A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Våldsam urladdning knäckte Limhamn
[2003-11-26] Kristianstads tränare Risto Kurkinen hade aviserat en tuff match innnan avresan till Limhamn. Att räkna med en säker seger var uteslutet. Med facit i hand kan hemsidan konstatera att resultatet blev det absolut motsatta. Kristianstad skåpade fullständigt ut hemmalaget och segrade med hela 2-16 (0-4, 1-7, 1-5).

Hemsidan som för aftonen valt att vara med och heja på läktaren i Limhamns hemarena fick en uppvisning vi sälllan glömmer. Vackra mål, läckra mål och ett passningsspel som satt precis som det skulle. Kristianstad bjöd på få misstag och ett stundtals bländande spel.

- Jag har sagt det förr och säger det igen, ler Risto Kurkinen, när vi gör allt rätt är vi mycket svårslagna. Idag var vi helt inställda på att inte få en enda gratischans i matchen. Utgångspunkten blev att vi skulle försöka hålla ett bra tempo redan från början. Vi kom också in i matchen på ett bra sätt och spelade både aktivt och med bra intensitet. Visserligen hade Limhamn ett par heta chanser i första perioden men vårt försvarsspel var stabilt och med några mål i ryggen växte vi ytterligare några snäpp.

Första och andra perioden blev utan tvekan Kristianstads. Full rulle framåt och mål på nästan allt gav effektivt resultat. Efter 2.40 i andra perioden ledde Kristianstad med 0-6 och matchen var i det närmaste avgjord. Med 1-11 i ledning efter två spelade perioder var loppet definitivt kört för Hemmalaget och den tredje och avslutande blev med all rätt en lite avslagen och Hawaiibetonad historia.

Trots Kristianstad totala dominans matchen igenom vägrade Limhamn att lägga sig platt på marken. Envetet kämpade de utan att ge upp, en inställning de ska ha all heder för.

Ett extra stort plus för kvällen tilldelar vi Libor Svindl som verkligen visade maximal klass. Vackert passningsspel och två rungande slagskottsmål var vad han bland annat bjöd publiken på. Också övriga backar, som i olika sammanhang fått utstå hård kritik, visade sig från sin bästa sida. Likaså briljerar lagets förstaformation på ett sedvanligt övertygande sätt. Mats Graesén och Ulf Pettersson samlade t ex ihop hela 7 egna poäng per man. Även Andreas Larsson tog för sig på ett mycket övertygande sätt.

Kristianstads vila har sannerligen gjort laget gott och kan man nu behålla den här inställningen fram till jul kan det gå precis hur bra som helst.

- Nu ska vi inte dra för stora växlar på den här segern, menar Risto Kurkinen, vi hade en riktigt bra dag och Limhamn en aningen sämre. Nu måste vi ner på jorden igen och plocka fram kampandan vi hade med oss till Limhamn. Om vi inbillar oss att vi kan köra på av barta farten faller vi snabbt platt till marken.

- Nu hoppas man att de ansvariga värvarna i sektionsledningen inte tror att allt löst sig bara för att vi vinnner stort idag, kommenterade Ulf Pettersson i bussen hem, och slutar leta efter förstärkningar. Med ett par rutinerade killar till kan vi bli riktigt giftiga.

- Egentligen är det inte nu vi ska vara så här pass bra, menar tränare Kurkinen, vi kan inte stå här och göra vågen och tro att allt är klart nu. Det är i januari-februari det gäller att ha torrt på fötterna. Idag spelade vi bra och att ha 4-0 i ryggen gör alltid underverk för ett lag som vill jobba framåt. Motståndarna tvingades jobba i tungt underläge och vi kunde glida fram i spåret. Limhamn kämpade bra ooch gav aldrig upp trots att vi hade matchen under full kontroll. Därför kunde vi inte heller slappna av förrän en bra bit in i tredje perioden.

Limhamn startade annars riktigt bra. Tidigt i första perioden drog Kristianstad på sig en utvisning som gav hemmalget god fart. Kristianstad försvarade sig dock på ett bra sätt och med fullt manskap igen kunde laget i en grötig sistuation framför Limhamns mål ta ledningen med 0-1.

