1966

J20 tog en pinne ifrån serieledarna Jonstorp
[2004-10-23] Det var en match med många olika ansikten idag. Vi spelade 5-5 mot ett mycket rutinerat och obesegrat Jonstorp/Rögle lag som hade en hel del A-lagsspelare. I början av varje period var det Jonstorp som hade övertaget. Sen var det Kristianstad som tog över de sista tio minuterna.

Matchen rycktes av en "trigger happy" domare och det var alldeles för många lätta utvisningar till bägge lagen som han tog. Vi drabbades av hela 10 st(en period) och Jonstorp 7st. Lyckligtvis var det inte domaren som avgjorde matchen.
Första perioden började inte bra och Jonstorp etablerade tryck direkt. Ett par markeringsmissar innebar två snabba Jonstorp mål. Som tur var gjorde Jesper Ekengren ett mål emellan på ett kanon handledare. Jonstorp tryckte ytterligare på och en storspelande Philip, med hjälp av ett par stolpar och ribbträffar, kunde hålla undan. Sen vände matchbilden i slutet av perioden, ledde av Knatte kedjen - Filip Nilsson, Ola Higgins, Eric Claesson, Jesper Ekengren och Andre Möller. Helt respektlösa tryckte de på Jonstorps A-lagsfemma och visade våra rutinerade spelare hur man skulle spela med hjärtat. 2-0 spelade dessa i sin match i match.

Andra perioden började som den första och Jonstorp spädde på sin ledning till 3-1 och hade bud på mycket mer. Våra första och andra femmor hade problem i egen zon och hjälpte inte varandra. Alla måste offra sig om femman ska fungera. Sen kom vi mer och mer och i den andra hälften av perioden spelade vi ut Jonstorp totalt. Micke Larsson gjorde 2-3 och Ola Higgins 3-3. Micke Andersson sen gjorde 4-3 i powerplay och plötsligt såg det mycket ljust ut. Alla jobbade för varandra och 5-3 hängde i luften. Oskar O hade helt öppet mål t.ex. Som tur var för Jonstorp tog perioden slut.

Tredje perioden såg oss tappa humöret ett tag i början. Några själviska utvisningar satte oss i ett 3 mot 5 läge och det straffar sig mot ett sånt rutinerat lag som Jonstorp. 4-4 var oundviklig. Sen tog vi över igen och Oskar Olsson satte dit femman denna gången, vilket kändes som matchvinnaren. Då blev det en tveksam utvisning och Jonstorp kvitterade till 5-5 på ett inte alltför hårt skott som gick under klubban på en skymd Philip Ödmark. Resten av matchen tryckte vi på och Jonstorp bara "ice"ade och var mycket nöjd att de fick en pinne. Bra betyg för vårt spel alltså.

I sin helhet var det en väl genomförd match av KIK. Som tur var hade vi några hungriga, respektlösa yngre killar med oss som visade våra rutinerade spelare hur man skulle spela med hjärtat och som en femma, och inte en och en och för sig själv. Annars hade matchen haft en helt annan utgång idag. Sen kom de rutinerade killarna igång och vi var så nära att ta både poängen. Det var faktiskt Jonstorp´s första tappade poäng i år!

Mycket plus till Filip Nilssons femma, speciellt Andre Möller som offrade sig varje byte. Andre och Jeppe E passar in bra som backar med de hårdsatsande forwards-Ola, Filip och Eric.

De andra femmorna glimtade till ibland. Micke Larssons femma gjorde tre mål framåt men släppte in fyra. Tufft i egen zon emellnåt. Bättre när Johan Larsson hoppade in i andra perioden. Olle Jönssons femma kämpar men inte som en femma. Positionsspel i försvaret måste förbättras innan man kan få ett kostruktivt spel framåt. Just nu väntar alla på att den andra ska greja det.

Det enda riktigt negativt som fäster i mitt minne är alla de själviska utvisningar vi får för att vi inte tål att motståndarna tar oss hårt. Tre stycken(riktiga) utvisningar i anfallszon framför motståndarnas kassa, när inte pucken är i närheten, är väldigt onödigt!!! Jonstorp gjorde tre mål i powerplay. det säger det mesta.

Resultat 5-5 (2-1, 1-3, 2-1)
Skott (28-33)
Mål: Mikael Andersson, Mikael Larsson, Oskar Olsson, Ola Higgins och Jesper Ekengren.