1966

J20 kom aldrig igång i premiären
[2004-10-02] Vi visste att det skulle bli en tuff match uppe i Tranås och tyvärr var Tranås ett mål (3-2) bättre än oss idag. Tranås satte gasen i botten från början och lyckades hålla den där hela matchen. KIK killarna kom aldrig riktigt med i matchen och det är mycket underligt för att det var faktiskt seriens första match. Det är då man ska vara mest taggad och laddad. Eller?

Men det är inte så enkelt att vinna om laget inte agerar som ett lag från början. I första perioden var det mycket soloåkning och alldeles för svåra passningar i anfallet och lite nonchalans i försvaret. Period nummer ett förlorade vi endast med 1-0 men vi förlorade mycket mark också. Tranås vågade flytta fram sina positioner och därmed fick vi ett krampaktigt uppspel som resultat.

Vi gjorde några ändringar i andra och fick resultat med en gång. Bergvall kom loss och satte 1-1. Plötsligt såg det ljusare ut och vi ledare väntade på att grabbarna skulle skifta in i nästa växeln. Tyvärr kom det inte och Tranås gjorde 2-1 i slutet av perioden då Daniel Starnäs gjorde sitt enda misstag. Vi fick 2 avbräck i perioden när Oskar Olsson skadade knäet och Johan Mollden fick matchstraff.

Tredje perioden började bra och än en gång väntade vi på att killarna skulle ta tag i matchen. 2-2 av Adrian Ekström och för första gången blev Tranås tillbakapressat. Tyvärr kunde vi inte hålla ifrån oss deras första femma som för tredje gången i matchen nätade. Denna femman var hyperfarlig och allt för ofta satt de vår A-Lagsfemma under stor press i egen zon. Ändå lyckades vår första femman göra 2 mål.

Filip Nilssons femma och Olle Jönssons femma spelade 0-0. De skapade en del men var alldeles ineffektiva framför deras mycket duktiga målvakt. Dessa femmor måste lära sig vårda pucken mer och leverera vettigare passningar till varandra. Ofta blev det fladder passningar, mest p.g.a. att vi har hållit pucken för länge och motståndarna kommit närmare oss och stressat oss. Högre passningstempo önskas!!! Däremot var dessa 2 femmor mycket skickliga i egen zon och släppte till få farligheter.

I övrigt var det en match som kändes som en träningsmatch. Vi måste har den rätta inställning och engagemang från början om vi ska kunna vinna en J20 match. Denna säsongen kommer att vara ännu jämnare och svårare än förra året.

Mål: Adrian Ekström, Anders Bergvall.
Skott: 30-29
Resultat: 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)