Det där ledningsmålet avlöstes sedan av en klingande stolpträff från Mats Graeséns klubba och hemmalaget kontrade med en kokhet chans i sjunde spelminuten.

Strax innan första perioden nått hälften blev plötsligt Andreas Larsson helt ensam med Limhamns målvakt. Ett par snabba dragninger stillastående i sidled verkade geniala. Men utdelningen kom aldrig. I stället fick han frustrerad ta sig till utvisningsbåset efter en dömd boarding.

Limhamn försökte nu etablera sig i Kristianstads zon, men fick bara till ett par halvdana möjligheter. Kristianstad spelade mycket stabilt och höll ett vakande öga på hemmalagets insatser.

När så Limhamn i 16e spelminuten fick spela med en man mindre drog kristianstad igång ett powerplay av högsta klass. Även om chanserna fanns där dröjde det ända tills Limhamns utvisning var över innnan pucken hängde i maskorna. Johan Molldén hade då stått helt fri vid ett flertal tillfällen. När så passningen kom gjorde han inga misstag och 0-2 var ett faktum.

Det här målet blev öppningen för Kristianstad. Dryga minuten senare small det till igen. Den här gången var det Libor Svindl som måttade ett rungande slagskott från blå. Med pucken på högkant blev skottet i det närmaste otagbart. En studs på målvaktens klubba och en efterföljande rikoschett i ribban ökade Kristianstads ledning till 0-3.

De sista minuterna i första perioden byggde Kristianstad upp ett massivt tryck i hemmalagets zon. Övertaget gav också resultat när Mats Graesén stänkte in 0-4 med bara 24 sekunder kvar av perioden.

Efter en stärkande vila drog kristianstad igång ett synnerligen effektivt anfallsspel i början av andra perioden. Limhamn vägrade ge sig trots ordentligt underläge och i sin iver att utjämna på resultattavlan öppnade de för Kristianstads vassa passningsspel. Gång på gång skapade Kristianstad snabba vändningar och två mot en-situationer i offensiv zon. Snabba första passningar rakt på eget offensivt klubbblad repade stora hål i hemmalagets försvar. Raskt klättrade Kristianstad till 0-6 och punkterade mer eller mindre matchen.

Ja, den stora ledningen fick också laget att slappna av en aning. En viss lojhet spred sig oroväckande och plötsligt hade Hemmalaget reducerat till 1-6. Målet blev en liten väckarklocka och det uppenbara slarvet bromsades effektivt.

Med ett powerplay i mitten av andra perioden kunde Andreas Larsson öka på till 1-7. Och bara minuten senare tryckte Ulf Pettersson in 1-8 på straff, efter att i eget friläge blivit brutalt neddragen.

Nu droppade målen in med jämna mellanrum. Läckrast för dagen blev Andreas Larssons 1-10.
Det hela startade med att Libor Svindel från egen blå hittade Ulf Pettersson med en smörpass. Ulf langade effektivt vidare till Andreas Larsson som smet över offensiv blå. Väl på plats lurade han närmsta försvarare och lade pucken till Ulf som låg som på ett snöre på väg in i zonen. Med två skär in i vänster tekningscirkel fick han med sig den envise försvararen och skapade ett ypperligt eget friläge som Limhamns målvakt jobbade stenhårt på att skära av. Då spelade Ulf tillbaka till Andreas och den sidoförflyttningen blev målvaktens fall. Snöpligt tvingades han se pucken svepa över mållinjen. Snacka om klapp-klapp!

Limhamn som trots underläget inte givit upp kunde dryga minuten senare bygga upp ett ordentligt tryck mot Kristianstads målbur. Aningen tafatt brottades Kristianstad för att få pucken ur zon. Men det blev Betsikokos som till sist fick kontroll på eländet. Efter att pucken studsat ett par gånger helt öppet alldeles invid den obevakade mållinjen lyckades han till sist lägga locket på.

