1966

J18 spelade 4-4 mot Mörrums J20(?)
[2004-09-26] Det var sorgligt att se att en sån klassig förening som Mörrum behövde ställa upp med 8(!) överåriga i en J18 träningsmatch. Vart leder denna utveckling i svensk hockey?

I vilket fall som helst mina killar spelade en respektlös hockey och leder efter första perioden med 3-0. Eric Claesson och Pierre Estensköld gjorde vart sitt mål efter tekningar. Dessa var det 4:e resp. 5:e tekningsmål på 2 matcher. Det är härligt att få ett kvitto på hur viktigt en tekning kan vara. Adrian Ekström spädde på vår ledning till 3-0 innan paus. Vi vinner skotten med 16-12 men spelet var vårt. Mörrum var ändå farliga på sina kontringar, vilket de senare lyckades bättre med.

Andra perioden började olyckligt med ett par tama ingrepp vilket resulterade i ett reducerings mål för Mörrum redan under första byte. Nej grabbar, visa vart skåpet ska stå!Sen gjorde de ett powerplaymål och plötsligt var det match igen. Ola Higgins(ny klubba) ökade på vår ledning direkt efter och 4-2 var en rättviss ledning. Vi vann skotten med hela 15-8.

Tredje perioden drog vi på oss några dumma utvisningar och så var det där med Mörrums kontringar som jag nämde tidigare. På ett par minuter i slutet av matchen hade Mörrum 3st. 2-1 läge. Här var våra backar övermodiga och avvägde situationerna helt fel. 2 snabba mål på dessa och ett kassaskåpsäker vinst förvandlades till ett mycket oroligt 4-4 läge. Lägg därtill att mina 2 mest rutinerade killar, Adrian och Filip, drog på sig var sin orutinerad utvisning i den sista minuten och vi ska nog känna oss hellre glada att det inte blev 4-5.

I sin helhet spelade vi bättre än de mycket äldre motståndarna och än en gång visade vi upp ett högt tempo både skridsko- och passningsmässigt. En vinst hade varit bättre men det sparar vi till premiären.

Niklas Bröthlins femma än en gång visade vägen med sin respektlösa forechecking. Dessa har utvecklat mycket de sista 2 veckorna och det märks att de trivs med det höga tempo vi har på båda träningar och matcher.

Filip Nilssons femma var också lysande och hade puckinnehav i nästan 80% av sina byten. Nu är det bara till att sätta pricken över "i´et" i seriepremiären nästa vecka. Ett enda mål idag var för magert. Och sluta med dessa onödiga och själviska utvisningar. Det har varken "VI" eller "NI" råd med i fortsättningen.

André Lundgren lyckades med det mesta i målet i sin halvlek. Ett insläppt mål och en del fina räddningar. Samt liten tur. Men det ska alla bra målvakter ha.

Just på målvaktssidan har vi tre duktiga burväktare i Philip Ödmark, André Lundgren och Sebastian Rönn. Visst ser det ljust ut inför seriepremiären till nästa helg.

Mål: Eric Claesson, Pierre Estensköld, Adrian Ekström,