1966

J 20 vann mot Boro-Vetlanda.
[2003-11-15] Lördagens hemmamatch mot Boro-Vetlanda vanns med 8-3 och ett övertygande spel både framåt och försvarsmässigt visades upp. Vi var lite oroliga inför matchen då vi inte visste riktigt var vi står utan förstärkningar från a-truppen.

1:a perioden startades på absolut bästa sätt med en frejdig offensiv och många chanser,det kändes som att vi var snabbare och starkare redan från start. Vi förlorade skotten med 11-15 men vann perioden med 4-0 i mål.

2:a perioden den jämnaste i matchen då motståndarna försökte komma närmre med ett tuffare kroppsspel, de fick kontakt direkt med en reducering redan efter 41 sek och hade läge för mer. Till viss del matchavgörande blir vårt 5-1 som görs på en kontring med en man mindre på banan, efter detta har motståndarna flera chanser utan att kunna sätta dit pucken.
Visserligen ny reducering efter 10.08 av Boro-Vetlanda men knappt 50 sek senare gör vi 6-2 vilket även är ställningen inför 3:e perioden.

3:e perioden började i box-play som klarades av utan några större farligheter. I spel 4 mot 4 kom en ny reducering och det kändes som om Boro-Vetlanda var på väg in i matchen då de skapade flera bra chanser till ytterliggare mål. Vi får ett power-play efter dryga 5 minuter som dels får stopp på motståndarens offensiv och även ger oss välbehövliga 7-3, nu känns matchen avgjord. Vi lyckas sedan göra 8-3 innan det hela är över.

Vi har under ett par matcher släppt in billiga mål idag visade vår målvakt att formen är på väg tillbaka. Stort plus till samtliga spelare som genomför matchen på bästa sätt mot en klart mer rutinerad motståndare.

Positivt är även att vi har 8 olika målgörare och inte är beroende av någon enstaka spelare, nu är det 2 veckor till nästa match ett uppehåll som vi skall använda till hårdkörning för att vara väl preparerade inför resten av säsongen.

KIK - Boro-Vetlanda 8-3 (4-0,2-2,2-1)
Skottstatistik: 33-48 (11-15,10-17,12-16)
KIK:s mål: Andreas Johansson, Ola Hoel-Persson, Andreas Brynolf, Ulrik Nilsson, Oskar Olsson, Mikael Andersson, Johan Persson, Christian Ozimek.