4-1 och i powerplay fixade de också till 4-2. Kristianstad fick nu jobba hårt för att återta kommandot. Men i andra periodens sista fem minuter dominerade KIK spelet igen. I slutminuten var Mikael Larsson också synnerligen nära att efter ett våldsamt snabbt klapp-klapp-spel trycka in 5-2.

Tredje perioden blev klart tempofattigare men Krristianstad spelade med samma säkerhet som tidigare och pondus. Här kunde också Johan Wångå tidigt öka på till 6-2, assisterad av Johan Arvidsson. Hässleholm fick sedan till ett par heta chanser varav den i nionde minuten gav utdelning. Helt frispelad lättade Marcus Persson in 6-3.

Tredje perioden bjöd sedan på ett stabilt och lugnt spel från Kristianstads sida. Även om Hässleholm då och då blixtrade till var det egentligen aldrig någon riktig fara för hemmalaget. Stabilt stod man sträckan ut och plockade helt välförtjänt 2 friska poäng.

Bäst för dagen var Kristianstads första femmma med Johan Molldén, Joachim Johansson, Erik Back, Johan Arvidsson och Niklas Ponnné. En gedigen insats över tre perioder blev ett starkt vapen i jakten på ytterligare en seger.

- Vi vill nog påstå att andrafemman var minst lika bra idag, menar KIKs tränarduo, tyvärr får de ingen större utdelning i målprotokollet idag, men så kan det bli när man möter en av seriens absolut bästa målvakter. Insatsen var dock förstklassig.

Ja, så fick då Hässleholm se sig besegrade i en prestigematch med stort P. Kristianstads inställning för dagen var något av det bästa laget visat upp i hemarenan. De 863 betalande bjöds också på stämning av högsta klass. Den trevliga drabbningen blev precis så härlig och underhållande som vi hade förväntat oss. Tuffa tag utan trams och ett fartfyllt spel som lyste upp hela Kristianstads Ishall. Tack för det!

- Vi spelade mycket bra idag, avslutar Kurkinen, alla gjorde bra ifrån sig och vi lyckades få till just det spel vi eftersträvat hela tiden. Det blev förvisso lite lugnare i tredje perioden, och visst blir det lite småfel då och då men som helhet kan jag inte vara annat än mycket nöjd med killarnas insats.