Ett efterföljande powerplay för Kristianstad blev sedan effektivt utnyttjat och Johan Jacobsson kunde 17.18 lätta in 1-11. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Första minuterna i tredje perioden blev någorlunda vassa från de båda lagen. Mats Graesén kanonerade t ex in 1-12. Men allt eftersoms perioden fortgick blev det böljande Hawaii-spelat mer eller mindre allenarådande. Tempot växlade också ordentligt från segaste segt till hetsigaste hett. Kristianstad var mest effektiva och Hemmalaget lyckades bara vid ett tillfälle få in en slumppuck som olyckligt styrdes avigt in i maskorna via Betsikokos egen klubba.

Detta skedde strax efter det att Per Schlyter drabbat sammman med Limhamns Niclas Söderberg. Boxningsmatchen blev kort men intesiv och de båda tvingades efteråt att lämna isen med varsitt matchstraff.

- I varje närkamp kom killen med klubbspetsen farande mellan benen på mig, berättar Per, och till sist pallade jag inte längre. Jag gav honom en liten gliring och genast ville han boxas.

I spel fyra mot fyra kunde sedan Libor Svindl öka på till 2-13. Efter skottet som mycket väl kunnnat riva axeln av Hemmamålvakten vände han sig mot de egna supportrarna och sökte bifall. Något han självfallet fick som ett brev på posten.

Att kristianstad nu skulle avgå med segern hade varit ganska klart under hela den tredje perioden och i publikhavet längtade vi bara efter bättre målskillnad. Det där fixade laget också, men längre än till 16 mål framåt kom de aldrig. Nu ska vi inte sticka under stolen med att Limhamns målvakt var aningen sämre än sin kollega i Kristianstadsburen. Inte heller ett målvaktsbyte för hemmalaget - i tredje perioden - kunde stoppa Kristianstad.

Med den säreget stora målskörden tog sig Kristianstad också upp över slutspelsstrecket. En merit så god som någon i den täta tabellstriden. Nu hoppas vi bara att laget lyckas hålla
sig i skinnet och inte sväva ut i högmod och tappa focus inför kommande omgång. Den geist killarna visade mot Limhamn vill vi gärna se mer av.

Lite matchfakta Limhamn - Kristianstad 2-16 (0-4, 1-7, 1-5)

Period 1
03.30 0-1 Andreas Larsson (Ulf Pettersson)
15.23 0-2 Johan Molldén (Henrik Nordsten, Patrik Johansson)
16.52 0-3 Libor Svindl (Per Schlyter, Andreas Larsson)
19.36 0-4 Mats Graesén (Ulf Pettersson)

Period 2
00.59 0-5 Mats Graesén (Ulf Pettersson)
02.40 0-6 Mats Graesén (Andreas Larsson)
03.41 1-6 Marcus Liljenfors utan assist
09.16 1-7 Andreas Larsson (Ulf Pettersson, Libor Svindl) PP
10.04 1-8 Ulf Pettersson, Straff
11.36 1-9 Patrik Johansson (Johan Jacobsson, Libor Svindl)
13.47 1-10 Andreas Larsson (Ulf Pettersson)
17.18 1-11 Johan Jacobsson (Patrik johansson) PP

Period 3
01.24 1-12 Mats Graesén (Sebastian Molldén)
03.45 2-12 Ken Flydalen (Robert Näslund)
06.30 2-13 Libor Svindl (Johan Molldén)
07.33 2-14 Mats Graesén (Patrik Johansson)
17.28 2-15 Johan Wångå (Andreas Lindwall)
18.33 2-16 Andreas Larsson (Ulf Pettersson, Mats Graesén)

Skott: 33-38 (14-12, 6-13, 13-13)

Utvisningar:
Kristianstad 7x2 min. & en 5x20 min.
Limhamn 5x20 min. & en 5x20 min.

Domare: Bengt Alderin, Kungsbacka (vass som alltid)

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Starka Betongindustrier

Restaurang Metropol

Toyota Center

Lelles Atervinning

Länsförsäkringar

Friskis & Svettis

Shell Rondellen

Tomas Textare

Budettan

Jaffa Blommor

Nordströms beglast

Waypoint

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender