1966

J18 föll i Backacupfinal
[2004-09-05] Vi fick inte ta med oss hem pokalen igen i år. MIF var för starka idag och vi var helt slutkörda efter den tidigare semifinal matchen vi hade mot Pantern. Stumma ben hade alla och trots att MIF visade stor respekt för oss i de första 10 minuter orkade vi inte pressa dem. Vår annars pålitliga första femman blev bortplockat i mittzonen och de långa uppspelen som backarna envisades med var ett lätt bytte för MIF backarna. Niklas Bröthlinsfemma lyckades bäst och reducerade till 2-1 i början av den andra perioden. Man hoppades då på en vändning men det släcktes omedelbart när MIF gjorde ett mål i nästa bytte. Detta tog luften ur oss och vi hade ingen ork kvar för att återsamla en offensiv. Ett enkelt mål direkt efter detta var spiken.
Ännu en gång höll matchen att urarta och det är på tiden att domarna ta tag i detta. Jag vill inte klaga på domarna men de stackars 5 domarna fick turas om och döma alla 20 matcherna. Vansinnigt!!! Någon kan, och blev, allvarligt skadad.
Det sägs att detta var p.g.a att det var en domarkurs samtidigt. När ska Skånes Hockeyförbundet vakna och använda Backacupen som en praktikdel i sin domarutbildning under dessa dagar? Domarintäkterna här kan t.o.m. finansiera helgens utbildning!!!!!!
KIK gör en mycket bra turnering och p.g.a. några onödigt slitsamma matcher orkade vi inte upprepa den fina insatsen vi gjorde i den första MIF-matchen.
Vi vann skottstatistiken i nästan varje period i varje match, vilket innebär att vi skapar mer än de andra lagen. Femmorna börjar falla på plats och vi har 3 jämna målvakter.